17. června 2014 • 14:03

Tona chtějí v Plzni i Hradci, kanonýr ale stále čeká na zahraničí

Autor: lah, mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stáli by o něj v několika tuzemských klubech, Petr Ton však chce do zahraničí. Ozval se mu Hradec Králové, parametry smlouvy nachystali v Plzni. Jenže na odpověď si musí počkat. Čtyřicetiletý forvard doufá v mezinárodní příchozí hovor. Nejlépe z Finska.



Sám by si už přál mít jasno, jenže na druhou stranu si vysnil ještě jedno velké hokejové dobrodružství. A tak zatím trénuje nejlepší kanonýr v historii rudého „S“ sám a v nejistotě, čí dres v září přetáhne přes hlavu.

Podle informací Sportu stále touží po evropském angažmá. „Finsko by mě zajímalo nejvíc. Přeci jen jsem tam strávil kromě Sparty nejpodstatnější část kariéry,“ říkal už po konci sezony. Nápadníky z domácí soutěže prosí o trpělivost.

Jedním z nich je i Hradec Králové, byť v tamním klubu hovoří o nezávazných debatách. „S Petrem jsem se bavil a vím, že preferuje zahraničí. Kdyby byl k dispozici, mohli bychom si o tom všem promluvit. Konkrétní jednání zatím neproběhla,“ reagoval Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfieldu.

V zákulisí se mluví také o zájmu Plzně, která v posledních letech pomohla k opětovnému rozkvětu několika jiným veteránům. Jisté však zatím je jen to, že v Holešovicích se jako domácí hráč Petr Ton neobjeví. Zda vůbec, to je otázka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud