9. prosince 2015 • 07:51

Posila jako hrom. Bílí Tygři ulovili do obrany mistra světa Mojžíše

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš bude po ukončení svého působení ve finském TPS Turku hrát extraligu za Liberec. S vedením lídra tabulky uzavřel tříletý kontrakt. Podle klubového webu se už dnes připojí k tréninku Bílých Tygrů a v pátek by měl přes nedávné svalové potíže obléci dres Severočechů v utkání 27. kola na ledě Komety Brno.



"Na doplnění obranných řad už pracujeme delší čas. Vedla nás k tomu i marodka, která nám dlouhodobě vyřadila některé beky ze sestavy. Byť je v posledních zápasech velmi dobře zastoupili mladí hráči z farmy v Benátkách, chtěli jsme obranné řady před náročným závěrem sezony doplnit ještě o jednoho zkušeného a stabilního hráče," uvedl hlavní trenér a zároveň sportovní ředitel Liberce Filip Pešán.

Právě Mojžíš mu do plánů ideálně zapadal. V jeho očích je typem spolehlivého a tvořivého obránce. "V Tomášově osobě jsme ale nehledali jen krátkodobé řešení situace pro zbytek sezony. Chtěli jsme přivést hráče, který by byl součástí našeho týmu a reprezentoval klub i v příštích letech, čemuž odpovídá i délka podepsaného kontraktu," dodal Pešán.

Třiatřicetiletý Mojžíš se v úterý podle webu TPS Turku dohodl s šestým týmem tamní ligy na předčasném rozvázání smlouvy. Mistr světa z roku 2010 a držitel světového bronzu (2012) odehrál za finský klub v této sezoně 21 zápasů, dal jeden gól a přidal asistenci.

"Kdyby se však neozval Liberec, Tomáš by dál pokračoval ve Finsku. Nebylo to tak, že by měl z klubu odejít, že by s ním nepanovala spokojenost. Ovšem nabídka Bílých Tygrů se Tomášovi líbila a rozhodl se ji využít, pak jsme jednali s Turku a docílili dohody o uvolnění," vysvětlil pro hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Kolínský rodák, na jehož kontě je i 17 startů a tři body (1+2) v NHL, kde hájil barvy Vancouveru, St. Louis a Minnesoty, okusil extraligu naposledy v minulém ročníku při krátkém působení v Pardubicích. V sezoně 2012/13 oblékl při působení ve Lvu Praha (KHL) i dres Sparty. Zkušenosti má rovněž ze švédské nejvyšší soutěže.

Právě ze Lva se dobře zná s velkými letními posilami Liberce Michalem Řepíkem, Michalem Birnerem a Martinem Ševcem. "Tomáš s nimi hovořil a dostal velmi pozitivní informace," přiblížil Sivek.

SESTŘIH: 26. kolo extraligy, HC Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 7:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud