Zdeněk Janda
31. prosince 2014 • 10:41

Hradec na Plzeň umí. Je to tím, že hrají antihokej, reaguje Machovský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jméno toho týmu v Plzni raději moc nevyslovujte. Hradecký Mountfield totiž proti západočeskému souboru uspěl popáté v řadě, včera vydoloval vítězství 2:1. „Hrát s nimi je hrozně těžké. Je to hlavně tím, že předvádějí takový antihokej,“ ulevil si gólman Matěj Machovský, který navíc inkasoval gól z půlky hřiště. „To se stane tak jednou z tisíce střel,“ okomentoval nahození od obránce Stanislava Dietzeho.



I když venku uspěli naposledy 14. října, tak v Plzni se opět vrátili na vítěznou vlnu. Po devíti porážkách v řadě. Mountfield to prostě na tým kolem kapitána Ondřeje Kratěny umí. „Zase jsme to nezvládli,“ povzdychl si plzeňský trenér Michal Straka.

„Oni výborně brání střední pásmo, což se přesně potvrdilo i tentokrát. Tlačili jsme se do nich, ale marně. Jejich tým nám prostě nesedí. Vůbec nedělají chyby, proto jsme se nedokázali prosadit,“ litoval útočník Václav Pletka.

Gólman Machovský to okomentoval ještě o něco expresivněji. „Řeknu to takhle: Oni hrají antihokej. S nimi něco vymyslet a dát jim více gólů, to jde fakt těžko. Oni opravdu nechybují, je to náročné. Postaví se na modrou lajnu a vyhazují o plexisklo ven. Kdyby tam nebylo, ani by nevěděli, kam to mají házet. Je to proti nim těžké a řekne vám to asi každý, kdo proti nim hraje,“ říkal plzeňský brankář.

I když v zápase pochytal spoustu šancí, i tak inkasoval gól od půlky hřiště. „Máme tmavé dresy, naši kluci se mi tam vykřížili, takže jsem to, bohužel, neviděl. A on (Dietz) to trefil přímo do šibenice. Takhle tam zapadne jedna z tisíce střel. A teď je to akorát k smíchu. Kdybych si to tam srazil nebo udělal nějakou šílenost, tak neřeknu. Ale já jsem to opravdu neviděl, najednou to přilítlo. Bohužel. Takové góly padají, tentokrát jsem si to vybral já,“ reagoval Machovský.

Plzeň prohrála podruhé v řadě, předtím uspěla devětkrát z deseti zápasů. „Zaslouženě soupeř vyhrál. My jsme na ledě nechali všechno, ale nestačilo to,“ dodal trenér Straka.

SESTŘIH: 33. kolo extraligy, Plzeň - Hradec Králové 1:2
Video se připravuje ...

Mikuš nebezpečným faulem sejmul Jeřábka
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud