6. března 2018 • 14:42

Pešán zasáhl láhví rozhodčího. Kouč Liberce dostal pokutu 50 tisíc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejového Liberce Filip Pešán dostal od disciplinární komise extraligy pokutu 50 tisíc korun za to, že v nedělním zápase 52. kola ve Vítkovicích vhodil na ledovou plochu plastovou láhev a zasáhl jednoho z rozhodčích. Předseda komise Karel Holý neuznal argumentaci libereckého kouče, že hodil láhev neúmyslně, když gestikulací upozorňoval na to, že domácí mají příliš mnoho hráčů na ledě.



"Naopak (Holý) dospěl k závěru, že i když vhozenou lahví byl nejdříve zasažen kustod klubu Bílí Tygři Liberec, došlo rovněž k zásahu čárového rozhodčího Václava Hanzlíka, přičemž jednání trenéra vůči rozhodčímu bylo vědomé a cílené," uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Od ředitele soutěže Josefa Řezníčka dostal podle očekávání pokutu ve výši 10.000 korun také vítkovický klub, který byl potrestán za slova asistenta trenéra Pavla Trnky na tiskové konferenci po pátečním utkání 51. kola v Litvínově. Trnka kritizoval rozhodčí a dění na ledě označil za cirkus.

Na základě herního řádu soutěže jsou kluby povinny zajistit, aby v den utkání nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačních týmů ani funkcionářů nehodnotil výkon rozhodčích.

Vítkovice - Liberec: Bulíř střelou nad lapačku otevřel skóre utkání, 0:1
Video se připravuje ...

Vítkovice - Liberec: Vlach dorážel na Bartošáka. Ten si nenechal nic líbit a odstartoval potyčku
Video se připravuje ...

Vítkovice - Liberec: Bakoš v přesilové hře vrátil hostům vedení, 1:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud