12. ledna 2014 • 22:07

Francouz si byl jistý, že gól neplatí, Barinka se pro jistotu radoval

Autor: ška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni už mysleli na nájezdy, když se najednou rozvlnila síťka za Pavlem Francouzem. Prakticky současně se signálem ukončujícím pětašedesát minut trvající úchvatnou bitvu na stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Vítkovičtí hráči se ihned sesypali na střelce Michala Barinku a začali slavit bonusový bod. Porada rozhodčího Šindlera s kolegou u videa však zápas protáhla až do nájezdů. V nich se nakonec z vítězství 2:1 radovali přece jen hosté.



MATCH OVERVIEW LEGACY

„Vystřelil jsem, jak nejrychleji to šlo, ale vůbec jsem netušil, jestli jsem to ještě stihl nebo už ne. Ke gólu mi kluci pro jistotu hned gratulovali, i když se vzápětí ukázalo, že to bylo předčasné,“ usmíval se Barinka.

V první chvíli jsem si byl stroprocentně jistý, že to gól být nemůže, ale když jsem viděl skleslé kluky na střídačce, začal jsem trochu pochybovat. Naštěstí jsem měl pravdu a branka padla až po čase,“ přiblížil Francouz. „Také jsem si na střídačce hned říkal, že to nemohli stihnout, protože když šla přihrávka na Barinku, časomíra už dobíhala k nule,“ upozornil Michal Trávníček.

Právě on se postaral o prodloužení, když 33 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal. „Věřil jsem, že tu přesilovku využijeme. V první chvíli jsem chtěl ještě nahrávat, ale nakonec jsem se rozhodl vypálit a najednou to bylo tam,“ usmíval se kapitán Vervy.

SESTŘIH 38. kola hokejové extraligy: Litvínov - Vítkovice 1:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Při nájezdech si však na výtečného brankáře Filipa Šindeláře už nepřišel. „Chtěl jsem udělat blafák do bekhendu, ale puk mi v rozhodující chvíli bohužel sjel z lopaty,“ posteskl si. Absence elitních exekutorů Viktora Hübla a Robina Hanzla se pro Litvínov ukázala být osudná. „Na to se nemůžeme vymlouvat, měli jsme je zastoupit,“ mávl rukou Trávníček.

Opora Vervy v brankovišti Francouz se po jednozápasové pauze na své stanoviště vrátil. „Proti Kometě jsem chytal s horečkou. Myslel jsem, že to ustojím, ale v pondělí měl to skolilo, takže jsem dostal antibiotika. Na Kladně výborně zaskočil mladý Horák. Je dobře, že v Litvínově máme tak dobré mladé gólmany,“ pochválil svého náhradníka.

Už se cítím dobře, i když jsem možná trochu unavěnější než normálně. Moje chytání to ale nijak neovlivnilo. Proti Vítkovicím jsme mohli získat dva, možná i tři body, ale na druhou stranu musíme být rádi i za ten jeden, když jsme v závěru museli dotahovat jednobrankovou ztrátu,“ dodal Francouz.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud