16. června 2015 • 14:29

Další posily pro Kometu? Zájem je o Havláta, mluví se i o Nagyovi

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvý transfer Tomáše Kaberleho nemusí být posledním žhavým zbožím, které přistane na brněnské adrese. Přítomnost kouče Aloise Hadamczika v týmu s sebou přináší i logické úvahy o dalších nákupech. Martin Havlát by mohl být dalším z oslovených.



Byť jsou pravděpodobnější jiné varianty, téma Havlát se nabízí. Kariéra 34letého útočníka v NHL se blíží k finále, zraněními decimovaný hráč se s náčelníkem Komety výborně zná, navíc má brněnské kořeny. „Otázka na Martina je samozřejmá. Pokud by měl zájem hrát v Kometě, přivítal bych to,“ reaguje trenér Hadamczik , jenž už sondoval, nakolik reálná by byla Havlátova pomoc.

Muži pro Kometu

Petr TON (41) Roční smlouva veteránovi skončila, zájem o pokračování je oboustranný, leč je třeba se domluvit na finančním plnění případné dohody

Ladislav NAGY (36) Proslýchá se o interesu klubu o bývalého hráče Arizony, St. Louis či Los Angeles. Slovenský útočník uvažuje o setrvání se Slovanem v KHL

Martin HAVLÁT (34) Není jisté, zda bude pokračovat v profesionálním hokeji. Zřejmě naposledy se pokusí získat kontrakt v NHL, Kometa může být jisté východisko. Na čas

Sám Havlát má budoucnost zastřenou. V New Jersey mu skončila smlouva, nelze předpokládat její prodloužení, agent Allan Walsh mu shání nové angažmá, leč bude to složitější.

„Mám zprávy, že čeká na nabídku v NHL, a pokud práci nezíská, tak údajně zůstane v Americe žít a do Evropy nepřijede,“ získal Hadamczik informace o možném ukončení kariéry hráče, jenž se v roce 2000 proslavil ziskem titulu juniorského i seniorského mistra světa.

Zatímco kádr Komety je v defenzivních řadách uzavřený, minimálně jedno místo v útoku zůstává otevřené. Ve hře zůstává Petr Ton, v zákulisí se však mluví o Ladislavu Nagyovi. Někdejší dlouholetý útočník NHL (435 startů) odehrál minulý rok ve Slovanu Bratislava, Brno má být jedním z vážných uchazečů. Což by mohlo platit i v případě Petra Vrány, finalisty Gagarinova poháru s Kazaní.

S Tonem se brněnský trenér nedávno sešel a jak vyšlo najevo, nyní záleží už jen na vedení klubu, zda spolupráce přinese pokračování. „Vedli jsme spolu výborný rozhovor. Moc se mi nelíbí, jak se v posledních dvou letech mluvilo o tom, že Petr nedává v play off góly. Branky nestřílela řada jiných,“ pronesl Hadamczik s tím, že Tonově schopnostem věří. „Petr je nadále excelentní střelec. Pokud nám udělá 40 nebo 50 bodů, pro tým je to veliká pomoc. S Kometou jedná o výši smlouvy, pokud se nedomluví a klub řekne, že podmínky jsou neakceptovatelné, nedá se nic dělat.“

Brněnský výběr se včera vydal na soustředění do Vysokých Tater, spolupráci s hráči si nástupce Vladimíra Kýhose nemůže vynachválit. „Hráči mají velmi dobrý přístup. A to je zásadní věc. Nebývá vždy a všude pravidlem, aby do přípravy šli s maximální vůlí a nasazením. My trenéři se nemusíme chovat jako policajti, kteří by museli dohlížet na to, jak hráči plní zadání. Jen určíme tréninkový proces a hráči ho vezmou za svůj,“ těší Hadamczika.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud