Pavel Bárta
5. března 2015 • 22:03

Posily z Kladna? Litvínov chce na play off Kaberleho, Sparta Hlaváče

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kaberle, Hlaváč, Hořava, Dragoun a další. Kladnu zazvonil umíráček v první lize čtvrtfinálovou porážkou od Jihlavy teprve ve středu. Na některé jeho hráče však měly už v předstihu políčeno kluby nejvyšší soutěže. A je dost možné, že některé z nich posílí ještě před čtvrtfinále, podle informací Sportu konkrétně Litvínov a Spartu.



„Je to o jednání. Zatím máme přestávku, oni zrovna vypadli, musejí si odpočinout. Tento týden o tom budeme s trenéry mluvit, všechny hráče oslovíme a probereme s nimi jejich motivaci a chuť ještě pokračovat v našem klubu,“ řekl Robert Kysela, generální manažer Litvínova.

Severočeský klub potvrdil Sportu tři jména. Jsou to vítěz Stanley Cupu a mistr světa, obránce Tomáš Kaberle , který se ještě v této sezoně pokoušel o návrat do NHL, dále útočníci Miloslav Hořava a Jan Eberle.

Hráče podle Kysely klub oslovil už v prosinci, aby je stihl do lednové uzávěrky zaregistrovat na střídavý start a zapsat na soupisku. Nyní se chystá s nimi jednat znovu, zda po zklamání v první lize chtějí sami pokračovat. Taky situace Litvínova se od té doby změnila.

„Odehráli jsme vynikající závěr sezony, oni jsou teď navíc frustrovaní, že vypadli ve čtvrtfinále první ligy. Ale určitě to jsou kvalitní hráči, kteří extraligové play off můžou hrát. Mají na to výkonnost, psychiku, zkušenosti. Ale bude to asi především o motivaci, jestli budou mít chuť po nepovedené sezoně pokračovat,“ dodal Robert Kysela.

Sparta líčí na Hlaváče či Tenkráta

Sparta si dělala zálusk na pětici hráčů. Přičemž všichni, na rozdíl od případných litvínovských posil, za pražský klub už hráli, nebo z něj dokonce vyšli, jako veterán Jan Hlaváč, který za mateřský klub nastoupil kromě prosincové epizody v Hradci Králové naposledy hrál před bezmála pěti lety.

Dalšími kandidáty jsou Michal Dragoun, Petr Tenkrát, gólman Jan Lukáš a bek David Růžička. „Napevno ovšem ještě nejsme domluveni na ničem a s nikým, jasno by mělo být možná už tento pátek,“ připomněl sportovní manažer Patrik Martinec.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud