8. září 2017 • 04:40

NEJ otazníky nové extraligové sezony: Obhájí Kometa titul? Nastoupí Jágr?

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké jsou největší otazníky před startem hokejové extraligy?Jaké jsou největší otazníky před startem hokejové extraligy?FOTO: Koláž iSport.cz

    Letní čekání hokejových nadšenců je u konce. Pátečním podvečerem se na české zimní stadiony vrací Tipsport extraliga. Nový ročník tuzemské nejvyšší soutěže opět nabídne vyhecované bitvy a kvalitní hru lahodící zástupům fanoušků elitních extraligových klubů. Sezona, během které se mimochodem konají Zimní olympijské hry nabízí na svém startu řadu otázek, na jejichž odpovědi se bude netrpělivě čekat. Portál iSport.cz se zaměřil na několik  z nich.

  • Bude Kometa opět zlatá?

    Hokejisté Komety se nemůžou mistrovského poháru nabažitFoto Barbora Reichová / Sport

    Mistrovská jízda z minulé sezony se jim povedla znamenitě. Současní extraligoví vítězové z Brna byli již vloni pasováni do role favorita soutěže po příchodech zvučných hokejových jmen jako je Martin Erat nebo Ondřej Němec. Hvězdně nabitá Kometa zvěsti elegantně potvrdila a oslavila 12. titul v historii. Nyní čeká mužstvo z jihomoravské metropole cesta za obhajobou. Klubový majitel Libor Zábranský udržel valnou část z mistrovského kádru. Odešel sice ofenzivní tahoun Marek Kvapil, ale návrat z Plzně ohlásil zkušený extraligový bojovník Tomáš Svoboda. Podaří se Kometě 13. triumf? Pokud se brněnská parta dostane na stejnou vlnu jako posledně, má velkou šanci na druhý titul za sebou.

    84 stran k hokejové sezoně! Sport Magazín Speciál před startem extraligy už v pátek
    Video se připravuje ...

  • Kdo má šanci na olympiádu?

    Podívá se nějaký hráč z extraligy na olympiádu v Jižní Koreji? Šanci mají velkouFoto Barbora Reichová Sport

    Ať už na to má každý svůj negativní či pozitivní názor, únorové olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchanu se budou muset obejít bez hvězd z NHL. Přichází tak čas pro Evropu. Vedle borců z KHL či Švýcarska se o svoji zřejmě největší příležitost zahrát si pod olympijskými kruhy budou rvát i hráči z extraligy.

    Na koho mohou reprezentační trenéři ukázat? Výběr je opravdu velký. Třeba z mistrovské Komety si dres národního týmu může vysloužit defenzivní duo Jakub Krejčík-Ondřej Němec a účast na olympiádě by mohla zlákat i zkušeného reprezentanta Martina Erata.

    Vidina pozvánky do Koreje přivábila ze zámoří tvrdého beka Davida Musila, který před sezonou vyztužil třineckou obranu. Po ročním pauze od hokeje kvůli zranění se v mateřském Liberci pokusí o restart kariéry obránce Ladislav Šmíd, účastník poslední olympiády v Soči. Ze Sparty se třeba nabízí ofenzivně laděný zadák Petr Zámorský nebo střelec Petr Vrána.

  • Zakotví Jágr přece jen v extralize?

    Jaromír Jágr na tréninku mládežeFoto Barbora Reichová (Sport)

    Prioritou je pro českou hokejovou legendu stále NHL. Jaromíru Jágrovi však stále nepřišla nabídka ze zámoří a tak se musí počítat i s evropskou variantou. V úvahu přichází řada možností. Mateřské Kladno však mezi ně nepatří. Legendární útočník v nedávném rozhovoru pro deník Sport přiznal, že za prvoligové Rytíře zatím hrát nebude a pokusí se angažovat tam, kde to pro něj přijde zajímavé. Poslední aktivně hrající olympijský vítěz z Nagana neurčil přesnou ligu nebo tým. Že by se přeci jen rýsoval přestup do extraligy? Už před časem projevil značný zájem Třinec, Plzeň nebo Chomutov.

    Jágr o startu na olympiádě: Nečekal jsem, co ta zpráva vyvolá
    Video se připravuje ...

  • Zaútočí Hradec na finále?

    Největší posila Mountfieldu HK je dlouholetý český reprezentant Petr KoukalFoto ČTK

    Bronz z posledního play off je pro Východočechy málo, chtějí víc. Tým Mountfield HK jde do nové sezony s velkou touhou po finálové účasti zakončenou celkovým triumfem. Byli to právě Hradečtí, kteří v minulém semifinále předvedli nejtužší odpor proti spanilé jízdě Komety. Pro nový extraligový ročník hodlá být mužstvo kouče Václava Sýkory mnohem silnějším sokem. Hradci Králové mají k vysněnému cíli pomoct zkušené posily ošlehané mezinárodním hokejem. Hlavním zbraní za úspěchem by měl být ostřílený forvard Petr Koukal či dlouholetý lotyšský reprezentant Oskars Cibulskis.

  • Udrží se Jihlava mezi elitou?

    Extraligový nováčkové z JihlavyFoto facebook.com/@hcdukla

    Extraliga přivítala po dvanácti letech zpět jeden z nejúspěšnějších a nejtradičnějších klubů českého hokeje. Dukla Jihlava by nerada z vytouženého postupu udělala pouze roční epizodu a tak v rámci klubových možností začala posilovat. Partu s velkým týmovým duchem například posílilo trio bojovníků ze Skandinávie. Základní obranný val Jihlavy by měl v extralize tvořit norský zadák Nicolai Bryhnisveen a švédský bek Eric de la Rose. Třetí Seveřan, norský gólman Lars Volden bude tvořit společně s jihlavským klenotem Jakubem Škarkem silnou dvojici mezi třemi tyčemi. Mužstvo z Vysočiny nečeká lehká cesta za udržením mezi elitou. Extraligové týmy však musí počítat s tím, že zadní řady Jihlavy budou pevně držet.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud