13. října 2018 • 10:19

Krásné gesto fair play. Zámorský v oslabení odvolal trest pro Liberec

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy Mountfieldu s Libercem jsou vždycky na krev. Cítíte velkou rivalitu. Ale i v ní je prostor na férová gesta, jaké předvedl hradecký obránce Petr Zámorský. Na konci druhé třetiny za stavu 1:0 pro svůj tým odvolal ve vlastním oslabení hradeckou přesilovku. „Nepřišlo by mi fér, kdybychom z té přesilovky pak dali gól,“ přiznal po utkání svoje pohnutky. Přišla pak odměna, nakonec rozhodl prodloužení a Hradec vyhrál 3:2.



O co šlo? Rozhodčí se jeli radit po souboji v hradecké obranné třetině, jestli vyloučit Petra Jelínka za sekání, protože hokejka Petra Zámorského se rozletěla na dva kusy. „Chtěl jsem mu dát hůl na zem, a v tom ta moje praskla,“ popisoval situaci Zámorský.

Vypadalo to, že čtveřice sudích pošle libereckého útočníka ven, tím pádem by byl Mountfield v bezpečí, oslabení by skončilo a vhazování by se odehrávalo v útočné třetině. „Rozhodčí se radili a nevěděli, co a jak. Tak jsem tam zajel a řekl jim, že mi hokejka praskla, že to nebyl faul. Bylo to spontánní, přišlo mi to fér. Nebyl to dobré, pokud bychom z přesilovky dali gól, necítil bych se dobře,“ dodal Zámorský.

Nakonec to pak byl on, kdo zápas v prodloužení rozhodl. Odměna? Možná. „Jo, hlavně jsme to super sehráli. Já to se štěstím trefil, kam jsem chtěl,“ vyprávěl hradecký obránce. Radost mu pak udělalo i uznání od soupeře: „A víte, že ani nebyl čas o tom všem nějak přemýšlet? Seběhlo se to strašně rychle. Nešlo o faul, tak nebylo co řešit. Po zápase mi někteří kluci z libereckého týmu děkovali, to potěší.“

Mountfield HK - Liberec: Vítěznou trefu si připsal Petr Zámorský, 3:2 po prodloužení
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 3:2pp. Zápas rozhodl pěknou trefou v prodloužení Zámorský
Video se připravuje ...

Roman Will zasahuje, zkušeným Petrem Koukalem se překonat nenechal
Roman Will zasahuje, zkušeným Petrem Koukalem se překonat nenechal

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud