Tomáš Vrábel
19. dubna 2016 • 12:48

Ševc jen prská, tvrdí Jandač. Osobní útok byl za hranou, kritizoval i Pešán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chovali jsme se jako malé děti. To už se nesmí opakovat. Tak liberecký trenér Filip Pešán s odstupem zhodnotil výkon svého týmu ve třetím extraligovém finále, v němž prohrál na ledě Sparty 1:4. Důvodem porážky byla častá vyloučení. Pešán také označil výroky svého svěřence Martina Ševce, který slovně napadl kouče Sparty Josefa Jandače, za nešťastné a za hranou.



„Zpočátku naše fauly plynuly spíše z velké motivace, ale později už to byla spíše frustrace. Hráči řešili více výkony rozhodčích než svoje vlastní. Přitom si nemyslím, že by výsledek utkání výkon rozhodčích nějak fatálně ovlivnil. Bylo nám odpískáno několik ‚minifaulů‘ a hráči tento způsob posuzovaní jen těžko kousali a začali být nedisciplinovaní,“ přiznal Pešán.

Liberecký obránce Martin Ševc navíc po utkání označil trenéra Sparty za „paní Jandačovou, která brečí na všechny strany a vybrečela si jeden zápas“. Zkušený zadák si na Jandače počkal i po konci druhé třetiny a při odchodu do kabin na něj pokřikoval.

„Nadával mi neskutečným způsobem, nevím proč. Je to kluk, který prská na všechny, vytáhl si mě a jestli mě chtěl nějak rozhodit nebo něco…Prý mám šedivý vousy, tak jsem mu řekl, že je bude mít také jednou šedivé,“ popal trenér pražského celku.

Ani Pešánovi se Ševcovy výroky nelíbily. „Bylo to nešťastné. I když přihlédnu k tomu, že média si vybrala jen některé z jeho výroků a také k tomu, že rozhovor byl pořízen těsně po utkání a tedy ve velkých emocích, tohle už je za hranou. S Martinem jsem o celé věci mluvil a teď už by se k některým svým výrokům také nepřihlásil. Tyto slovní přestřelky do bojů play off také patří, ale toto byl útok v osobní rovině a navíc skrze media. Nebylo to šťastné,“ uznal Pešán.

BLOG redaktora deníku Sport Miroslava Horáka nejen k chování Martina Ševce čtěte ZDE>>

Do čtvrtého finále se Bílí Tygři musí obejít bez Petra Vampoly, který po druhém trestu do konce utkání má automatickou stopku, a Dominika Lakatoše. Disciplinárka komise jeho zákrok na Adama Poláška „ocenila“ zastavením činnosti na dva zápasy.

„Petr je jedním z hráčů, který nás svými výkony dovedl k vítězství v základní části. Stejně jako mu přiznávám tento superlativ, musím jedním dechem říci, že ve finále nám zatím příliš nepomáhá. Hraje se o všechno a jsou v tom velké emoce, ale Petr situaci nezvládl. Z jeho strany to byla velká nedisciplinovanost, která poškodila celý tým a bohužel nám bude chybět,“ řekl k Vampolovi Pešán.

Finálová série pokračuje v úterý na ledě pražské Sparty od 18:20. A pokud chce Liberec pomýšlet na úspěch, musí zásadně změnit svůj přístup.

„S hráči se připravujeme stejně jako na předchozí zápasy. Musíme hrát svoji hru, být trpěliví a disciplinovaní. Jen tudy vede cesta k úspěchu. Myslím, že jsme si toto jasně dokázali ve třetí třetině pondělního zápasu, ve kterém jsme Spartu přehrávali a dostávali pod tlak. V dalším utkání musíme začít stejně. Snad také dají rozhodčí dnešnímu zápasu trochu volnější průběh. Znovu opakuji, přál bych si, aby hru nechali více plynout a zasahovali do ní, co nejméně,“ doufal Pešán.

SESTŘIH: Sparta - Liberec 4:1 (3. finále)
Video se připravuje ...

Šimek: Musíme zlepšit disciplínu, je to těžké, když hrajeme celou třetinu v oslabení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud