Martin Tomaides
26. února 2014 • 04:15

Ton si proti Brnu vyrovnal rekord: Po hokeji už jsme byli hladoví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty před úterním utkáním 48. kola extraligy proti Kometě Brno přebrali na ledě Prezidentský pohár pro vítěze extraligy, nikdo z hráčů se ale kvůli pověře cenné trofeje nedotkl. „Dva roky zpátky tehdejší kapitán Sparty Michal Broš na pohár sáhl a my vypadli ve čtvrtfinále. Tak proto ta změna,“ vykládal Petr Ton. A tento muž hned ukázal, že lídr tabulky zůstal i po olympijské pauze v pohodě. Skóre sám otevřel hned v první minutě a pomohl k demolici rivala v poměru 7:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 2. • 19:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
7:0
ONLINE
25. února
19:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 00:42. Ton, 08:25. I. Rachůnek, 12:31. Hlinka, 25:30. Buchtele, 28:29. Pilař, 58:26. Ton, 59:54. Simon

Hosté:

Sestavy

Domácí: Novotný (Málek) – Pilař (A), Polášek, Švrček, Krejčík, Philipp (A), Piskáček, Kubát – Ton, Hlinka (C), T. Rachůnek – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Divíšek, I. Rachůnek – Simon, Přibyl, Forman. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Trvaj (13. Čiliak) – Dlapa, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Sedlák – Vondráček, Čermák (C), Hruška (A) – T. Svoboda, Němec, Káňa – Novotný, Koreis, Burian – Mrázek, Raška, Zohorna – Wasserbauer. Trenér:Martin Pešout.

Rozhodčí

Horák, Pavlovič – Lhotský, Svoboda

Stadion

Tipsport arena, Praha

Návštěva

7 347 diváků

Svou pětatřicátou trefou v letošním ročníku jste si stanovil osobní rekord, je to tak?
„Ano, já si zatím užívám sezonu plnou rekordů a doufám, že to bude zakončeno týmovým úspěchem, protože to je to nejdůležitější. Když jsem vstřelil dvacátý gól, měl jsem radost. Další meta bylo třicet. A když jsem pokořil i tu, chtěl jsem si vytvořit ten osobní rekord. Pětatřicet gólů jsem nikdy nedal a jsem za to šťastnej.“

Troufáte si i na metu čtyřiceti branek v základní části?
„To je ještě daleko, statistiky sleduju, sezonu jsem měl rozjetou tak na deset branek za jednu čtvrtinu soutěže. Ale já tohle neřeším, jsem šťastnej za to, kde jsem a hlavně jsem rád za tým. Předvádíme hezkej hokej, bavíme lidi, a to je hlavní.“

Olympijská pauza byla dlouhá, chyběl vám hokej?
„Přiznávám, že jsme už byli hladoví po hokeji. Odpočinuli jsme, potrénovali jsme, ale po nějakém týdnu už by chtěl člověk zase znovu hrát.“

SESTŘIH 48. kola hokejové extraligy: Sparta - Brno 7:0
Video se připravuje ...

V dnešním utkání Sparta, konkrétně Dominik Simon, vstřelil dvoustou branku týmu v sezoně, zaznamenali jste to jako hráči?
„Opravdu? No tak to ho bude něco stát. Radek Phillip mi na střídačce říkal, že si to myslí, ale já jsem si nebyl jistej, kolik jsme před zápasem těch gólů měli.“

Před utkáním jste obdrželi Prezidentský pohár pro vítěze základní části, nabudilo vás to jako tým?
„My víme jak to je, není to zase tak dlouho, co se dva roky zpátky tehdejší kapitán Michal Broš rozhodoval, jestli na Pohár sáhnout nebo ne. Nakonec jsme se my starší hráči tehdy dohodli, že se trofeje dotkneme a s Kometou jsme vypadli ve čtvrtfinále. Teď jsme to teda zase změnili a Poháru se nedotkli.

Bylo to tedy tentokrát jasné, že se Poháru nebude nikdo dotýkat?
„Ano, bylo to přesně tak.“

Zažíváte skvělou sezonu, střelecká krize vás v ročníku nepostihla, jaký je váš recept? Děláte třeba něco speciálního s hokejkou?
„Hokejky si samozřejmě vážím, rozmazluju jí a dobře jí připravuju na další zápas.“ (úsměv)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud