Ondřej Kuchař
23. října 2018 • 12:00

Krupp efekt! Jak německý kouč vytáhl Spartu po letech do čela extraligy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než čtyři a půl roku trvalo Spartě, než se zase vydrápala zpátky na vrchol extraligové tabulky. Možná to bude na týden, možná na delší dobu. Po zpackané minulé sezoně si současný stav Pražané rozhodně užívají. Důvody nečekaného vzestupu? Větší důraz na ledě, lepší fyzická kondice, obrozený lídr Petr Vrána, skvěle chytající Matěj Machovský v brance a především velký šéf Uwe Krupp na střídačce.



Vyvedl klub z marasmu. Ukázal cestu, která se zatím jeví jako správná. Výkony Sparty se pod trenérem Uwem Kruppem zlepšují zápas od zápasu. Na herním projevu se pomalu začíná projevovat rukopis německého trenéra, pro tohle v létě hráče cepoval. Při cvičeních je peskoval a zastavoval akce, pokud se mu něco nepozdávalo.

Po třináctém kole se Pražané výhrou nad Kometou vyhoupli na první místo tabulky. Proti šampionovi posledních dvou let dohnali manko dvou branek a ukradli pro sebe všechny body. Před rokem Spartě pro tyto velké momenty chyběla vnitřní síla. Letos ji mají.

Takhle hrát nechci

Krupp týmu dodal sebejistotu, klid. Nikdy nepanikaří, vždy se snaží být pozitivní. Zároveň si do práce nenechá vandrovat od lidí okolo. Věří si a nakazil tím celé mužstvo. Před rokem byla Sparta tím, kdo ztrácel dobře rozjetá utkání. Opakovaně přicházel třes kolen, chvění rukou a strach v myslích. Teď jsou Pražané těmi, před kterými se soupeři musí mít na pozoru, dokud nezazní poslední gong.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud