14. dubna 2014 • 21:55

Kometa obrala favorita! Senzačně otočila se Spartou a je ve finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEOSESTŘIH | Hokejisté Komety Brno vyhráli v rozhodujícím sedmém zápase semifinále extraligy na ledě Sparty 5:4 a budou bojovat o titul se Zlínem. Pražané, kteří suverénně ovládli základní část soutěže, získali bronz. Souboj o Masarykův pohár odstartuje ve čtvrtek ve Zlíně a finalisté budou hrát i o poslední volné místo pro české kluby v obnovené Lize mistrů.



O osudu zápasu, který sledovala rekordní návštěva play off 11.928 diváků, se rozhodlo ve druhé třetině, ve které Kometa třemi góly otočila vývoj duelu. Kometa postoupila do finále po dvou letech, v roce 2012 prohrála v boji o titul s Pardubicemi. Sparta hrála finále naposledy před sedmi lety.

Spartě se přitom stejně jako v sobotu ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 82 sekundách vystihl Káňovu rozehrávku Pech a otevřel skóre. Sedm sekund po následném vhazování navíc prostřelil Čiliaka i Buchtele a pro slovenského brankáře zápas předčasně skončil.

Sparta vstřelila Kometě dva góly za sedm sekund a Marek Čiliak střídal
Video se připravuje ...

Do branky Komety se postavil Trvaj, který se svými spoluhráči přečkal první přesilovou hru domácích, a poté se podařilo hostům zásluhou Čermáka snížit. Díky rychle vstřeleným gólům byl k vidění ofenzivní hokej s řadou šancí. Zvýšit na 3:1 mohl Kumstát, ale z úhlu netrefil odkrytou branku.

V 11. minutě už ale zaplněná Tipsport arena aplaudovala, když Rolinek obral o puk Vondráčka a připravil o čisté konto i Trvaje. Brňany ale nepříznivý průběh zápasu nezlomil, v 16. minutě se jim podařilo opět snížit, když Žižkovu střelu tečoval mimo Pöpperleho dosah Pech.

V katastrofu se z pohledu Sparty proměnila druhá třetina. Ve 23. minutě vyrovnal Němec, který se vrátil do sestavy po dvouzápasové pauze zaviněné zraněním po faulu Tomáše Rachůnka. Obrat poté dokonal v přesilovce Pivko, který pohotově doklepl vyraženou Kubošovu střelu.

Kouč Sparty Jandač si následně vzal oddechový čas, ale probudit své svěřence nedokázal. V 31. minutě přidal pátý gól po rychlém protiútoku Hruška a srazil Pražany do kolen. Definitivní úder mohli hosté Spartě zasadit v 44 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři, kterou ale neproměnili. V závěru druhé části navíc Kometa přišla o zraněného Hanzlíka.

Ubráněné dvojnásobné oslabení dodalo domácím kuráž, kouč Jandač navíc přeskupil útoky a mimo sestavu nechal například nejproduktivnějšího hráče týmu Tona. Ve 43. minutě zadělal na drama Polášek, který využil přesilovou hru a přiblížil Spartu Kometě na jeden gól. Zvýšený důraz navíc přinesl domácím převahu, vyrovnat se Spartě už ale nepodařilo. Pražané tak ani počtvrté nezvládli sedmý zápas, který v play off hráli.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Sparta - Kometa Brno 4:5
Video se připravuje ...

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:5 (3:2, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Pech, 2. Buchtele (Přibyl), 11. Rolinek (Buchtele, Pech), 43. Polášek (Divíšek, Kubát) - 7. Čermák (Pivko, H. Zohorna), 16. Žižka (H. Zohorna), 23. V. Němec (Jan Hanzlík, Burian), 26. Pivko (Kuboš, H. Zohorna), 30. J. Hruška (Koreis). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Blümel, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 11.928. Konečný stav série: 3:4.

Sparta: Pöpperle - Piskáček, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát, Pilař - P. Ton, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Přibyl, Buchtele - Simon, Divíšek, I. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Brno: Čiliak (2. Trvaj) - Jan Hanzlík, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa - H. Zohorna, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Vondráček, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 19:10
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:5
ONLINE
14. dubna
19:10
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 01:22. Pech, 01:29. Buchtele, 10:03. Rolinek, 42:13. Polášek

Hosté: 06:37. Čermák, 15:03. Žižka, 22:43. Němec, 25:43. Pivko, 29:28. Hruška

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát, Pilař (A) – Ton, Hlinka (A), Klimek – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Forman, Přibyl, Buchtele – Simon, Divíšek, I. Rachůnek – Procházka. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Čiliak (2. Trvaj) – Hanzlík, Žižka (A), Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, Dujsík – Zohorna, Čermák (C), Pivko – T. Svoboda, Němec, Káňa – J. Svoboda, Raška, Hruška (A) – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Rozhodčí

Hribik, Pešina – Blümel, Pouzar

Stadion

Tipsport arena - Praha, Holešovice

Návštěva

11 928 diváků

ONLINE: Sparta - Kometa (19:10)

Buchtele dává Čiliakovi druhý gól utkání a vyhání ho z brány
Buchtele dává Čiliakovi druhý gól utkání a vyhání ho z brány

Ohlasy Sparty po zápase Sparta - Kometa
Video se připravuje ...

Ohlasy Komety po zápase Sparta - Kometa
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud