24. ledna 2016 • 22:50

Kde ho mám? Pláněk ztratil puk mezi nohama, musel ho vyklepat

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligová derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové bývají vyhecovaná a vypjatá. Ale sem tam se najdou i chvilky, které uvolní napětí. Zrovna jako v neděli večer, kdy se v hlavní roli nechtěně vyskytl Martin Pláněk. Obránce Mountfieldu na začátku poslední třetiny pobavil taneční kreací, za kterou mu tleskalo deset tisíc lidí. A to není málo…



O co šlo? Ve 42. minutě se z kluziště vytratil puk a Martin Pláněk byl tím hráčem, který cítil, že kotouč uvízl někde v jeho výstroji. A zrovna blízko choulostivých partií. Jenže tady není, tady taky ne… „Cítil jsem, jak mě vystřelený puk trefil do stehna, hledal jsem ho okolo sebe, vůbec jsem ho ale neviděl a nevěděl, kde by mohl být. Až mi došlo, že asi bude někde schovaný někde v mých kalhotách,“ popisoval Pláněk.

Hradecký Pláněk v derby vyklepal puk z rozkroku
Video se připravuje ...

Nezbývalo než začít poskakovat a poměrně legračními pohyby rukou pomoci tomu, aby se černá guma vyprostila ze sevření. Po chvíli se povedlo.

V tu chvíli bylo Pláňkovi ještě hej, Hradec Králové vedl 2:1. Jenže po Rapáčově a Sýkorově trefách Dynamo slavilo první derby úspěch po čtyřech předchozích porážkách. „Žádná prohra nepomůže, obzvlášť v tak vyhecovaném zápase. Fanoušci byli výborní, nám se to ale nepovedlo urvat. Špatná poslední třetina z naší strany, tam se to celé rozhodlo,“ ztěžka hodnotil Martin Pláněk porážku 2:3.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 1. • 17:20
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
3:2
ONLINE
24. ledna
17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 28:30. Sýkora, 46:17. Rapáč, 57:11. Sýkora

Hosté: 21:04. Frühauf, 38:53. Dej

Sestavy

Domácí: Maxwell (Kopřiva) – Štajnoch, Čáslava, Bokroš, Gregorc, Šeda, Ščotka, Havlík – Orsava, Nahodil, Kaut – Sýkora, Redenbach, Marcinko – Poulíček, Tomášek, Voženílek – Rapáč, Krajňák, Moučka.

Hosté: Kacetl (Svoboda) – Pilař, Plášil, Pláněk, Frühauf, Dietz, Vašíček, Hronek – Bednář, Kukumberg, Dej – Honejsek, Ihnačák, Červený – Kopta, Knotek, Courchaine – Pavlík, Bulík, Šimánek.

Rozhodčí

Fraňo, Wiegand – Bláha, Špůr.

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

10 194 (vyprodáno) diváků

SESTŘIH: 39. kolo extraligy, HC Dynamo Pardubice - Mountfield HK 3:2
Video se připravuje ...

Fanoušci Pardubic při derby ukázali oddanost
Fanoušci Pardubic při derby ukázali oddanost

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud