24. ledna 2017 • 23:16

Kometa vítá zpět Hrušku. Ve Finsku se neprosadil, odehrál jen 22 zápasů

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Kometa Brno vítá zpět jednoho ze svých stěžejních hráčů. Jan Hruška (31) končí po pouhých dvaadvaceti zápasech ve finském Kärpätu Oulu a vrací se do české extraligy, kde by se měl okamžitě zařadit do brněnského kádru. Finský klub jeho odchod potvrdil na svém webu a server Eliteprospects uvádí, že člen širšího reprezentačního kádru je zpět v Kometě.



Zahraničního angažmá se Jan Hruška dočkal až po třicítce. Vydrželo mu jenom na dvaadvacet zápasů od listopadu do ledna. V Kärpätu Oulu nedal ani jeden gól, připsal si pět přihrávek a poslední zápasy strávil na tribuně, přestože jeden střední útočník jeho klubu chyběl. Od konce roku všechno směřovalo k ukončení finské mise.

„Hruška byl dobrý hráč. Bohužel mu v tomto okamžiku nedokážeme najít v mužstvu odpovídající roli a místo. Obě strany vycítily, že v jejich nejlepším zájmu bude spolupráci ukončit,“ řekl Kai Suikkanen, trenér Kärpätu Oulu.

Hradec Králové - Kometa Brno: Hruška parádní střelou vyrovnal, 1:1
Video se připravuje ...

Podle finských médií Hrušku zaskočil styl hry, který se mu zdál moc pasivní. „Dělal jsem s ním rozhovor a řekl mi, že pro něho pasivní hra byla šokem, protože si myslel, že ho čeká něco úplně jiného,“ tvrdil finský reportér Janne Onnela.

Kometě by měl naopak její kmenový hráč okamžitě pomoct, zejména při zraněních Martina Erata a Martina Zaťoviče jí konstruktivní a produktivní hráč přijde vhod ve snaze o udržení elitní šestky.

Během sedmnácti zápasů v první fázi letošní extraligy si Hruška připsal čtyři góly a pět asistencí. V loňské sezoně nasbíral v základní části 35 bodů (20+15) a byl nejlepším střelcem a druhým nejproduktivnějším hráčem brněnského celku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud