19. března 2016 • 19:45

SESTŘIHY: Klepiš rozhodl nájezdy, Olomouc odvrátila konec sezony

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav zvládla i druhé domácí utkání v sérii s Hradcem Králové. O třetí výhře Středočechů rozhodl úspěšně provedeným nájezdem Jakub Klepiš. O historickém postupu do semifinále může Bruslařský klub rozhodnout už v úterý v Hradci Králové. Olomouc po brankách Holce a Pekra dokázala odvrátit první mečbol a po vítězství 2:1 snížila stav série s Plzní na 1:3. 



Hanáci odvrátili pvní mečbol

Oproti pátečnímu utkání oba týmy sáhly k jedné změně. Útočníka Hanáků Kucharczyka ve čtvrté řadě nahradil Zeman a v plzeňském celku místo zraněného Bližňáka nastoupil Přikryl.

Indiáni vsadili na pozornou defenzivu, z níž vyráželi po chybách soupeře do rychlých protiútoků. Olomouc měla převahu, ale dostávala jen s obtížemi k slibnějšímu zakončení, střely z větší vzdálenosti brankáře Machovského příliš neohrozily. Až v 15. minutě se dostal k nastřelenému puku do útočného pásma Buc a našel volného Holce, který střelou do horního rohu otevřel skóre.  

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (4. zápas): Olomouc - Plzeň 2:1
Video se připravuje ...

I ve druhé třetině byli domácí hokejisté aktivnější, často ale na úkor střelby sázeli na opatrnost a příliš kombinovali. Pouze první útočná řada Buc, Herman, Holec se tlačila více do brankového prostoru, jenže zakončení chyběla přesnost. Indiáni se dostali k soustavnějšímu tlaku pouze při přesilových hrách. Většinou ale kombinovali jen v rozích kluziště a brankáře Konráda neohrozili. 

V závěrečné třetině Olomouc nepolevila v ofenzivě. Z rychlých brejků se dvakrát před Machovským ocitl Buc, ale trefil jen brankáře. Plzeň využila k vyrovnání pět minut před koncem třetí třetiny přesilovku. Konrád dlouho odolával střelám, ale nestačil na dorážku Lva. Z vyrovnání se ale hosté těšili pouhých 49 sekund, než Olomouci vrátil vedení Pekr.

V závěru ještě neproměnil sólo Skladaný, jehož pokus o blafák Machovský chytil. Plzeň zkusila hru bez brankáře, vyrovnat se jí ale nepodařilo. 

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy 4. zápas

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Holec (Buc, Herman), 56. Pekr (Eberle, Vyrůbalík) - 55. Lev (T. Svoboda, Kratěna). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6, navíc Mikúš - Jeřábek oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Holec - Pekr, Řípa, Eberle - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Rác, Zeman, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Svoboda střílel pozdě, jeho gól neplatil a ještě naštval soupeře
Video se připravuje ...

Servali se jak psi! Olomoucký Mikúš v bitce s plzeňským Jeřábkem
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 3. • 15:00
HC Olomouc
HC Olomouc
2:1
ONLINE
19. března
15:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 14:37. Holec, 55:09. Pekr

Hosté: 54:20. Lev

Sestavy

Domácí: Konrád (Vošvrda) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Buc, Herman, Holec – Pekr, Řípa, Eberle – Skladaný, Húževka, Mikúš – Rác, Zeman, Vodný.

Hosté: Machovský (Polívka) – Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička, Špaček – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Hrňa, Preisinger, Svoboda – Hollweg, Přikryl, Poletín.

Rozhodčí

Hradil, Hejduk – Barvíř, Blümel

Stadion

Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst.

Návštěva

5500 diváků

O mečbolu pro Boleslav rozhodl Klepiš
I ve čtvrtém souboji v sérii padl rychlý gól a po 48 vteřinách se radovali domácí. Urban zpoza branky přihrál nepokrytému Klimentovi a Kacetl kapituloval. Odpověď mohla přinést souhra obnoveného útoku Kudrna, Mertl, Šimánek. Pokus Mertla, který se přesunul z první do třetí formace místo Kukumberga, ale Rittich vyrazil.

Při Plášilově vyloučení domácí v deváté minutě zvýšili. Obránce Trončinský si pohrál s bránícími hráči a předložil puk Lencovi, který zakončil do prázdné branky.

Ve 22. minutě opět udeřila Mladá Boleslav, když Lenc v přečíslení dvou na jednoho předložil puk Urbanovi, který zakončil k pravé tyči. Ve 25. minutě se při Pabiškově vyloučení dočkali branky i hosté. Rittich ještě odolal při nebezpečném závaru, ale čtyři vteřiny před koncem trestu jej prostřelil z mezikruží Červený.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (4. zápas): Mladá Boleslav - Mountfield HK 5:4 sn.
Video se připravuje ...

Následně šli domácí z přesilovky při Vydareného pobytu na trestné lavici do oslabení, když šel Lenc pykat na dvě plus dvě minuty poté, co Pavlas skončil na ledě s krvavým zraněním v obličeji. Těsně před koncem přesilovky v 31. minutě promarnil velkou šanci Courchaine, který měl odkrytou branku, ale přestřelil. V 35. minutě už se ale hosté znovu radovali, když Ritticha zblízka nadvakrát překonal Kudrna.

Po dalším vyloučení Vydareného se opět domácí dostali do oslabení a po trestech pro Pacovského a Voráčka měli Východočeši možnost hrát 101 vteřin v pěti proti třem. A přesilovku využili v době, kdy ještě Lenc přišel na buly o hůl. Bednář z levé strany vyrovnal po přihrávce Pavlase, který nastoupil v play off poprvé.

Po dalším trestu pro Musila hrál Mountfield ještě vzápětí 20 vteřin v pěti proti třem. Po pauze mohli získat zpět vedení domácí. Courchaine fauloval unikajícího Musila a nařízené trestné střílení neproměnil Hyka.

Klepišova klasika! Blafákem do bekhendu rozhodl nájezdy
Video se připravuje ...

V 54. minutě se ale ocitl před Kacetlem Pacovský a vrátil Mladé Boleslavi vedení. Domácí se z něj těšili jen 90 vteřin, než se trefil z levého kruhu obránce Frühauf. Hradec se pak na přelomu třetí části a prodloužení ubránil při čtyřminutovém trestu Deje. Nerozhodlo se ani při vyloučení Červeného za vyhození puku do hlediště.

Blízko gólu byl Urban a hosté odolali i při pokračujícím velkém tlaku Mladé Boleslavi. Utkání nerozuzlil ani v 75. minutě po sólu Trončinský. Zápas dospěl do nájezdů a v nich se trefil jako jediný ve třetí sérii Klepiš. 

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy 4. zápas

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 5:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:3, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Klimenta (Urban), 9. Lenc (Trončinský, Urban), 22. Urban (Lenc), 54. Pacovský (Urban, Jarůšek), rozhodující sam. nájezd Klepiš - 25. Červený (Ihnacak, Čáp), 35. J. Kudrna (Šimánek), 39. Bednář (Pavlas, Dietz), 55. Frühauf (Mertl, Šimánek). Rozhodčí: Hodek, Polák - Brejcha, Suchánek. Rozhodčí: Hodek, Polák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:2. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík - Klimenta, Klepiš, Lenc - Jarůšek, Urban, Pacovský - Hyka, Musil, L. Pabiška - M. Látal, Bárta, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Dietz, Pavlas, Čáp, Frühauf, Vašíček - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - Miškář, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora. 

Musil nemohl jet trestné střílení, náhradník Hyka ho neproměnil
Video se připravuje ...

Chyba rozhodčích. Lenc zasáhl Pavlase nechtěně bruslí, vyloučili ho za vysokou hůl
Video se připravuje ...

Mladoboleslavský Musil neskóroval do úplně prázdné brány
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 3. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
5:4
ONLINE
19. března
17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 00:48. Klimenta, 08:04. Lenc, 21:49. Urban, 53:18. Pacovský, . Klepiš

Hosté: 24:30. Červený, 34:40. Kudrna, 38:32. Bednář, 54:48. Frühauf

Sestavy

Domácí: Rittich (Groh) – Stříteský, Voráček, Trončinský (A), Rýgl, Robar, Kučný, Ovčačík – Klimenta (C), Klepiš, Lenc – Jarůšek, Urban, Pacovský – Hyka, Musil, Pabiška – Látal, Bárta, Ďurač

Hosté: Kacetl (Svoboda) – Vydarený (C), Pláněk, Pavlas, Dietz, Frühauf, Čáp, Vašíček – Dej, Mertl, Bednář (A) – Červený, Ihnacak, Honejsek – Šimánek (A), Kukumberg, Kudrna – Courchaine, Vantuch, Miškář

Rozhodčí

Hodek, Polák – Brejcha, Suchánek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4 200 (vyprodáno) diváků

Gólová radost Tomáše Urbana
Gólová radost Tomáše Urbana

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud