25. listopadu 2015 • 04:56

Čermák po výhře: Naše slabina? Podléháme sebeuspokojení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než měsíc dlouhé čekání na další extraligovou branku ukončil útočník brněnských hokejistů Leoš Čermák dnešními dvěma trefami, kterými pomohl k jasnému vítězství 5:1 nad Hradcem Králové. Svým prvním gólem vyhnal z branky Ondřeje Kacetla, druhý už dal Adamu Svobodovi. A mnoho nechybělo, aby úspěšný střelecký večer zakončil hattrickem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 11. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
5:1
ONLINE
24. listopadu
17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 00:26. Štindl, 03:46. V. Němec, 22:19. Koreis, 23:55. Čermák, 40:45. Čermák

Hosté: 18:30. Kukumberg

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Štindl, Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Malec – V. Němec, J. Hruška, Ostřížek – T. Svoboda, Čermák (C), Káňa – H. Zohorna, Koreis, Burian – Raška, Dočekal, Mrázek – R. Zohorna. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Kacetl (24. A. Svoboda) – Vydarený, Pláněk, Frühauf, Pilař, Jank, Dietz, Čáp – Šimánek (C), Knotek, Ihnačák – Dej, Kukumberg, Bednář – Courchaine, Honejsek, Červený – Kopta, Köhler, Pavlík. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Čech, Pešina – Jindra, Zika

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

6920 diváků

"Trenér Hadamczik mě v závěrečné třetině poslal na přesilovku s jinou útočnou řadou. Dal mi pokyn, ať se pokusím dát ještě jeden gól. Bylo by to hezké, nepovedlo se to. Ale jsem rád, že jsme zápas zvládli. A já po delší době skóroval," usmíval se po utkání Čermák, který v tomto ročníku zatím nastřílel pět branek. Naposledy před dnešním duelem skóroval ve 12. kole doma s Pardubicemi.

Lepší vstup do utkání si Kometa nemohla přát. Ve čtvrté minutě vedla 2:0. "Začátek se nám povedl. Náskoky o dva góly nás pravidelně uspí a přestaneme hrát. Je to naše současná slabina, podlehneme sebeuspokojení," narážel Čermák na to, že po rychle získaném náskoku převzal iniciativu Hradec Králové.

"Soupeř zvýšil bojovnost i pohyb. Přehrával nás ve středním pásmu. Dostával se do přečíslení, proto měl i vyšší počet střel. Podržel nás Čiliak," pochválil Čermák gólmana.

SESTŘIH: 19. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Mountfield HK 5:1
Video se připravuje ...

Stejný scénář nabídla i druhá třetina. "Dali jsme dva slepené góly a opět přestali hrát. Hradec byl hodně nebezpečný," řekl Čermák, který přiznal, že se chtěla Kometa vyvarovat zbytečného zaváhání, na které málem doplatila v posledním domácím utkání v neděli s Třincem. Po dvou třetinách Brňané vedli 3:0 a za minutu se po dvou inkasovaných gólech strachovali o výsledek.

"Věděli jsme, že v poslední třetině za stavu 1:4 půjde Hradec do rizika. Nahrávala mu k tomu i dvouminutová přesilová hra. Proto jsme chtěli hrát zodpovědně. Bez zbytečných ztrát puku," popsal taktiku Čermák, který však právě brankou v oslabení sebral soupeři poslední naději na případný zvrat.

"Naskočil jsem zrovna ze střídačky na led, když Hanzlík získal v našem obranném pásmu po chybě protivníka puk. Vyhodil jej na mě a i když nejsem žádný rychlobruslař, tak jsem měl ještě dost sil. Poslední hráč Hradce byl v tu chvíli Bednář. Podařilo se mi přes něj přejít. Brankář šel do skluzu, po něm už jen ležel na ledě. Tak jsem jej přestřelil," popsal Čermák svoji druhou gólovou trefu.

MOMENT: Petr Štindl se trefil hned v úvodu zápasu
Video se připravuje ...

MOMENT: Adam Svoboda se roztáhnul ve svém brankovišti
Video se připravuje ...

Zleva Rastislav Dej z Hradce Králové a Tomáš Malec z Brna
Zleva Rastislav Dej z Hradce Králové a Tomáš Malec z Brna

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud