20. listopadu 2014 • 10:27

Petružálek po konci v KHL míří do Litvínova, jasno bude do konce týdne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jakub Petružálek bude po předčasném konci angažmá v ruském Jekatěrinburgu podle všeho pokračovat v kariéře v Litvínově. Vedení severočeského klubu potvrdilo, že se svým odchovancem jedná o smlouvě, vše domluveno by mělo být do konce týdne.



"Jednáme, máme o Jakuba zájem. Smlouva se připravuje, do konce týdne by to mohlo být hotové," uvedl generální manažer Robert Kysela na klubovém webu. "Jakub by s námi měl začít trénovat, ale ještě musí nakrátko do Ruska," dodal Kysela na adresu bronzového medailisty z mistrovství světa v roce 2012.

Devětadvacetiletý reprezentační útočník se rozhodl v Kontinentální lize předčasně skončit poté, co před nedávnem náhle zemřela jeho přítelkyně Kateřina Netolická. S Avtomobilistem se ve středu dohodl na předčasném ukončení smlouvy s tím, že chce být blíže rodině a pokračovat v kariéře v české extralize.

"Variant (dalšího angažmá) má Kuba více, ale s ohledem na to, jak se vyjádřil, jeho představu nejvíce splňuje Litvínov," řekl ČTK Michal Leimberger ze společnosti Global Management Group, která hráče zastupuje.

Rychlost dohody podle něj bude záležet na časové vytíženosti litvínovského manažera Kysely. Leimberger ale zároveň potvrdil, že Petružálek ještě musí odcestovat do Ruska pro hokejové i osobní věci a předat byt.

Petružálek působil v zahraničí od roku 2006, kdy odešel jako junior do zámoří. V té době měl na kontě už 31 startů za seniorský tým v extralize.

Po třech letech se ale vrátil do Evropy a nejprve hrál ve Finsku za Lukko Rauma. Po dvou sezonách odešel do Ruska, kde oblékal dresy Chabarovsku, Dynama Moskva, Kazaně a Jekatěrinburgu. Loni s Dynamem vyhrál Gagarinův pohár.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud