29. října 2015 • 14:10

Odvolaný Říha promluvil: Vyhazov po vítězství mě zarazil…

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

První trenérská oběť hokejové sezony prolomila hradbu mlčení a promluvila. Miloš Říha, který do nového ročníku Tipsport extraligy vstoupil ve věku 33 let jako nejmladší kouč soutěže, se poprvé rozpovídal o svých dojmech z vyhazovu od týmu Pardubic.



Ten se po slabých výsledcích Dynama všeobecně očekával, přesto zarazilo, že k uvolnění došlo po výhře Pardubic v Litvínově. Ta přišla druhou říjnovou neděli, hned následující den se Miloš Říha dozvěděl, že je propuštěn.

„V podstatě všichni o něm mluvili v předstihu, ale určitými lidmi z klubu jsem byl ubezpečován, že k němu nedojde. Proto mě to zarazilo dvakrát. Že musím odejít po vítězném utkání a pak mi to přišlo zvláštní z toho úhlu pohledu, že jsem v Pardubicích dělal už dva roky a hlavního kouče jsem dostal za to, že se lidem v klubu moje práce líbila. Z žádného jiného důvodu jsem tu pozici nedostal. Přehodnotit tenhle názor během jednoho měsíce hlavní sezony, to mi přijde…“ nadechl se Říha nejprve, ale raději nedopověděl.

SESTŘIH: 10. kolo extraligy, Litvínov - Pardubice 1:2
Video se připravuje ...

Zarazilo ho, že dlouho vyhlašovaná nová koncepce klubu vzala rychle za své. „Tvořila se tu nová tříletá koncepce a za třicet dní je po ní. To mi k sobě moc nepasuje. Takže se tu zase jede od znovu,“ připomíná nástup Richarda Krále a Marka Zadiny.

V rozhovoru pro páteční deník Sport Miloš Říha obšírně přemítá nad stavem pardubického klubu. Hlavně z hlediska personálního a vztahového. Má za to, že se v klubu netáhne za jeden provaz. „V mých očích je tohle hlavní problém Pardubic. A jedna ze základních věcí, které se nepovedly,“ tvrdí. „Hokej je kolektivní sport, v organizaci funguje spousta sektorů a odvětví, hromada lidí se podílí na výsledku veškerého snažení. A pokud vám devadesát procent nebude přát, bude vás pomlouvat, uchýlí se k intrikám a budou se třást na vaše místo, nemůže to přinést nic dobrého. Přesto všechno jsem věřil, že tu zeď prorazím. K tomu ale musíte dostat prostor a čas,“ pronáší.

Rozhovor s Milošem Říhou čtěte v pátečním vydání deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud