31. července 2013 • 12:00

Do Komety pumpuje sílu tvrďák z NHL. Zahrál si i s Gretzkým

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako hráč byl známý svojí houževnatostí a výbornou fyzickou připraveností. Na dva týdny v létě a pak ještě několikrát během sezony bude Kanaďan Normand Lacombe dohlížet na to, aby fyzička byla v pořádku i v hokejové Kometě Brno, kam ho na základě osobních zkušeností pozval šéf klubu Libor Zábranský. První blok má za sebou z konce června, další budou následovat.



„Bylo to opravdu něco jiného. Kluci měli dřinu, jakou před tím nepoznali. Dá se říct, že z toho byli docela utahaní. Svůj účel to splnilo,“ pozoroval brněnský trenér Vladimír Kýhos.

Bývalý útočník Buffala, Edmontonu a Philadelphie, který s Gretzkého partou v Oilers slavil i Stanley Cup, se zaměřil hlavně na sílu. Hráče cepoval po skupinkách i individuálně, dohlížel i na mladší věkové kategorie.

„Zařadil hodně posilovny. Většinou šlo o silové cviky, přidal k nim i nějaké běhy. Určitě to byl rozdíl oproti běžné přípravě, na kterou jsme zvyklí. Zdá se, že v Americe se víc chodí do posilovny a pracuje se jinak, i cvičení se dělají jiným způsobem,“ popsal Lacombův dril útočník Miroslav Holec.

Kanaďanovým heslem bylo trénovat chytře, ne jen tvrdě. Když před prázdninami odlétal, byl prý velmi spokojen. „Hlavně mladší kluci se naučili nové věci. Mělo to pro ně velký přínos. Doufám, že nám to pomohlo. To se ukáže až na ledě,“ pousmál se útočník Libor Pivko.

První příprava až později

NORMAND LACOMBE

* bývalý hráč NHL, ve které si připsal celkem 319 startů a 115 bodů (53+62)

* hrál za Buffalo, Edmonton a Philadelphii

* se slavnou partou legendárního Gretzkého v Oilers slavil v roce 1988 Stanley Cup

Momentálně je kondiční trenér doma v Edmontonu a ke Kometě se znovu připojí 25. srpna, tedy před závěrečnou fází přípravy na extraligu. To už bude mít mužstvo za sebou samozřejmě i řadu přípravných zápasů.

Na ten první si však musí netradičně počkat až do konce příštího týdne, kdy nastoupí v Třebíči. Hráči vesměs vítají, že nejdou do utkání hned po pár dnech na ledě, jak tomu bylo třeba vloni.

„Bylo by zbytečné spěchat a případně se zranit. Rozjedeme se na ledě a pak začneme hrát. Vidím to jako rozumné,“ dodal Pivko.

Premiéru si modrobílí odbudou příští čtvrtek v Třebíči, o den později nastoupí proti nováčkovi KHL z Vladivostoku. Osm duelů odehrají v rámci European Hockey Trophy (soupeři Salcburk, Hamburk, Berlín, Lulea, Oulu, Mountfield HK, 2x Plzeň).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud