17. srpna 2013 • 12:40

Němci se vysmívají bojkotu Varů: To chcete mít z hokeje krasobruslení?

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Karlových Varech se jednoznačně shodují: Předčasný odchod do kabin bylo správné řešení. Přestože se s takovým krokem nesetkali ani samotní fanoušci, i ti neobvyklé rozhodnutí trenéru Žemličkovi nezazlívají. To z tábora německých fanoušků se ozývají na adresu hokejové Energie posměšné hlasy.



Na západě Čech končila 51. minuta přípravného utkání domácích s mnichovským EHC Red Bull, když karlovarský kouč zavelel k odchodu do kabin. Pro český klub příznivé skóre 4:1 byli rozhodčí nuceni změnit na kontumačních 0:5.

„Nikdy jsem nezažil zápas, který by se nedohrál. Mám z toho hodně smíšené pocity. Mohli jsme nechat kluky hrát, ale velice bychom riskovali. Už teď máme šest zraněných útočníků a v této části přípravy jsme se přiklonili k rozumnému řešení,“ obhajoval nezvyklý krok asistent trenéra Karel Mlejnek.

Mnichov se v 46. minutě dotáhl na rozdíl jediného gólu, jenže pak podle domácích psychicky neunesl dvě rychlé gólové odpovědi vměstnané do necelých dvou minut. Po další hromadné bitce tak karlovarští poděkovali divákům a odešli předčasně do kabin.

Bereme to, když někdo hraje tvrdě, tak proti tomu nic. Ale záludnosti, kdy hrozí zranění hráče, tak ty prostě nepřipouštíme. Proto jsme se ve třetí části rozhodli, tak jak jsme se rozhodli,“ dodal Mlejnek. Za hráče potvrdil souhlas s tímto rozhodnutím útočník Michal Vachovec.

Stejně tak neprotestovali ani fanoušci Energie. „Dnes to byl extrém. Od 5 let, co vnímám hokej a pamatuji si hokejové zápasy, jsem tohle ještě nezažil. Nechápu.. ale pokyn ze střídačky chápu. Potřebujeme body v lize a k tomu potřebujeme zdravej kádr,“ napsal na oficiálním fóru uživatel s přezdívkou Kubri.

„Pro mě byl vrchol totální demence , když do zad našeho ležícího hráče zaťal zfetovanej Němec hokejku jak sekyru do špalku,“ hýbaly ještě večer emoce i s Vikingem67. „Nechápu přínos ze zápasu s tlupou naprostých hovad, který se prezentují tím, že jezdí na bruslích a nestarají se o hru, ale soupeře zrakvit,“ přidávali podobná vyjádření další.

To příznivci německého klubu si tvrdý přístup svých oblíbenců pochvalovali. Konečně bojujeme jako tým, opakovalo se na oficiálním klubovém facebooku. „Podle internetových stránek Čechů to byl pravděpodobně více wrestling než hokej. Češi chtějí vidět krasobruslení, my mnichovský hokej,“ zaznělo například. V diskusi silně převažoval s takovým názorem souhlasný postoj.

V úterý pokračuje šňůra přípravných zápasů Mnichova v pražském Edenu. Jisté obavy z průběhu zápasu zveřejnil na svém twitteru i mluvčí hokejové Slavie Jakub Mezlík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud