22. prosince 2017 • 22:02

Nebyli jsme na začátku tak hladoví, řekl po premiéře gólman Langhamer

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel jako posila, která by měla zvýšit konkurenci v brankovišti. Třiadvacetiletý Marek Langhamer už měl plné zuby čekání na šanci v organizaci Arizony a šel se prát o novou příležitost k brněnské Kometě. Jeho první zápas přišel hned na ledě rivala z pražské Sparty. Langhamer si nevedl špatně, přesto si na výhru bude muset počkat. „Celý zápas jsme dotahovali, to je pak těžké," řekl po porážce 2:3.



Jak jste se cítil ve vašem prvním zápase v extralize?
„Bylo to těžké. Sparta na nás vletěla, dala první gól a my jsme pak celou první třetinu hráli ve čtyřech. Dotahovali jsme celý zápas, to je pak těžké. Měli jsme dát první gól, trošku to utlumit a hrát naši hru. Já sám jsem se cítil dobře. Ještě to asi bude chvilku trvat, ale myslím, že se nemám za co stydět."

Byl to záměr Sparty nastoupit s takovým tlakem?
„Asi ano, podle mě to byl jejich plán na nás vletět, trošku nás vyprovokovat. Hráli jsme na šest obránců, takže každá ztráta, kterou jsme měli, nás stála hodně. My jsme zkrátka na začátku zápasu nehráli jako oni, nebyli jsme tak hladoví."

Novinkou pro vás bylo široké kluziště, nedělalo vám zpočátku problémy?
„Teď už ne, velký nezvyk to byl po příjezdu, první týden jsem měl trošku potíže. Ale jakmile jsem dostal zpátky svoje věci a dostal jsem se do tréninků, tak jsem si během těch dvou týdnů zvyknul."

A co komunikace s novými obránci?
„Domluvili jsme se, nebyl problém. Bavil jsem se s Ondrou Němcem, co vyhovuje mně, co mají nastavené oni a dali jsme to dohromady."

Na šlágr 32. kola přišlo 16 343 diváků a atmosféra byla divoká. Zaskočilo vás to?
„Je pravda, že v NHL sice přijde 17 000 lidí, ale oni nijak nefandí. Tady je to specifické, obzvlášť zápas Komety proti Spartě, to je něco jedinečného. Jsem rád, že jsem mohl být součástí tohoto zápasu."

Ovlivnily zápas dvě bitky v jeho úvodu?
„Ne, to byl jejich záměr, já jsem zůstal v klidu a dělal si to svoje."

Do hlavního města přijelo velké množství příznivců Komety speciálním fanouškovským vlakem. Mrzí vás prohra i kvůli tomu?
„Samozřejmě mrzí, jako každá jiná prohra. Byli jsme celý zápas na dosah, i když jsme občas tahali za kratší konec, ale podle mě jsme makali a chtěli, ale ta první třetina nám trošku utekla.

Góly

Domácí: 09:59. Klimek, 31:12. Kalina, 40:40. Jarůšek

Hosté: 32:12. V. Němec, 48:00. O. Němec

Sestavy

Domácí: Aittokallio (Honzík) – Švrček, Piskáček, Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Nedomlel, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Klimek, Pech, Forman – Kumstát, Černoch, Uher.

Hosté: Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Horký, Hruška, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, Nahodil, T. Svoboda – T. Havránek.

Rozhodčí

Hodek, Hradil – Barvíř, Blümel

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Sparta - Brno: Jarůšek táhlou střelou pokořil střelou na vzdálenější tyčku brankáře Langhamera, 3:1.
Video se připravuje ...

Sparta - Brno: Martin Erat nepřekonal sparťanského brankáře při trestním střílení
Video se připravuje ...

Sparta - Brno: Hosté opět dotahují na rozdíl jedné branky! Branku si připisuje Ondřej Němec
Video se připravuje ...

Bitva Sparty proti Kometě byla bohatá na rvačky
Bitva Sparty proti Kometě byla bohatá na rvačky

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud