1. října 2016 • 04:40

Mládě Reichel se stále učí: Bolestná lekce z blokování i plachtící past

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejové extralize odehrál už přes třicet utkání, přesto se osmnáctiletý útočník Kristian Reichel neustále musí učit. O tom se znovu přesvědčil v domácím utkání svého Litvínova proti Vítkovicím (2:0). Syn slavného otce nejprve nešikovně blokoval tvrdou střelu jednoho z vítkovických beků a poté ve třetím dějství spálil šanci, o které se mu bude ještě pár dní určitě zdát.



Domácí Verva právě držela hubené vedení 1:0 a dobře bruslící Vítkovičtí se hnali za vyrovnáním. V takové chvíli je útočníkova obětavost vždycky vítaným bonusem. S tou těsně po půlce druhé třetiny přispěchal osmnáctiletý Kristian Reichel. Útočník s ochranným košíkem na helmě se vší vervou zablokoval tvrdou střelu vítkovického beka. Bohužel pro něj tak nešikovně, že pukem dostal ze strany do více méně nechráněné části lýtka.

Talentovaný forvard se ihned skácel k zemi a po pár bolestných desítkách vteřin se jen těžce za pomoci spoluhráče Miroslava Hořavy dobelhal na domácí střídačku.

Litvínov - Vítkovice: Au! Kristian Reichel se učí blokovat střely
Video se připravuje ...

Naštěstí pro domácí se jejich nejmladší útočník brzy vrátil do hry a ve třetím dějství byl dokonce blízko své druhé brance v sezoně. Ve 45. minutě se štíhlý útočník na brankovišti dostal k dorážce Kubátovy skryté střely. Na první pohled ve snadné situaci však Reichel nedokázal plachtící kotouč dostat do odkryté branky.

Snad z údivu, že z toho nebyl gól, se pak syn litvínovského patriota zcela oněmělý skácel na led. V nekontrolovaném pohybu však dopadl přímo na ležícího brankáře Patrika Bartošáka. To se samozřejmě nelíbilo hostujícím bekům, kteří ihned chtěli mladému útočníkovi dát výchovnou „radu“, ať to příště už nezkouší. Vítkovický mazák Jan Výtisk ale celou situaci vzal spíše s humorem.  

Litvínov - Vítkovice: Reichel letící puk do prázdné branky nedostal, pak se skácel
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud