Richard Šíma
10. září 2017 • 21:37

Branku jsem posunout nechtěl, hájil se Bartošák po kontroverzním zákroku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl jedním z hlavních strůjců vítkovického vítězství 4:2 na ledě Olomouce. V první třetině odolal všem dvanácti olomouckým střelám a dal svým spoluhráčům klid. Ve třetí třetině vítkovický brankář Patrik Bartošák rozběsnil celý olomoucký zimák. Pravou nohou posunul svou branku ve chvíli, kdy proti němu najížděl olomoucký útočník Roman Vlach. A kdy se pouštěl do manévru, který zvládl a zakončil střelou do branky, v té chvíli již posunuté. Hanáci byli zlostí bez sebe. Bartošák, jenž za zdržování hry vyfasoval dvě minuty, úmysl branku posunout po utkání zcela vyloučil.



„Ten olomoucký hráč dostával přihrávku, já se o tu branku zastavil, a když jsem viděl, že to stahuje zpět do protipohybu, chtěl jsem se od ní odrazit,“ líčil Bartošák situaci. „Branka vyletěla. Diváci, hráči i trenéři Olomouce to samozřejmě mohou vidět jinak, ale já se odrazil od brány s úmyslem spíš najet do hráčovy hokejky a znemožnit mu zakončení. A bohužel, nebo spíš bohudík, ta brána vyletěla, protože on se tam dostal a zakončoval by do prázdné,“ připustil vítkovický gólman, že mu posunutí branky pomohlo zachránit situaci.

Znovu ale zdůraznil, že tímto způsobem v inkriminované chvíli nepřemýšlel.  „Že bych branku úmyslně posunul, to mě ani nenapadlo. Jediný můj instinkt byl dostat se tomu hráči co nejblíž k hokejce a puk mu z ní nějak vykopnout,“ pravil ještě Bartošák, jenž si od olomouckých fanoušků za svůj zákrok vyslechl své.

Hájil zrovna branku na straně pod olomouckým kotlem. A ten na něj spustil řádné hromobití. „Přiletěl mi jeden zapalovač za krk a na ledě bylo trochu flašek,“ pravil po utkání. „Vyslechl jsem si na mnoha stadionech v minulé sezoně leccos, vyslechnu si letos. Tak to je, fanoušci fandí svým, to je v pořádku. Zvlášť tady v Olomouci jsou fanoušci obrovskou hnací silou,“ poznamenal brankář Vítkovic.

Olomouc - Vítkovice: Bartošák posunul bránu, domácím neuznali gól a hodně se vztekali
Video se připravuje ...

Olomoučtí už se k celé věci po utkání moc nevyjadřovali. Víc je rozzlobil moment, který tomuto incidentu předcházel. A týkal se třetího vítkovického gólu. Ještě než se totiž Ondřeji Romanovi ve vítkovické přesilovce podařilo dostat puk potřetí za záda Branislava Konráda, zvedl hlavní sudí Robert Čech, operující v tu chvíli u modré lajny, ruku na znamení, že bude vylučovat. Hanáci měli za to, že chtěl vyloučit vítkovického hráče.

Když Roman zhruba o dvě tři vteřinky později skóroval, Čech ještě chvíli držel ruku nahoře, pak ji dal dolů a gól platil. „Protestovali jsme proti tomu, že jeden rozhodčí signalizoval faul za píchání do gólmana,“ řekl po utkání olomoucký kapitán Martin Vyrůbalík.  „Ale asi se pak rozhodli jinak,“ dodal.

Po zápase už byl mnohem klidnější, než v průběhu závěrečné třetiny. A porážku Olomouce na rozhodčí nesvaloval. „Můžeme být více naštvaní na sebe,“ řekl.  „Ve druhé části jsme měli zbytečná vyloučení, v té první jsme byli jasně lepší a nedali jsme góly. Dokázali jsme také vyrovnat, ale soupeř byl hned zpátky ve vedení. To se nám stalo i v Chomutově, a stávat se to nesmí,“ dodal ještě olomoucký kapitán.

SESTŘIH: Olomouc - Vítkovice 2:4
Video se připravuje ...

Olomouc - Vítkovice: Lev to trefil krásně a stvrdil výhru domácích, 2:4
Video se připravuje ...

Olomouc - Vítkovice: Gól! Knotek upravil stav utkání na rozdíl jedné branky, 2:3
Video se připravuje ...

Olomouc - Vítkovice: Hosté dopravili puk do sítě, domácí se nekonečně dohadovali, 1:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 42:12. Holec, 56:04. J. Knotek

Hosté: 22:22. Olesz, 43:17. Kurovský, 53:51. O. Roman, 58:18. Lev

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Ondrušek (A), Houdek, Vyrůbalík (C), Škůrek, L. Galvas, Dujsík, J. Galvas – Strapáč, J. Knotek (A), Buc – Burian, Sundher, Skladaný – Holec, Herman, R. Vlach – Laš, Řípa, Jergl.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Urbanec, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Baranka – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kurovský, Š. Stránský, Szturc.

Rozhodčí

Čech, Hejduk – Barvíř, Hanzlík

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4674 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud