27. ledna 2017 • 08:00

Posila z Ruska? Kovář tvrdí, že ho chtěla Kometa. Ta to popírá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V ruském Čerepovci trochu sešel z očí, nemluvilo se o něm. Ale v lednu hokejový brankář Jakub Kovář zářil. Podprůměrný tým držel nad vodou s úspěšností 94,3 procent zákroků a získal si pozornost klubů z české extraligy, které sondovaly, jestli by nedostal zelenou odejít na play off do extraligy. Kovář v rozhovoru pro páteční deník Sport tvrdí, že o něho měla zájem brněnská Kometa. Její šéf to nicméně rezolutně popírá.



Jakub Kovář si v Čerepovci může o play off nechat jen zdát, možnost zasáhnout do bojů o český titul mu tak přišla lákavá. „Myšlenka, že by se kluby domluvily, abych na tom nebyl úplně škodný, se mi líbila. Rád bych si zachytal někdy do půlky dubna,“ přiznává.

Brněnská Kometa prý o 28letého gólmana hodně stála, možnosti údajně sondovala i Sparta. „Zajímaly se o mě dva týmy. Kometa měla velký zájem, neformálně jsem se bavil i dřív se Spartou. Ve středu ale vedení Čerepovce definitivně potvrdilo, že mě nikam nepustí. Všechno padlo,“ říká pro Sport Kovář.

Zní to logicky, v Brně letos brankáři jistotou zrovna neoplývají. Věc má ale jeden zásadní háček. Kometa zájem o Kováře, alespoň v této sezoně, jednoznačně vylučuje. „V minulosti to bylo jedno ze jmen, o kterém jsme uvažovali. Ale určitě ne teď ani letos. S nikým jsem nemluvil ani nejednal,“ tvrdí šéf Komety Libor Zábranský.

Sezona tak více než pravděpodobně Kovářovi skončí už za tři týdny, v půlce února. „Není to úplně příjemné, ale zkrátka to tak je. Na druhou stranu jsem v půlce srpna začal hrát mistráky. Sezona dlouhá je, jen jinak pootočená,“ podotýká.

Rozhovor s Jakubem Kovářem a další podrobnosti o údajném zájmu Komety najdete v pátečním deníku Sport! Elektronickou verzi čtěte ZDE »

Souboj bratrů Kovářů v KHL vyhrál Jakub
Souboj bratrů Kovářů v KHL vyhrál Jakub

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud