17. února 2015 • 12:24

Za fauly do hlavy létaly tresty. Cetkovský i Majeský si nezahrají

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jiří Cetkovský z Pardubic a olomoucký obránce Ivan Majeský mají od disciplinární komise hokejové extraligy zastavenou činnost na dvě utkání za fauly v zápasech v minulém týdnu. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.



Cetkovský si trest vysloužil za zákrok v duelu 46. kola s Kometou Brno, v němž krosčekoval soupeře do oblasti hlavy a krku. Za faul byl vyloučen na pět minut a do konce utkání, a protože se jednalo o druhý větší trest v sezoně, automaticky musel vynechat už nedělní ligové kolo. Nyní přijde o další dva zápasy.

Ošklivý loket Majeského! Sudí ho neviděli, trestala až disciplinárka
Video se připravuje ...

Majeský se provinil v nedělním duelu 47. kola s Vítkovicemi, v němž trefil soupeře loktem do obličeje. Rozhodčí ho nijak nepotrestal, disciplinární komise mu ale po prostudování videozáznamu zastavila stejně jako Cetkovskému činnost s účinností do 22. února. Zákrok byl sice podle vyjádření komise veden v nízké rychlosti, Majeský ale "cíleně zvedl a natáhl ruku, aby protihráče zasáhl loktem do obličeje".

Disciplinární komise navíc udělila brněnské Kometě pokutu 20.000 korun za nesportovní chování diváků poté, co jeden z fanoušků trefil při odchodu do šaten asistenta trenéra Pardubic plechovkou od piva. V této sezoně se jednalo už o čtvrtý podobný incident na stadionu Komety. Výtržnosti fanoušků poznamenaly i duel Zlína s Litvínovem, za předměty vhozené na led dostal domácí klub pokutu 5000 korun.

MOMENT: Krosček do obličeje a trest do konce zápasu pro Cetkovského
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 46. kolo extraligy, Kometa Brno - Pardubice 7:1
Video se připravuje ...
SESTŘIH: 47. kolo extraligy, Vítkovice - Olomouc 3:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud