20. listopadu 2016 • 21:50

Sedmnáctiletá jednička? Škarek patří Jihlavě, ale Sparta by ho chtěla

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patálie ve sparťanském brankovišti se konaly i v této sezoně. Tomáš Pöpperle, nebo Filip Novotný? Laciné góly a častá střídání, i to podlamovalo Spartu. Teď se šance chopil 17letý Jakub Škarek, který je v pražském klubu na střídavý start z prvoligové Jihlavy. V extralize udržel neprůstřelnost 108 minut a 48 vteřin, po Zlínu (4:0) v neděli vychytal i Mladou Boleslav (4:3). „Máme o něj zájem,“ přiznal asistent Jiří Veber.



Jakub Škarek je ve zvláštní situaci. Po výhře nad Mladou Boleslaví už myslel na školní povinnosti. „Hned se vracím do Jihlavy. Zítra (v pondělí) jdu normálně do školy,“ pravil sparťanský spasitel.

Nechybělo mnoho, aby nulu udržel i ve svém druhém extraligovém utkání v kariéře. Boleslavští mu tři góly nasázeli až ve třetí třetině. „Trochu mě to mrzí, ale horší by bylo, kdybych třeba vychytal nulu, ale my prohráli na nájezdy. Tři body jsou cennější,“ přiznal.

V zápasech i přes nízký věk z něj sálá jistota. Působí, jakoby v extralize chytal roky. „Chytá super. Je velký, v bráně se moc nehýbe a všechno vykrývá,“ pochválil ho kapitán Jaroslav Hlinka.

Jenže jeho budoucnost není příliš jasná. Je hráčem Jihlavy a ve Spartě je na střídavý start. Jaké budou jeho další kroky? „Hlavní kouč (Jiří Kalous) to řešil s trenérem gólmanů i s ním samotným, ale jaký s ním bude další postup, tu informaci nyní nemám. Zájem o něj ale určitě máme,“ přiznal asistent Jiří Veber.

„Já sám se snažím podat maximální výkon, ať už chytám za Jihlavu, nebo za Spartu. Malinko nervózní před extraligovými zápasy jsem, ale po prvních zákrocích to pokaždé ze mě spadlo. Obě utkání jsem si užil,“ popsala 17letá brankářská naděje.

Boj o pozici sparťanské jedničky nijak nevnímá. „Neberu to tak, jestli jsem si o místo ve Spartě řekl, nebo ne. Snažím se chytat naplno, abych prostor dostal, ale Jihlava je můj hlavní klub,“ dodal.

To by Sparta měla změnit, jinak šňůra dvou výher může rychle skončit.

Mladá Boleslav - Sparta: Skvělý zákrok! Jakub Škarek vychytal Tomáše Pospíšila
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud