Květoslav Šimek
11. května 2016 • 09:49

Potvrzeno! Zlatý kapitán a bojovník Výtisk jde zpátky do Vítkovic

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Výtisk, kapitán mistrovského Liberce, se po třinácti letech vrací do rodných Vítkovic. Podle generálního manažera a trenéra Jakuba Petra by měl být jedním ze základních kamenů nově se tvořícího týmu. Novými hráči jsou také útočník David Květoň (Chomutov) a obránce Patrik Urbanec (Zlín).



„Už při oznámení návratu Ondry Romana a příchodu Ivana Baranky jsme říkali, že chceme náš tým stavět na stavebních kamenech. Jedním z nich bude Honza Výtisk ,“ potvrdil pro klubový web Jakub Petr.

Brzy pětatřicetiletý odchovanec vítkovického hokeje se vrací domů po dlouhých třinácti letech. Jako čerstvý extraligový šampion. „Byl dlouhou dobu mimo region, ale rozhodl se vrátit a jsem rád, že na naši nabídku slyšel,“ potěšilo Petra. „Tím, s jakou bojovností hraje na ledě, jak se prezentuje a jak vystupuje, nás jen přesvědčil o tom, že si zaslouží stěžejní roli v našem týmu.“

Jan Výtisk z Vítkovic odcházel v roce 2003. V té době už byl juniorským mistrem světa z roku 2001 a s ostravským klubem slavil extraligové stříbro (2002) a bronz (2001). Postupně pak hrával za Karlovy Vary, Spartu Praha, Plzeň, Třinec a naposledy za Liberec. Všude patřil ke klíčovým bekům. Zejména díky obětavosti a ostrým hitům.

Titul je doma, vousy dolů! Liberecký Výtisk splnil sázku hned na ledě
Video se připravuje ...

Nováčkem je i osmadvacetiletý útočník David Květoň. Rodák z Nového Jičína slavil titul s Třincem (2011), přichází z Chomutova. „O něj jsme stáli delší dobu, měl o něj eminentní zájem i Chomutov, ale nakonec se rozhodl pro nás,“ líčí Petr. „Vrací se do známého prostředí a regionu. Je to hráč, který má něco za sebou, zná svou roli. Tento typ útočníka u nás, myslím, loni chyběl a když se podíváme na naše centry, tak se nabízí hned několik zajímavých variant vazeb, jak jej v našem týmu využít.“

Mistrovské oslavy zažil i obránce Patrik Urbanec (22 let). Se Zlínem vyhrál titul v roce 2014. „Je ročník 1993, ale na svůj věk má odehráno dost. Já ho znám delší dobu, Pavel Trnka jej zná z reprezentace do dvaceti let. Měl by zacelit díru po odchodu Čeršňáka, nebo Štencla,“ dodal Jakub Petr.

Všechny změny v extraligových týmech ZDE>>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud