1. dubna 2016 • 12:11

Boleslavský Jelínek o Musilovi: Hrát určitě nemůže, má otřes mozku

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligové semifinále mezi Libercem a Mladou Boleslaví dnes (17:20) pokračuje. První duel začal opatrně, Bílí Tygři ho nakonec dokázali dovést do vítězného konce 4:3. „Teď to bude ale jiný zápas,“ očekává kouč Bruslařského klubu Marian Jelínek.



Liberec se po devítidenní pauze v prvním semifinále rozjížděl pomalu. Volno na něm bylo znát. Začátek zápasu byl nečekaně opatrný. „Myslím, že se po prvním vítězství uklidnili a v pátek nás asi budou chtít hned na začátku ‚popravit‘, jak se sportovně říká. Takový začátek očekáváme, bude úplně jiný než ve čtvrtek,“ přiznal trenér Jelínek po pátečním rozbruslení.

Boleslav však do zápasu vstoupí bez nadějného mladíka Pavla Musila, druhého nejproduktivnějšího hráče týmu v play off.  První semifinále nedohrál po zákroku Lukáše Krenželoka. Po utkání zvracel a noc strávil v nemocnici. Rozbruslení sledoval jen civilu z tribuny.

Liberec – Mladá Boleslav: Au. Musil se zranil při souboji s Krenželokem
Video se připravuje ...

„Ráno ho pustili z nemocnice a teď jsme ho přivezli. V žádném případě nemůže hrát, potřebuje pět až šest dnů volna klidu. V pondělí ráno půjde na kontrolu a uvidíme, jestli náhodou nebude moct nastoupit, ale v pátek určitě ne,“ pravil Jelínek.

Krenželokův zákrok při utkání nebyl potrestán, přestože sudí Vladimír Šindler byl k souboji velice blízko. I proto sudího Bruslařský klub do odvolání vetoval, nicméně žádný podnět na disciplinárku kvůli dodatečné stopce pro Krenželoka neposlal. Za zákrok měl být vyloučen, ovšem dodatečný postih není na místě.

„Bylo to hraniční, ale rozhodli jsme se, že žádný podnět posílat nebudeme,“ přiznal generální manažer Boleslavi Jan Tůma.

V pátek od 17:20 série pokračuje. Ovšem bez Musila a Šindlera.

SESTŘIH: Liberec - Boleslav 4:3 (semifinále play off, 1. zápas)
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud