11. března 2016 • 13:00

Kapitán Komety platí za filmování. Teatrálně kopl, tvrdí komise

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise hokejové extraligy potrestala brněnského Leoše Čermáka za simulaci z čtvrtečního utkání předkola play off, v němž jeho tým porazil Chomutov 3:2. Kapitán Komety odbdržel finanční pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny za nafilmovaný pád. 



Po zhlédnutí videozáznamu komise shledala, že hráč ve 53. minutě využil ataku protihráče Petra Šidlíka. "Pádem na ledovou plochu po předchozím odrazu z pravé brusle doprovázeném teatrálním vykopnutím nohou pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo," uvádí se v prohlášení.

Naopak bez trestu vyvázl Čermákův spoluhráč Tomáš Malec. Ten byl ve 48. minutě vyloučen na pět minut a do konce utkání za vražení na hrazení obránce Dominika Tejnora, který opustil led s tržnou ránou na hlavě. "Zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče. Hráč ho nejdříve zasáhl holí do oblasti nohou a následně pravým loktem do oblasti zad," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

"V důsledku uvedeného jednání došlo k pádu protihráče na hrazení, hráč se však při něm nedopustil zřetelného přistrčení rukama a zákrok nebyl veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, nýbrž v jeho bezprostřední blízkosti," vysvětlil Holý, proč bylo řízení s Malcem zastaveno. K pádu podle něj došlo mimo jiné i proto, že hráč nebyl na souboj dostatečně připravený.

SESTŘIH: Předkolo play off (3. zápas): Kometa Brno - Chomutov 3:2
Video se připravuje ...

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud