10. ledna 2016 • 19:30

Liberec vyhrál, ale kabinou otřásal FÉN! Bylo to potřeba, říká Birner

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obyčejně po vyhraném hokejovém zápase v kabině duní muzika, slaví se vítězství. Obvykle tomu tak je i v extraligovém Liberci. Ne však v neděli navečer. Po výhře 3:2 nad Pardubicemi útočník Branko Radivojevič spustil hřmotný fén, jaký není jen tak k vidění. Nebo spíš ke slyšení.



Za ukrutný céres, jež se rozléhal útrobami pardubické arény, mohla koncovka zápasu, v níž Bílí Tygři málem přišli o vítězství. Pár vteřin před koncem Tomáš Marcinko ve výhodné pozici netrefil branku. Kdyby z toho padl gól, těžko by se hosté mohli smířit s tím, že z takové převahy (43:15 na střely) nesebrali všechny tři body.

SESTŘIH: 35. kolo extraligy, HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 2:3
Video se připravuje ...

Když uragán utichl, útočník Michal Birner vysvětloval, že nezvyklý humbuk byl ku prospěchu věci. „Je dobře, že to tam padlo a zrovna v tuhle dobu. V play off by se nám to mohlo vymstít. Když má někdo něco na srdci, neměl by se bát to říct přede všemi. Což se tam teď stalo. Nic se neděje, jsme chlapi, umíme si to vyříkat. V úterý se sejdeme s čistou hlavou, jedeme dál, zase jsme jeden tým, jedna rodina,“ vykládal.

Kouč týmu Filip Pešán byl i po výhře naštvaný. Dobře si uvědomuje, že v bojích o titul (a že Liberec míří vysoko) by podobné zaváhání klidně mohlo otočit sérii.

„Celé utkání nás provázela velká nedisciplinovanost. Ať už technického charakteru, anebo směrem k rozhodčím. Narušilo se tím tempo zápasu. Vrcholem všeho byla v závěru ztráta kotouče, který jsme měli pár metrů od modré čáry. Málem jsme z toho inkasovali. Musíme si ty věci rozebrat a velice se z nich poučit,“ prohlásil trenér lídra tabulky.

Liberečtí hráči pustili Pardubice do pěti přesilovek, což bylo vzhledem k ději utkání příliš. Některé odchody na trestnou lavici byly vyloženě zbytečné. „My jsme tým, co hrajeme s hodně emocemi. Občas takové zápasy jsou, kdy to rozhodčí vylučují. Je to ale v klidu, sudí nasadili nějaký metr, neřekl bych, že by poškodili jeden nebo druhý tým,“ nedělal si z toho velkou hlavu Michal Birner.

Ševc zahodil hokejku, fanoušci Pardubic mu ji nechtěli vrátit
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud