12. října 2015 • 12:26

Nový kouč Dynama Král: Potřebujeme zapracovat na psychice hráčů

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý vynikající útočník Richard Král, jenž se vyučil hokeji v Pardubicích (45) přebírá úřad trenéra v extraligových Pardubicích. Vedení Dynama jej jmenovalo nástupcem Miloše Říhy, po ruce bude mít dalšího vynikajícího útočníka nedávné minulosti Marka Zadinu.



Richard Král se účastnil polední tiskové konference v Pardubicích a tohle byla jeho první slova: „Všechno poběží víceméně stejně, razantní změny dělat nebudeme. Malé úpravy samozřejmě budou. Budeme se snažit zapracovat na hlavách hráčů, na jejich psychice, aby se nebáli hrát. Nejvíce nás tlačí boty v ofenzivě, nedáváme góly.“

V pozici generálního manažera se začne zabydlovat Pavel Rohlík, jenž střídá Ondřeje Šebka. Ten končí po třech letech vlády. „S nabídkou jsem vůbec nepočítal, ale jsem za ni rád. Chtěl bych navázat na práci v mládeži, třeba ve větším využívání vlastních odchovanců. Chceme se ke klubu chovat tak, jak si vzhledem ke své historii zaslouží.“

Rohlíkovi vadí hromadný exodus hráčů, které si v klubu vychovali, ale v nejlepším věku odešli ke konkurenci. „Mrzelo mě, že v minulosti odcházelo mnoho pardubických talentů. Chceme, aby k tomu už nedokázalo. Cílem je donutit trenéry, aby hráli odchovanci klubu,“ vyjádřil se ke své metě.

Majitel klubu Roman Šmidberský vysvětloval, proč vsadil právě na Rohlíka. „Před dvěma roky se vrátil do klubu a nastavil systém tak, že se mládež vrátila mezi tuzemskou špičku. Máme 23 mládežníků v reprezentačních výběrech,“ vypíchl.

Na konto generálního manažera Ondřeje Šebka, za nímž celou dobu stál, v podstatě uvedl, že změna byla nevyhnutelná. „Nechceme, aby Pardubice byly v nějakém průměru. Tři roky to k tomu spělo, a proto dochází ke změně,“ pronesl Šmidberský, jenž zároveň pochválil Šebka za způsob, jakým spravoval ekonomické záležitosti po vyhazovu Zbyňka Kusého. „Došlo k určité debordelizaci některých věcí, které tady historicky vznikly,“ neodpustil si rýpnutí do zkušeného manažera, který stojí za třemi extraligovými tituly Pardubic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud