Adam Sušovský
21. března 2016 • 04:40

LIKVIDACE od Rusa z KHL. Pamatuju si jen ránu, přiznal sešitý Vlach

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Škaredý moment třetího čtvrtfinále byl i jedním z klíčových v celém zápase. Andrej Pereťagin, který má v KHL na kontě přes 500 zápasů, tvrdým útokem na hlavu vypnul libereckého útočníka Jaroslava Vlacha a byl vyloučen do konce zápasu. Bílí Tygři si zahráli přesilovku pět na tři a a v ní dokázali srovnat na 1:1. Hodně otřesený Vlach to neviděl, lékaři mu v kabině sešívali roztržený ret a obočí. Pereťagin kvůli trestu ve hře nebude moct nastoupit do pondělního čtvrtého utkání série.



Celá akce se udála ještě během přesilové hry Chomutova přesně v polovině uktání. „Hráli jsme v oslabení, já měl puk a chtěl jsem si ho hodit ven z pásma. Pak si ale pamatuju už jen tu ránu,“ popsal z vlastního pohledu faulovaný Vlach. Pereťagin mu vystavil tvrdou stopku, za úder do oblasti hlavy a krku ho rozhodčí okamžitě poslali do sprch.

Moment na stadionu rozpoutal velké emoce. Domácím se vyloučení nelíbilo, ze střídačky proti němu protestoval i domácí trenér Vladimír Růžička. „Já to ale ještě hodnotit nechci. Neviděl jsem to, musím se nejprve podívat na video,“ řekl Vlach o tom, zda má pocit, že ho ruský obránce trefil zákeřně.

LIKVIDACE od Rusa z KHL. Pěreťagin sestřelil Vlacha a dohrál
Video se připravuje ...

Pětiminutový trest pro zadáka Pirátů měl na výsledek zápasu velký vliv. Liberec si totiž po následném faulu na Vampolu zahrál přesilovku pět na tři a v ní střelou Mojžíše vyrovnal na 1:1. „Kdybychom v ní nesrovnali, nebylo by to dobré,“ řekl o důležitosti momentu brankář Bílých Tygrů Ján Lašák.

Hosté nakonec dokázali urputný zápas otočit a po výhře 3:1 slaví i třetí vítězství v sérii. Tu mohou už v pondělí ukončit. Rus Pereťagin u toho nebude. Kvůli trestu ve hře dostává automatickou stopku na příští soutěžní utkání. Případem se navíc bude zabývat i Disciplinární komise ČSLH.

SESTŘIH: Čtvrtfinále (3.zápas): Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 1:3
Video se připravuje ...

Michal Birner a chomutovský Adam Jánošík v drsném pěstním souboji před brankou
Michal Birner a chomutovský Adam Jánošík v drsném pěstním souboji před brankou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud