Květoslav Šimek
2. září 2014 • 10:40

Tuží defenzivu. Vítkovice získaly do obrany dělostřelce Zíba z Třince

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic získali zkušenou posilu do obrany. Z Třince přichází sedmatřicetiletý bombarďák Lukáš Zíb. Zadák s nejtvrdší ránou v extralize by měl po odchodech Michala Barinky, Karola Slobody a Tomáše Kudělky „usměrňovat“ talentované mladíky.



„O Lukáše jsme měli eminentní zájem. V Třinci je v obraně veliká konkurence, naopak my se po zkušeném zadákovi rozhlíželi v podstatě celé léto,“ vysvětloval František Černík, prezident vítkovického týmu, pro klubový web. „Lukáš Zíb má hodně zkušeností, splňuje naše představy.“

Roční kontrakt s opcí podepsali Ostravané se Zíbem v úterý ráno. Pro Ligu mistrů jej ovšem využít nemohou, protože první zápasy už odehrál za Třinec. Pro Lukáše Zíba budou Vítkovice sedmou extraligovou štací. Odchovanec Českých Budějovic už hrával ve Zlíně, Karlových Varech, Liberci, Mladé Boleslavi a Třinci.

Ocelářům pomohl v roce 2011 k mistrovskému titulu, ve finále tehdy Třinec porazil právě Vítkovice. V elitní soutěži Zíb odehrál 696 zápasů a nasbíral v nich 269 bodů (106+163). V roce 1995 byl draftován Edmonton Oilers, v zahraničí hrál za Espoo (Finsko), Schwenninger (Německo), Nižnij Novgorod, Perm a Podolsk (Rusko).

To je pecka! Změřili jsme rychlost střely Lukáše Zíba
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud