30. března 2018 • 20:17

Vary hezky otočily a mají první výhru, Kladno prohrálo i s Litvínovem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhým kolem v pátek pokračovala baráž o extraligu a byla skutečně napínavá. Jihlava sice dvěma góly v 6. minutě nalomila Karlovy Vary, ale ty v 60. minutě srovnaly a v 63. minutě o vítězství 3:2 rozhodl Stanislav Balán. Kladno nad Litvínovem také vedlo, ale díky trefě Ivana Řehoře ze 43. minuty slaví vítězství 2:1 hosté.



Vary předvedly perfektní obrat

Jihlava nastoupila na západě Čech bez dvou velkých opor Čachotského a Stříteského. V úvodu zápasu jako první sice zahrozil domácí Kohout, ale byla to Jihlava, která šla díky Čermákovi v šesté minutě do vedení. Navíc už o 27 vteřin později zvýšil Jiránek a jeho trefa dala ráz první dvacetiminutovce.

Zaskočeným Karlovarským nepomohly ani tři přesilovky ke zkorigování nepříznivého skóre. K lepší pohodě v týmu nepřispěl ani kapitán Skuhravý, který neudržel nervy na uzdě, obdržel desetiminutový trest za nesportovní chování a zbytečně tak vypadl na tuto dobu ze sestavy.

V prostředním dějství trenér Pešout zamíchal domácí sestavou a Západočeši ze sebe před více než pěti tisíci diváky přece jen setřásli nervozitu z úvodu zápasu. Přidali postupně na aktivitě a byli Jihlavě mnohem vyrovnanějším soupeřem.

Karlovy Vary - Jihlava: Dukla se dostává do vedení! David Čermák zakončil přesně pod víko na bližší tyč, 0:1
Video se připravuje ...

V hostujícím brankovišti však stál bezchybný Kořenář, který veškeré příležitosti včetně té největší z hole Grígera s přehledem zlikvidoval a rovněž jihlavská defenzíva pracovala bezchybně.

Během třetí třetiny uvolnili domácí definitivně stavidla své bojovnosti a začali uvadající Jihlavu přehrávat. Ve 47. minutě ukončil Kořenářovu 106 minut a 16 vteřin trvající barážovou neprůstřelnost povedenou střelou od modré čáry Kovačevič a přiblížil Energii na dostřel.

V 60. minutě vyvolal obrovské nadšení v hledišti KV Areny trefou na 2:2 Beránek. Kalich hořkosti si hosté z Vysočiny vypili v 63. minutě, když po ideální nahrávce Rachůnka ukončil prodloužení Balán.

Hlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Myslím, že do utkání jsme vstoupili mnohem lépe než v Litvínově; měli jsme poměrně dobrý pohyb, vytvořili jsme si i pár příležitostí, ale hosté nám dali jednoznačně lekci z produktivity, když ze tří šancí, které jsme jim nabídli, dvě proměnili. My jsme si po první třetině řekli, že máme ještě spoustu času, že na ledě necháme všechno. Já můžu jenom poděkovat hráčům za neskutečný hlad po vyrovnání a za to, co od druhé třetiny předvedli. Rovněž musím poděkovat domácím divákům, kteří přišli ve fantastickém počtu, vytvořili bouřlivou atmosféru a dohnali nás k vítězství."

Petr Vlk (Jihlava): "My jsme do utkání vstoupili dobře, rychle jsme vedli, ale od té doby jsme přestali hrát. Soupeř převzal iniciativu a my jsme vlastně jen čekali, kdy dostaneme branku. Chyběl nám pohyb, odvaha v soubojích na kotouči a z toho pramenilo i to vyrovnání. V prodloužení jsme hráli přesilovku, jenže jsme s ní nenaložili dobře a po další naší chybě dal soupeř vítěznou branku. Prvořadý byl však z naší strany slabý pohyb a slabá odvaha."

Góly

Domácí: 46:16. Kovačevič, 59:08. O. Beránek, 62:39. Balán

Hosté: 05:03. D. Čermák, 05:30. Jiránek

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý, Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

Hosté: Kořenář (Volden) – Suchánek, de la Rose, Bryhnisveen, J. Zdráhal, D. Váňa, Kajínek, Půža – Diviš, Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, M. Hlinka – Anděl, Hamill, Rabbit – F. Seman, R. Hubáček, D. Čermák.

Rozhodčí

Pražák, Lacina – Ondráček, Špůr

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

5444 (vyprodáno) diváků

Kladno zůstává bez bodu

Zraněný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr se stejně jako v úterý v Jihlavě postavil na lavičku po bok kouče Miloslava Hořavy staršího a jeho asistenta Pavla Patery. V sestavě Středočechů chyběl oproti minulému utkání útočník Miloslav Hořava mladší, který po prosincovém návratu do Kladna z Litvínova nesmí ve vzájemných duelech podle dohody klubů hrát.

Kladno začalo náporem a mělo převahu celou první třetinu. Hned v úvodu minul Kubík a Petráska prověřili Machač a Kružík. Litvínov se k ohrožení Cikánka prakticky nedostával. V polovině úvodní třetině si hostující gólman poradil s pokusy Machače a Svedlunda. Ve 12. minutě se už Rytíři radovali, když potrestali Frolovo vyloučení. Z levého kruhu se trefil přesně k protější tyči Kubík.

V úvodu druhého dějství mohlo Kladno zvýšit náskok. V přečíslení dvou na jednoho našel Machač Vildemutze, jemuž ale zakončení nevyšlo. Při trestu Jánského nevyužil další velkou šanci Kubík a hosté se ubránili i vzápětí při Hüblově pobytu na trestné lavici.

Kladno - Litvínov: Viktor Hübl pohotově uklidil puk za položeného bránkáře Kladna, 1:1
Video se připravuje ...

Cikánka poprvé vážněji ohrozil ve 27. minutě Hübl, který pak o dvě minuty později při kladenském vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě už skóroval. Jurčík s dorážkou ještě neuspěl, ale Hübl už dorážel do odkryté branky. Litvínov ožil a měl rázem navrch. Cikánek musel krýt Sörvikův výpad a pak měli Rytíři štěstí, že Jánský v přečíslení dvou na jednoho nepřihrál přesně Trávníčkovi.

Dovršit obrat se podařilo Litvínovu ve 43. minutě, kdy při hře čtyř proti čtyřem prostřelil Cikánka z mezikruží Řehoř. Kladno nedokázalo vyrovnat z velkého tlaku při Lukešově trestu, kdy Petrásek kryl Tůmovu ránu.

Při Hüblově trestu už se Rytíři do šancí nedostali. Další přesilovku domácích po Mikúšově faulu přerušilo Zikmundovo vyloučení. Stav se nezměnil ani v závěrečné power play Kladna přes sérii šancí Rytířů, kteří i dostali puk za Petráska, ale bylo to po předčasném přerušení hry sudím.

Hlasy trenérů:

Pavel Patera (Kladno): "Vstoupili jsme do utkání velmi dobře a aktivně, jak jsme chtěli. V první třetině jsme byli lepší a odpovídal tomu i stav. Ve druhé třetině se to trošku obrátilo. Začali jsme tam trošku zbytečně panikařit, přestali jsme tam komunikovat a Litvínov zaslouženě vyrovnal. Třetí třetina byla vyrovnaná. Možná by tomu výsledku slušel remízový stav. Ale musíme kluky pochválit, hrají poprvé baráž a zvládli to velmi dobře. Kluci si ověřili, že na ty týmy mají. Ta soutěž je dlouhodobá a uvidíme dál."

Jiří Šlégr (Litvínov): "Musím pochválit soupeře, že první třetinu předvedli výborný výkon. Vlétli na nás, zatlačili nás a my jsme měli jen tři střely a žádnou šanci. V kabině jsme si řekli, že musíme změnit hru. Než jsme se srovnali s menším hřištěm, tak to trvalo, ale pak jsme se zatáhli do obrany a počkali jsme si na naše šance. Bylo důležité, že jsme dali v přesilovce vyrovnávací gól. Pak jsme si postupem času vytvářeli víc a víc šancí. Na konci nás soupeř zatlačil v šesti a šanci na gól tam měl. Jsme rádi, že jsme tady urvali další vítězství. Chci poděkovat mužstvu za bojovnost, že zvládlo zápas otočit, i divákům, kladenským i našim, v jak hojném počtu přišli na utkání."

Góly

Domácí: 11:36. Kubík

Hosté: 28:56. V. Hübl, 42:44. Řehoř

Sestavy

Domácí: Cikánek (Kopřiva) – F. Matula, Štich (A), Repe, Štindl, Kehar, Lenďák, Zelingr – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma (C) – Vildumetz, Machač, Svedlund – Zikmund, Patyk, Pekr (A).

Hosté: Petrásek (Kantor) – Frolo, Šesták, Z. Sklenička, Gula (A), Baránek, Sörvik, L. Doudera – J. Černý, J. Mikúš, Gerhát – Trávníček (C), Řehoř, Matoušek – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – Jurčík, Válek, Jícha.

Rozhodčí

Úlehla, Hribik – Barvíř, Blümel

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

5200 diváků

TABULKA BARÁŽE:

1. Litvínov 2 2 0 0 0 5:2 6
2. Jihlava 2 1 0 1 0 6:3 4
3. Karlovy Vary 2 0 1 0 1 4:5 2
4. Kladno 2 0 0 0 2 1:6 0

Kladno - Litvínov: Obrovský závar před Petráskem vyrovnávací branku nepřinesl
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Jihlava: Dukla se dostává do vedení! David Čermák zakončil přesně pod víko na bližší tyč, 0:1
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Jihlava: Ledová sprcha! Jiránek obral za brankou Šenkeříka o puk, objel ji a střelou mezi betony rozvlnil síť, 0:2
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Jihlava: Rabbit z blízkosti poslal puk do Novotného lapačky
Video se připravuje ...

Kladno - Litvínov: Viktor Hübl pohotově uklidil puk za položeného bránkáře Kladna, 1:1
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Jihlava: Obrovská šance na vyrovnání! Flek ujel sám na brankáře, Kořenáře ale nepropálil
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud