27. října 2014 • 09:31

Patera po gólu, který svět neviděl: Bod nebo dva? To je velký rozdíl

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týmu olomouckého nováčka měl hrát hlavní roli. Zatím v ní Pavel Patera spíš „jen“ alternuje. Není v ideální formě a sám chválí parťáky Marosze s Hrňou. Při dvoubodové výhře ve Zlíně ale byl v záři reflektorů veterán z Nagana. Zapsal si z nájezdu rozhodující technický gól. A ve třiačtyřiceti letech zažil něco nového. „O tomto pravidlu jsem ani nevěděl,“ přiznal bezelstně velezkušený centr.



Rozhodující gól, který nebyl! Paterovi uznali rozhodčí technický nájezd
Video se připravuje ...
Udělal kličku brankáři Kašíkovi a pak o jeho hokejku zakopl. Rozhodčí ukázal, že gól platí, i když puk v síti neskončil. „Podražený jsem samozřejmě byl, ale že z toho bude gól, to jsem absolutně netušil. Jak říkali kluci v kabině: byl to gól, který svět neviděl. Navíc si nejsem jistý, jestli bych tu akci dokončil. Měl jsem to na dlouhou hokejku,“ líčil Patera, který dal průchod své radosti. Na své poměry jásal hodně euforicky.

„Je strašný rozdíl získat dva body anebo jeden. My jsme brali dva třikrát po sobě. Potom to naskakuje mnohem rychleji a my jsme za to rádi,“ ulevil si elitní útočník nováčka, který už se procpal do první desítky.

Navíc dvakrát nachytal mistra ze Zlína, když mu sebral vedení 2:0 a získal duel ve svůj prospěch. To nikdo nečekal. „První třetina od nás byla hodně špatná. Zase nás podržel brankář,“ pochválil Tomáše Vošvrdu. „Díky gólmanům jsme tam, kde jsme. Neskutečně nás Tomáš s Trvkou (Jičím Trvajem) drží,“ dodal.

Ofenziva Hanáků stojí na třineckých hostech Erikovi Hrňovi s Rostislavem Maroszem, kteří se na ledě šampiona opět prosadili. Oba proměnili nájezd a Marosz si připsal ještě trefu ze hry. „Oba nás drží. Jak jsem chválil gólmany, tak musím i naši první lajnu. Každý máme v týmu svou roli a zatím to klape,“ pochvaloval si Patera.

SESTŘIH: 16. kolo extraligy, Zlín - Olomouc 2:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 10. • 15:30
PSG Zlín
PSG Zlín
2:3
ONLINE
26. října
15:30
HC Olomouc
HC Olomouc
Góly

Domácí: 3:59. Okál, 22:22. Marušák

Hosté: 23:39. Marosz, 30:18. Dlouhý, 65:00. Patera

Sestavy

Domácí: Kašík (Hromada) – Kotvan, Marušák, Urbanec, Řezníček, Matějíček, Žižka, Horák – Köhler, Leška, Okál – Říčka, Vlach, Balaštík – Veselý, Holík, Ondráček – Čech, Hladiš, Sedláček.

Hosté: Vošvrda (Trvaj) – Vyrůbalík, Majeský, Staněk, Houdek, Ondrušek, Rašner, Škůrek – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Jergl – Laš, Herman, Hrňa – Dlouhý, Knotek, Kucharczyk.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

5564 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud