Michal Koštuřík
11. prosince 2016 • 20:00

Leška je zpátky! Zvolili ho do představenstva klubu. Zlín jedná i s Čajánkem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejovém Zlíně se snaží zachránit průšvihovou sezonu. Hledají nové hráče a posilují vedení klubu. Nejčerstvější novinka: do představenstva byl kooptován bývalý dlouholetý útočník Petr Leška. „Oslovili jsme ho, vedli jsme docela dlouhé rozhovory. Lešoun chce pracovat na sportovní stránce. Není to žádná mediální záležitost a on není žádný mluvka klubu,“ oznámil po utkání s Vítkovicemi (4:3 po samostatných nájezdech) jednatel PSG Karel Adamík, jenž nahradil ve funkci Patrika Kamase. Právě on je od pátku hlavním bossem, vykonává zároveň i funkci generálního manažera.



Klub rokuje i s další ikonou, kapitánem mistrů z roku 2014 Petrem Čajánkem . „Chceme se bavit dál. Je to o nás i o něm, abychom k sobě našli cestu. Jeho přístup je velmi vstřícný,“ informoval Adamík, který potvrdil konec společnosti PSG v roli generálního partnera. Stavební firma po sezoně opustí svou pozici, v níž do hokeje nasypala celkem 150 milionů korun. „Hledáme nového partnera, který by přinesl jistotu,“ sdělil Adamík s tím, že rozpočet na letošní ročník je zajištěný. „Hráči budou včas dostávat výplaty,“ ujistil. Podle jeho slov je z větší části pokrytý i další sezona. „Vidíme na drtivou většinu prostředků. Zase budeme hrát v extralize důstojnou roli,“ nepochyboval.

Na ledě už to také není taková hrůza. Mužstvo se pomalinku zvedá, nasakuje do sebe styl nových koučů Martina Hamrlíka a Roberta Svobody. „Zlepšily se výkony i přístup hráčů k tréninku,“ všiml si Adamík. „Změnila se taktiky. Nemáme přidržovat puky, ale dávat je rychle dopředu. Kluci tam vletí a musí se rozhodnout, jestli půjdou aktivně nebo ne,“ líčil obránce Miroslav Blaťák, který proti Vítkovicím vstřelil první gól po návratu z KHL.

Těsně po konci přesilovky překvapil brankáře Patrika Bartošáka nahozením z minusového úhlu. „Ze začátku jsem chtěl nahrávat. Jsem zvyklý z Ruska, tady málo střílím. Ale gólman měl u tyčky jenom nohu, tak jsem to nastřelil,“ popsal Blaťák, jenž si zapsal i jednu asistenci a prožil nejvydařenější duel v sezoně.

Zlín - Vítkovice: Hattrick! Říčka se trefil potřetí a rozhodl o bodu navíc pro domácí, 4:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud