29. listopadu 2016 • 16:39

Zámořská posila! Hradec na měsíc vyzkouší Kanaďana s 67 zápasy v NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Hradce Králové posílí kanadský útočník Alexandre Picard. Jedenatřicetiletý hráč, který odehrál 67 zápasů v zámořské NHL a naposledy hrál za Davos ve švýcarské lize, podepsal s Mountfieldem smlouvu na měsíční zkušební dobu. Klub o tom informoval na svém webu.



"Po odchodu Ryana Potulného a Tomáše Bulíka jsme mapovali hráčský trh. Původně jsme chtěli získat kvalitního útočníka z Čech, popřípadě z Evropy, ale nikdo takový na trhu nebyl. Poohlédli jsme se v zámoří a trenéry zaujal Alex," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Považuje za výhodu, že Picard působí v Evropě od roku 2012. "A nebýt jeho zranění v minulé sezoně, tak by asi ve Švýcarsku zůstal, jelikož tam s ním panovala spokojenost," doplnil Kmoníček na adresu útočníka, jenž odehrál tři sezony za Servette Ženeva a rok za Davos. Do Davosu se nyní vrátí s Východočechy, hrát by totiž měl i na prosincovém Spenglerově poháru.

Hradec Králové - Zlín: Köhler doklepl kotouč do brány, 4:0
Video se připravuje ...

Rodáka z Québecu draftoval v roce 2004 Columbus a za Blue Jackets si také připsal všech 67 startů v NHL. Většinu ze sedmi seniorských sezon v zámoří ale odehrál v nižší AHL.

Trenér Václav Sýkora věří, že Picard zvýší konkurenci v týmu a přinese do mužstva i důraz. "Výběr hráčů na trhu je dost úzký, ale Alex nás zaujal svou charakteristikou. Hraje typický kanadský styl hokeje. Je to přímočarý a silový hráč, který produkuje fyzickou hru. To nám v týmu trošku chybí," uvedl Sýkora.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud