6. února 2017 • 08:49

Legenda sjednotila extraligu: Litvínov chválil Hradec, Hlinková házela buly

Autor: tej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětačtyřicáté kolo hokejové Tipsport extraligy se neslo v duchu vzpomínek a charity. V rámci projektu Legenda pomáhá totiž všechny kluby nastoupily v dresech bez reklam a s podobiznou bývalého legendárního hokejisty a trenéra Ivana Hlinky na hrudi. Dresy následně poputují do aukce, jejichž výtěžek pomůže bývalým hokejistům, kteří se ocitli ve finančních problémech.



Extraligové kluby momentálně svádějí tuhý boj o přímý postup do play off, o předkolo i o samotnou záchranu. Přesto se ve 45. kole dokázaly spojit a jednotně podpořit projekt Legenda pomáhá. Všechny kluby totiž nastoupily v první třetině v jednotných dresech s podobiznou Ivana Hlinky na hrudi. Dresy poté poputují do hromadné dražby, jejichž výtěžek připadne Nadačnímu fondu Ivana Hlinky, který se stará o bývalé hokejisty a ostatní činovníky ledního hokeje, jež se dostaly do sociálně obtížné životní situace.

Liběna Hlinková v Brně vhodila čestné buly
Video se připravuje ...

Celou akci podpořily všechny kluby, Ivana Hlinku si připomněli zejména litvínovští fanoušci, kde legendární trenér s hokejem začínal. "Úžasný sportovní moment. Naši fanoušci vytáhli transparent se vzpomínkou na Ivana Hlinku a celá hala v Hradci Králové tleská ve stoje!" napsal Litvínov na twitter, kam připojil i video.

Celá akce vznikla na popud majitele brněnské Komety Libora Zábranského, který Nadační fond Ivana Hlinky spravuje. A samotné dresy si pochvaloval i ředitel extraligy Josef Řezníček: "Dresy jsem viděl už na začátku, kdy se spustila kampaň a návrh na design. Moc se mi líbí, myslím si, že jsou poutavé tím, jak mají všechny stejný design, a liší se pouze v klubových barvách," řekl na oficiálních stránkách projektu.

Do celého projektu se zapojila také vdova po zesnulém hokejistovi Liběna Hlinková, která za obrovských ovací brněnské haly vhodila slavnostní buly před utkáním s Karlovými Vary. Hlinková je mimo jiné předsedkyní Nadačního fondu Ivana Hlinky.

Jan Buchtele v památečním dresu, kterým extraligu uctila památku Ivana Hlinky
Jan Buchtele v památečním dresu, kterým extraligu uctila památku Ivana Hlinky

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud