27. října 2014 • 18:00

Sudí chybovali, tvrdí Zlín. Stěžuje si na Paterův (ne)gól z nájezdu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Zlín podal stížnost na dvojici rozhodčích Reného Hradila a Romana Mrkvu, kteří řídili nedělní duel 15. kola extraligy s Olomoucí (2:3 po samostatných nájezdech). Podle zástupců úřadujícího mistra, který se trápí na posledním místě tabulky, sudí špatně posoudili situaci při samostatných nájezdech, když uznali rozhodující technickou branku po pokusu kapitána hostů Pavla Patery.



Rozhodující gól, který nebyl! Paterovi uznali rozhodčí technický nájezd
Video se připravuje ...

Patera při posledním nájezdu třetí série za stavu 2:2 udělal kličku brankáři Liboru Kašíkovi a při zakončení byl podle sudích podražen, proto přiznali Olomouci technický gól. Zlín ale s tímto rozhodnutím nesouhlasí.

"Ve třetí sérii samostatných nájezdů domácí brankář fauloval soupeře hostí a dvojice hlavních rozhodčích dle našeho názoru neoprávněně uznala technický gól v neprospěch domácích, čímž hrubě ovlivnila výsledek samostatných nájezdů, respektive celého utkání," napsali zástupci Zlína v prohlášení adresovaném řediteli extraligy a předsedovi komise rozhodčích, které zveřejnili na klubovém webu.

Samotný Patera neočekával, že sudí situaci posoudí jako technický gól. "Podražený jsem samozřejmě byl, ale že z toho bude gól, to jsem absolutně netušil. Jak říkali kluci v kabině: byl to gól, který svět neviděl. Navíc si nejsem jistý, jestli bych tu akci dokončil. Měl jsem to na dlouhou hokejku."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud