23. března 2015 • 10:52

Den D pro Brno a Zlín. S někým to může zamávat, tvrdí Straka

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den, který rozhodne. Jedni budou slavit postup do semifinále, pro druhé sezona skončí. Sérii mezi Brnem a Zlínem dnes (18:20) rozhodne sedmý zápas. Na portálu iSport.cz ho můžete sledovat v ONLINE reportáži.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 3. • 18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
5:0
ONLINE
23. března
18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 03:20. Káňa, 21:56. Koreis, 30:48. Malec, 38:05. Vondráček, 53:21. Zohorna

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Hájek, Malec, Kuboš, Bilčík – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Mrázek – Káňa, Čermák (C), Vondráček – Dočekal, Zohorna, Honejsek

Hosté: Kašík (Štůrala) – Valenta, Marušák, Žižka, Matějíček, Holík A., Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek (C), Ondráček – Kubiš, Leška, Svoboda – Říčka, Vlach, Holík P. – Köhler, Sedláček, Okál

Rozhodčí

Šindler, Hodek – Lhotský, Svoboda

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7200 diváků

„Sedmé zápasy jsou hodně specifické, jde v nich o všechno a hrozí vám konec sezony. Vždycky jsem byl trochu nervózní, ale po první buly to ze mě spadlo a člověk ze sebe musí vydat maximum,“ přiznal pro iSport.cz Martin Straka , který má s rozhodujícími bitvami bohaté zkušenosti. „S některými to může zamávat, ti co jsou nervóznější a trochu se toho bojí, tak si nebudou úplně jistí,“ dodal šéf západočeského klubu.

On s Plzní v roce 2013 dosáhl na mistrovský titul a cestou jim zkřížily dvě sedmé utkání včetně finále. Nyní Straka věří spíš Zlínu, který před dvěma roky v boji o titul porazil. „Trochu favorizuju Zlín. Mají se sedmými zápasy zkušenosti, budou hrát venku, jsou to obhájci titulu a v šestém utkání měli větší hlad po vítězství,“ přiblížil Straka. „Bude to skvělý souboj a s chutí se na to podívám.“

Domácí prostředí není výhodou

Výhodu podle něj má Zlín i proto, že suverénně zvládl šestý duel 5:0 a teď nastoupí venku. „Říkám, že kdo vyhraje šestý zápas, tak většinou zvládne i ten další. Sedmý duel totiž není vždy výhodou pro domácí, protože očekávání diváků je obrovské a hráčům to může svazovat nohy,“ dodal Straka.

Zlín hrál v posledních dvou letech pokaždé finále – nejprve padl s právě s Plzní a loni zdolal Kometu.

Brno je v sedmých zápasech stoprocentní, když uspělo v roce 1971 na Kladně a loni na ledě pražské Sparty. Zlín v historii tři sedmé zápasy vyhrál (2002, 2004 a 2005) a dvakrát padl (2012 a 2013).

„Extrémně důležitý bude začátek. A také to, jak zachytají gólmani,“ tušil Straka. Jemu se dokonce povedlo sedmý finálový zápas rozhodnout v prodloužení. „Je to sen každého hokejisty, ale je to o štěstí. Šance měl soupeř i jiní spoluhráči, ale povedlo se to zrovna mně, náhoda,“ zavzpomínal Straka.

SESTŘIH: 6. čtvrtfinále play off, Zlín - Brno 5:0
Video se připravuje ...
SESTŘIH: 5. čtvrtfinále play off, Brno - Zlín 2:1
Video se připravuje ...
SESTŘIH: 4. čtvrtfinále play off, Zlín - Kometa Brno 5:3
Video se připravuje ...
SESTŘIH: 3. čtvrtfinále play off, Zlín - Brno 1:2
Video se připravuje ...
SESTŘIH: 2. čtvrtfinále play off, Kometa Brno - Zlín 4:2
Video se připravuje ...
SESTŘIH: 1. čtvrtfinále play off, Kometa - Zlín 2:3 v prodloužení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud