4. října 2013 • 22:26

Slavii se rozpadl systém. Otřesný! Každý si dělal, co chtěl, běsnil Růžička

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Tohle že je tým, který vládne extralize? Který v posledním domácím zápase roznesl nebohý Zlín 6:0? Na Slavii slušných 4546 diváků nevěřícně koukalo, co hokejisté v sešívaných dresech proti Plzni předvádějí. Stejně jako koukal jejich šéf Vladimír Růžička po prohře 0:2.



Běžela teprve patnáctá minuta utkání, když si hlavní trenér domácích vyžádal oddechový čas. „Začali jsme špatně, celou první třetinu jsme hráli špatně. Potřebovali jsme si něco říct,“ zdůvodňoval Vladimír Růžička starší nezvykle brzký krok.

Jenže Slavii to z letargie neprobralo. Naopak. Útočník Dávid Skokan se nechal v poslední minutě vyloučit za podražení aktivního Jakuba Lva a přišel bleskový trest. Za 15 vteřin otevřel skóre šťastným odrazem Ondřej Kratěna.

„Pletka tam posílal zadovku, já jsem hledal puk za bránou. Najednou mě z brankové čáry trefil puk do loktu a skončil v bráně,“ popisoval gól inkasovaný 29 vteřin před koncem třetiny gólman Furch. „Jestli to bylo úmyslný, tak klobouk dolů,“ vzkázal střelci Plzně.

Hokejisté Plzně dokázali vynulovat i Jaroslava Bednáře.Foto Jaroslav Legner (Sport)

Slávisté se dušovali, že je kuriózní a nešťastný gól nerozhodil. Z kabiny ale vylezlo stejně nemohoucí mužstvo. „Když už se to k nám odrazilo, tak to zase přeskočilo hokejku. Prostě se nám nic nedařilo,“ lamentoval nad počínáním hráčů v poli Furch. „Byla to křeč,“ doplnil mladý útočník Michal Poletín, který při zranění zkušeného Tomici zaskakoval v první útoku vedle Jelínka a Bednáře.

Slávistický trenér se s výpověďmi hráčů příliš neztotožňoval. Problém pojmenoval mnohem jasněji. „Plzeň vyhrála jednoznačně. Nedrželi jsme se našeho systému,“ řekl chvíli po zápase. Pak zvýšil hlas: „Když si na tom ledě bude každej dělat co chce, tak to prostě fungovat nemůže.“

SESTŘIH: 9. kolo hokejové extraligy, Slavia - Plzeň 0:2
Video se připravuje ...

Slavia inkasovala v úvodních osmi kolech jedinkrát v oslabení, proti Plzni zaplatila za nekázeň gólem hned dvakrát. „Já si myslím, že se nám dlouhodobě právě proto, že jsme se drželi nějakého systému a každý ho plnil. Dneska byl ten výkon votřesnej!“ lamentoval.

Slavia, pro kterou byla porážka v minulém zápase v Liberci první v sezoně, ukořistila z posledních dvou střetnutí pouhý bod a vstřelila jen jednu branku.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud