21. března 2016 • 16:58

Vary likvidují hvězdy Litvínova. Hübl má po sezoně, Jánský je zraněný

Autor: jab, mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den před zraněním kapitána Mladé Boleslavi Davida Výborného, kterému Bedřich Köhler 14. března natrhl kolenní vazy a ukončil sezonu i kariéru, viděli neméně hrůzný zákrok i diváci v Karlových Varech. Oběť? Vítěz produktivity v minulé sezoně Viktor Hübl.



Ve 3. kole skupiny o udržení (Verva vyhrála 3:2) karlovarský Martin Rohan sestřelil útočníka hostů Viktora Hübla. Magnetická rezonance potvrdila obavy, náraz nevydržely vazy v koleni. Nejproduktivnější hráč týmu v základní části (32 bodů za 19 branek a 13 asistencí) Litvínovu, který ještě živí naději, že se vyhne baráži, už nepomůže.

VIDEO: Podívejte se na zákrok, který připravil Viktora Hübla o zbytek sezony

Litvínov ve Varech přišel o hvězdu. Rohan mu hrozivě zpřetrhal vazy
Video se připravuje ...

Druhého účastníka baráže vedle Karlových Varů určí páteční poslední 6. kolo. Ve výrazně lepší pozici do něho půjdou Pardubičtí, kteří mají na obhájce titulu stále bod k dobru i lepší vzájemné zápasy.

25letý obránce Energie sejmul Hübla v 54. minutě a dostal dvouminutový trest za podražení. Centr Litvínova z ledu odjel v doprovodu maséra, v letošní sezoně už podruhé. Hübl od konce prosince do konce ledna vynechal 11 utkání kvůli zranění v dolní části těla.

Vedení Litvínova překvapivě likvidační zákrok u disciplinární komise po utkání nereklamovalo.

"Všechna mužstva mají povinnost do jedenácti hodin následujícího dne dát podmět k disciplinárce. Ze strany Litvínova k nám zpráva nepřišla, proto s tím teď již nemůžeme nic dělat," vyjádřil se k zákroku předseda disciplinární komise ELH Karel Holý.

"Nezdálo se mi to jako úplně jasný faul na koleno. Spíš, že ho zachytil nártem za holeň a tím prudkým vytočením si pravděpodobně Viktor ublížil. On měl to samé koleno v sezoně už jednou zraněné. Opravdu bych to přičítal spíš nešťastné náhodě než prokazatelné zákeřnosti protihráče," popsal Holý svůj názor na tvrdý střet.

Dalšího hráče Litvínova zranil Kůs

Na Rohana navázal v pátek při další konfrontaci Karlových Varů a Litvínova jeho spoluhráč Jaroslav Kůs, který poslal na hrazení útočníka Petera Jánského, pro kterého zápas skončil ve 12. minutě.

Kůs za vražení na hrazení inkasoval trest na pět minut plus do konce a Jánský odešel po svých na ošetřovnu, ze které už do konce utkání na led nevyjel. Dlouhá početní výhoda se ale Litvínovským nevedla, gól v ní nevstřelili. V utkání ale zvítězili 2:1 v prodloužení.

"Podle názoru předsedy disciplinární komise ELH byl Kůsovi správně uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání, zákrok nicméně nebyl veden zvlášť agresivním způsobem ani v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, aby vyžadoval další disciplinární potrestání," uvedl předseda disciplinární komise ELH Karel Holý.

VIDEO: Podívejte se na zranění Petera Jánského

Vary kosí Litvínov! Kůs poslal Jánského na ošetřovnu
Video se připravuje ...

Viktor Hübl zůstal po likvidačním zákroku Martina Rohana v bolestech na ledové ploše
Viktor Hübl zůstal po likvidačním zákroku Martina Rohana v bolestech na ledové ploše

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud