6. května 2013 • 10:48

Kometa posiluje! Přichází kvarteto Nosek, Hanzlík, Kuboš a Pivko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligové Komety Brno posílí obránci David Nosek z Karlových Varů, Jan Hanzlík ze Sparty Praha, Petr Kuboš ze Slavie a útočník Libor Pivko, který hrál v posledních dvou sezonách KHL v Dinamu Minsk. Z hostování v prvoligové Třebíči se vrací brankář Marek Čiliak a ze Slavie obránce Michal Kempný. Všichni noví hráči se už dnes zapojili pod vedením kouče Vladimíra Kýhose do letní přípravy.



Dvaatřicetiletý Nosek byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším obráncem základní části, když si ve 46 zápasech připsal 35 bodů za 13 branek a 22 asistencí. V extralize hrál i za Třinec, Havířov a Zlín, v sezoně 2011/12 působil juniorský mistr světa z roku 2001 i v KHL v dresu Nižněkamsku.

O rok mladší Hanzlík odehrál ve Spartě třináct sezon, má ve své sbírce i dva mistrovské tituly. Spartě byl v dosavadní kariéře věrný, neboť se objevil na hostování na krátkou dobu pouze v Mladé Boleslavi, kde hokejově vyrůstal, a v Berouně.

Třiatřicetiletý Kuboš byl v počátcích kariéry u třech titulů Vsetína. Působil postupně ve Spartě, Znojmě, ruském Permu, ve Vítkovicích a naposledy ve Slavii Praha.

Stejně starý útočník Pivko je juniorským mistrem světa z roku 2000. Poslední dvě sezony odehrál v Minsku s bilancí osm branek a 16 asistencí v 93 zápasech. V minulosti hrál i za Nižněkamsk. V extralize oblékal rodák z Jindřichova Hradce dresy Havířova, Zlína a Pardubic.

Kádr Komety po uplynulé sezoně opustili obránci Tomáš Malec, Juraj Valach, Radim Bičánek, Jan Švrček a útočníci Róbert Petrovický, Roman Erat a také Radek Dlouhý, který si po souhlasu vedení klubu hledá nové angažmá.

Všechny posily představí klub fanouškům v úterý 7. května v nově otevřené Kometa Pub Areně v Kajot Areně při autogramiádě, která začne v 17:00.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud