10. ledna 2014 • 22:27

Nechtěl bych sedět v kabině Slavie, culil se sparťan Krejčík po derby

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usmíval se, jak by ne. Sparťanský hokejista Jakub Krejčík právě vyhrál třetí derby v sezoně, jeho tým tentokrát vyšlehal Slavii v poměru 4:2. A produktivní obránce si navíc dovedl představit, jak to asi vypadá v kabině poražených… „Nechtěl bych tam být,“ culil se.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 1. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:2
ONLINE
10. ledna
18:20
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 12:12. Kumstát, 26:45. Pech, 28:57. Buchtele, 47:53. Ton

Hosté: 03:39. Doležal J., 17:14. Stránský

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Novotný) – Pilař, Krejčík, Sičák, Švrček, Philipp, Kubát, Polášek – Ton, Hlinka, Rolinek – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Přibyl, I. Rachůnek – Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Svoboda (Furch) – Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, Knot – Bednář, Žejdl, Tomica – Skokan, Růžička, Sklenář – Stránský, Jelínek, Doležal J.– Poletín, Klhůfek, Doležal T. Trenér: Vladimír Růžička.

Rozhodčí

Pešina, Turčan – Kostka, Flegl

Stadion

Tipsport Arena

Návštěva

11 146 diváků

Ve Slavii odehrál sto zápasů, kouč Vladimír Růžička jeho hokej i kariéru výrazně nasměroval. Jenže pak Jakub Krejčík oklikou přes Lev doputoval k městskému rivalovi. A ve Spartě si teď užívá naprostou pohodu, vedení v extralize i výhry nad červenobílým souborem.

„Museli jsme to tentokrát otáčet, nebylo to nic snadného. Derby je v tomhle speciální, diváci byli úžasní a ten výsledek nás tudíž o to více těší,“ pochvaloval si dvaadvacetiletý zadák právě odehrané utkání. Navíc si v souboji o Prahu připsal svůj první bod, bral asistenci.

Jelikož to byla třetí slávistická prohra v prestižním klání v řadě, nálada jejích hráčů i trenérů byla vcelku pochopitelně na úrovni teploty ledové plochy v holešovické aréně. Tedy hodně mizerná. Především kouč Vladimír Růžička si na měření sil se Spartou hodně zakládá…

SESTŘIH: 37. kolo hokejové extraligy, Sparta - Slavia 4:2
Video se připravuje ...

„Dovedu si představit, jak to teď v jejich kabině asi tak může vypadat,“ usmál se Krejčík. „Nic příjemného to nebude, pan Růžička je hodně emotivní a jistě si k tomu řekne svoje. Nechtěl bych tam teď sedět. Ale je to sport, tak se to musí brát,“ dodal.

Pak se mohl odebrat do své šanty. Do šatny lídrů extraligy a oslavit další body do rozsáhlé sbírky. To poražení řeší problém, na devátém místě tabulky začíná být ohrožena jejich pozice v předkole play off. Pokud urychleně nezaberou, bude pro ně únorová olympijská pauza hodně nepříjemná.

Slávista Štich se snaží uhlídat branku, Sparta však skórovala čtyřikrát
Slávista Štich se snaží uhlídat branku, Sparta však skórovala čtyřikrát

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud