Pavel Bárta
21. ledna 2014 • 11:44

Když vás nechtějí, není důvod zůstávat, vysvětluje přesun Langhammer

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po letech je doma zase v Praze. A ve slávistické kabině dokonce sedí na místě, odkud se ještě před jeho příchodem přemístil Jaroslav Bednář. Byl to on, kdo si ho z opačného koutu kabiny po nedělním utkání s Kladnem dobíral, když se po jeho prvním vystoupení v O2 Areně kolem něj nakupil hrozen novinářů. Jakub Langhammer léta oblékal dres Sparty, v létě 2010 však putoval do Českých Budějovic a s klubem zažil i loňské stěhování do Hradce Králové. Jenže tam v posledních měsících hledal pevné místo v sestavě.



„Už asi před čtrnácti dny mi bylo oznámeno, že v Hradci skončím. Takže jsem plus minus věděl, že půjdu pryč. Jednalo se s víc kluby, ale já chtěl do Slavie a jsem rád, že to takhle vyšlo. Chtěl jsem se dohodnout, ale v první řadě musela mít Slavia zájem o mě. Já řekl, že pokud to tak bude, tak stoprocentně souhlasím s tím, abych do ní šel. Mám radost, že se to dotáhlo do konce,“ líčil 29letý útočník, který zatím bude v pražském klubu hostovat do konce sezony.

V minulých sezonách patřil k lídrům Mountfieldu, to však přestalo platit. Nedostával na ledě tolik prostoru, dočkal se ho až ve Slavii, kde ho trenér Růžička zařadil do centru prvního útoku mezi Bednáře a Lukáše Krenželoka. „Já doufám, že to pro mě bude dobré řešení. Když vás v týmu někdo nechce, tak není důvod tam zůstávat. Takový je hokejový život, beru to jako fakt,“ prohodil upřímně vytáhlý útočník, který se mihl taky v reprezentaci.

V minulosti oblékal dres Sparty, kam přišel ještě jako dorostenec z Kladna. Ale vůbec neřešil, že teď vstoupil na území jejích úhlavních nepřátel a největších rivalů. „Je to už pět let, co jsem byl ve Spartě. Takhle jsem vůbec nepřemýšlel, i když hlavně Jarda Bednář si občas nějakou narážku neodpustí. On je takový,“ usmíval se Langhammer. Přitom lídr Slavie sám taky dva roky působil ve Spartě…

V novém prostředí se chtěl hlavně dobře uvést a dokázat, že neudělali chybu, když si ho vzali. Proti Kladnu si připsal svoji první asistenci za Slavii, nicméně s výkonem spokojený moc nebyl. „Tentokrát to nebylo stoprocentně ono, předtím v Litvínově se mi hrálo líp. Ale není to snadné, přišel jsem do nového týmu, mám nové spoluhráče. Systém hry je trochu jiný, ale myslím si, že to postupem času bude lepší,“ dodal Jakub Langhammer.

SESTŘIH: 40. kolo hokejové extraligy, Slavia - Kladno 4:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud