21. prosince 2018 • 20:26

SESTŘIHY: Kometa přehrála 3:2 Plzeň, Sparta prohrála ve Vítkovicích

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předvánoční 28. kolo hokejové extraligy ukázalo nadvládu domácích týmů, které vyhrály šest ze sedmi zápasů. Šlágrem byla bitva Komety s Plzní, jenž skončila 3:2. Vítkovice zase obraly po vítězství 4:2 o všechny body Spartu a nejvíce branek diváci viděli v bitvě Litvínov - Zlín (5:3). Jediný, kdo uspěl na cizím ledě, byla Mladá Boleslav v Karlových Varech.



Třinec vyhrál 14 z posledních 15ti utkání

Třinec byl v první třetině nebezpečnější a v sedmé minutě se ujal vedení. Krajíčkovu střelu od modré čáry tečoval před brankářem Konrádem Svačina. V dobrých příležitostech se ocitli z domácích ještě Mikulík, Chmielewski nebo Gernát, ale skóre se nezměnilo.

Olomouc, která nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče Irgla, hrozila spíše střelami z delší vzdálenosti. Burianův pokus jen těsně prosvištěl kolem tyče Hrubcovy branky.

Hosté v prostřední části udeřili ve své první přesilové hře. Trvala jen pět sekund. Po vyhraném vhazování napřáhl Škůrek a jeho projektil od modré čáry skončil až v brance.

Z podobné situace si Třinec vzal zpět vedení. Jeho formace svírala soupeře v pásmu téměř dvě minuty, během nichž navíc hostující Staněk ztratil hůl, takže Kovařčík mohl zblízka dorazit Růžičkovu střelu do prázdné branky.

SESTŘIH: Třinec - Olomouc 4:2. Oceláři vyhráli 13 z posledních 14 zápasů
Video se připravuje ...

Potom Bukarts v přečíslení dvou na jednoho trefil Konráda, který vychytal i pokusy Svačiny a Polanského. Domácí ale třetí gól přeci jen přidali po nádherné individuální akci Adámka. Třinecký obránce naznačil zpoza pravého kruhu střelu, obelstil tím Švrčka a následně se trefil do horní části branky. Na druhé straně se dvakrát dostal za třineckou obranu Ostřížek, jenže Hrubec jeho pokusy kryl.

Třinec v závěrečné třetině nebránil náskok. V přesilové hře mohl zvýšit Ondřej Kovařčík a vzápětí trefil Hrňa tyč. Čtvrtý gól dala čtvrtá formace Ocelářů. Chmielewského ránu kryl Konrád ramenem a Dravecký plácl do vyraženého puku, který zaplachtil přesně k tyči. Brankovou konstrukci trefil vzápětí i Růžička.

Hosté ještě zápas mohli zdramatizovat, ve velkém závaru Tomeček se Strapáčem ale i kvůli obětavým zákrokům Gernáta a Adámka puk do branky nedotlačili. Přesto Olomouc snížila, když Mráz dorazil puk po průniku Skladaného. Jinak Oceláři bez problémů kontrolovali zápas.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Věděli jsme, že nás čeká hrozně těžký soupeř. Před reprezentační přestávkou hrál výborně, měl skvělou sérii výher. Ve středu na rozdíl od nás nehrál, nám zápas vzal spoustu sil. Na klucích ale bylo vidět, že zápas chtějí vyhrát a to bylo hodně důležité. I předvedená hra v útočném pásmu byla taková, jakou se chceme prezentovat. Ve třetí třetině jsme si pohlídali střední pásmo, ale celý zápas hodnotím pozitivně. Kluci podali velmi dobrý výkon, který podpořil Šimon Hrubec. Chytá v poslední době výborně. Jsme rádi, jak jsme oba zápasy před Vánoci zvládli a že si je můžeme v klidu užít. Na Spengler Cup se těšíme. Je to špičkový turnaj s obrovskou tradicí a výbornou atmosférou. Startují tam špičkové kluby z Evropy. Pojedeme tam udělat co nejlepší výsledek."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Domácí ukázali, že jsou ve velké pohodě. Podali velice dobrý výkon. My jsme nastoupili poprvé po reprezentační pauze, byli jsme nerozehraní a něco nám vždycky chybělo - přesnost přihrávky, přesnost nebo důraz v zakončení. Z toho rezultuje konečný výsledek. Domácí vyhráli zaslouženě."

Góly

Domácí: 06:29. Svačina, 26:08. O. Kovařčík, 35:01. Adámek, 46:41. Dravecký

Hosté: 23:38. Škůrek, 58:11. Mráz

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kváča) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, Kundrátek, D. Musil, Roth, Adámek – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Mikulík, O. Kovařčík – Chmielewski, Novotný, Dravecký.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Hlaváč, Ondrušek (A), Švrček, Staněk, Škůrek, Jaroměřský, Dajčar – Burian, Strapáč, V. Tomeček – Ostřížek, J. Knotek (A), Handl – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný (C), Mráz.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Gebauer, Lučan

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 044 diváků


Vítkovice oslavily výročí založení klubu

Hokejisté Vítkovic oslavili výročí 90 let založení klubu vítězstvím 4:2 proti Spartě. Domácí hrající v historických retro dresech byli celé utkání gólově popředu a rozdílovou branku zaznamenal Jan Schleiss, který si připsal i jednu asistenci. Vítkovice přehrály Spartu i potřetí v sezoně a proti pražskému klubu zabodovaly pojedenácté v řadě.

Oslavný charakter utkání vzal za své bleskurychle: Už po 26 sekundách byl za faul kolenem u mantinelu vykázán domácí Výtisk na pět minut a do konce zápasu a ve sparťanské přesilovce přiletěly na Bartošáka první jedovaté střely.

Hosté byli v první třetině nebezpečnější a přímočařejší. Bartošák Vítkovice ale držel a v 11. minutě zneškodnil při náporu Vránovy formace příležitosti Buchteleho a následně v početní výhodě i Jarůškův pokus zblízka.

Ke konci první části přišla v přesilové hře i nejsvětlejší chvilka Vítkovic: Tybor chytře vypálil švihem, ale hosty od gólu ochránila tyčka.

SESTŘIH: Vítkovice - Sparta Praha 4:2. Domácí oslavili 90 let založení klubu vítězstvím
Video se připravuje ...

Zato do druhé části lépe vstoupily Vítkovice a brzy z toho bylo i vedení. Dej ve 24. minutě tečoval Černého ránu od modré čáry přesně k tyči. Domácí neměli dost a i v dalších minutách soupeři zatápěli, ale další velkou šanci Květoň před nepokrytou bránou neproměnil. Po nevyužité přesilovce skóroval až ve 29. minutě Mrázek, který příklepem překonal Machovského, byť Pražané reklamovali Oleszův faul v brankovišti.

Třetí gól pak měl na hokejce Tybor, jehož sólo a bekhendový pokus ale Machovský zlikvidoval, a těsně před přestávkou oživil naděje Sparty šťastným gólem po teči domácího obránce Blain.

Domácí si však nedrásali nervy a odpovědí byl hned v nástupu třetí gól, který dal po brejku švihem Schleiss. Sparta se zásluhou přesné trefy Buchteleho v 53. minutě znovu na chvíli přiblížila na gól, ale její snahu rychle odrazil brankou na 4:2 Stránský. Necelé dvě minuty před koncem navíc hosté šli po faulu Pecha do čtyř a domácí si výhru v nervózním závěru ohlídali.

Hlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Byl to vyrovnaný zápas, pro nás s tou třešničkou na dortu v podobě vítězství. Ani dnes nechci moc hodnotit hokej. Příprava té dnešní akce zabrala spoustu času a obrovsky smekám před celým týmem. Jak se k tomu postavili starší hráči i ta střední generace, pro mladé to byla velká zkušenost. Moc jsme si dnes přáli uspět hlavně pro Frantu Černíka a všechny legendy, které na zápas přišly a pak seděly za našimi zády na tribuně. Takhle jsme si to všichni přáli a jsme rádi, že se nám to povedlo."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Viděli jsme výborný hokej, určitě nadstandardní extraligový zápas. Soupeř byl důraznější v zakončování v předbrankovém prostoru při prvním a druhém gólu. Na střely i šance to bylo plus minus stejně, bylo to vyrovnané, ale soupeř byl zkrátka důraznější a se svými šancemi naložil lépe."

Góly

Domácí: 23:37. Dej, 28:55. Mrázek, 42:18. Schleiss, 55:53. Š. Stránský

Hosté: 38:14. Blain, 52:23. P. Vrána

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Baranka, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Pytlík, Szturc (A) – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Hosté: Machovský (Honzík) – de la Rose, T. Pavelka, Piskáček, Blain, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Klimek, Beran – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Kumstát, Pech (A), Pšenička – Jarůšek, Sill, Forman (A).

Rozhodčí

Hejduk, Mrkva – Lhotský, Svoboda

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

8 939 diváků


Boleslav poskočila do desítky

V úvodním dějství byli aktivnějším týmem Mladoboleslavští. Ve čtvrté minutě chybělo jen málo, aby Knotek otevřel skóre, avšak jeho střela jen těsně minula branku domácích. Hosté se ale dočkali na konci deváté minuty po kombinaci dvojice Šťastný, Pacovský, když druhý jmenovaný nadvakrát propasíroval puk za Novotného záda. Ukončil tak 128 minut a 55 vteřin trvající čekání svého týmu na gól vstřelený Karlovým Varům v této sezoně.

Poctivé napadání hostujících hráčů již ve středním pásmu bránilo Energii rozvinout jakoukoliv kombinační akci, natož více ohrozit pozorného Krošelje. Větší příležitost si vypracoval v těchto fázích zápasu jen Gríger, který však zcela osamocen z mezikruží vystřelil vysoko nad hostující branku.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Mladá Boleslav 1:3. Středočeši na třetí pokus poprvé v sezoně proti Energii bodovali
Video se připravuje ...

Po střele Pláňka od modré čáry navýšili naopak ve 27. minutě hráči Bruslařského klubu svůj náskok na dvě branky. Zástupcům z lázeňského města se nepodařilo zkorigovat nepříznivý průběžný stav ani při sérii přesilových her. Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za dvoubrankového vedení hostů, dostal Západočechy zpět do zápasu jen čtyři sekundy před koncem druhé třetiny za výrazného přispění Skuhravého novopečený reprezentant Beránek.

Od začátku závěrečného dějství indisponovaného Krošelje v brance Mladé Boleslavi vystřídal Kantor, jeho kvality však nebezpečnou střelou z bezprostřední blízkosti prověřil pouze Lapšanský. Středočeši urputnou a poctivou obranou domácím více nedovolili. Při vyloučení Sičáka, který za vražení na hrazení inkasoval dvě plus deset minut pečetil v 58. minutě vítězství mladoboleslavských hokejistů Knotek.

Hlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Vstup do utkání pro nás nebyl jednoduchý a ideální. Chtěli jsme první třetinu přestát bez branky, což se nám nepodařilo. Dali jsme hostům několik brejkových situací, z kterých nás potrestali. Ve druhé třetině jsme naší hru zlepšili, vytvořili jsme si několik šancí, které jsme bohužel neproměnili. Potom jsme paradoxně z nešťastné střely dostali druhý gól. Do zápasu jsme se dostali vstřelenou brankou v závěru druhé třetiny. V té třetí jsme se už tlačili do organizované a urputné obrany soupeře a nedokázali jsme se proti ní prosadit."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Vstoupili jsme do zápasu dobře. Nechtěli jsme, aby nás Karlovy Vary, které měly první zápas po přestávce, nějak výrazně přitlačily. Myslím, že jsme jejich tlak otupili a první třetinu odehráli slušně. Hodně nám pomohl první gól. Ve druhé třetině jsme prvních deset minut také odehráli slušně. Po druhé brance jsme však přestali bruslit. Když si začneme moc věřit, tak vždycky hrajeme úplně něco jiného, než chceme. Karlovy Vary nás za to na konci druhé třetiny potrestaly. Ve třetí třetině jsme přečkali tlak domácích a rozhodující byl náš třetí gól, který celý zápas rozhodl."

Góly

Domácí: 39:56. O. Beránek

Hosté: 08:55. Pacovský, 26:47. Pláněk, 57:12. T. Knotek

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, M. Rohan, Sičák (A), Kozák, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Stloukal, Skuhravý (C), Gorčík – Lapšanský, Balán (A), Kohout.

Hosté: Krošelj (41. Kantor) – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa (A), Eminger, Hrdinka – Vondrka (C), T. Knotek (A), Skalický – Pacovský, P. Musil, Látal – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Jeřábek, Svoboda – Jindra, Zíka

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3338 diváků


Zlín padl počtvrté v řadě

Úvod zápasu byl z obou stran poměrně opatrný. První střelecký pokus si připsal ve třetí minutě Petružálek, ale jeho střela z první Sedláčka pouze vystrašila. Na druhé straně se zapotil i domácí brankář Janus, který po Řezníčkově střele zakročil betonem. V polovině první části našlápl do protiútoku Fořt, krásně zakončil do horního růžku a hosté šli do vedení.

V 15. minutě se o vyrovnání postaral Lukeš, který proměnil trestné střílení chytrou střelou na stojnou nohu zlínského brankáře. Domácí ihned ožili a již za dvě minuty se po krásném Válkově pasu dostal do šance Hübl, pohrál si se Sedláčkem a pohodlně bekhendem zakončil do prázdné branky. Když už se oba týmy chystaly do kabin, vystřelil pouhé dvě vteřiny před sirénou z mezikruží Lakatoš a srovnal skóre na 2:2.

První šanci druhého dějství měl hostující útočník Okál, Janus si chytře povyjel a zmenšil tak střelecký úhel. V 27. minutě vyslal na Sedláčka bombu od pravého mantinelu Lukeš, hostující brankář měl plné ruce a nohy práce, aby puk zastavil před brankovou čárou. V další šanci trefil Válek zblízka pouze výborně chytajícího Sedláčka.

SESTŘIH: Litvínov - Zlín 5:3. Ševci počtvrté za sebou vyhráli
Video se připravuje ...

Na druhé straně byl opět aktivní Okál, který se řítil sám na Januse, ten se opět vyznamenal. V 38. minutě Poletín krásnou zadovkou zpoza branky našel Honejska, jenž zblízka nedokázal vstřelit vedoucí branku a tak na druhé straně trestal Válek, který si rychle našel odražený puk od hrazení a Litvínovští šli opět do vedení.

V úvodu závěrečné třetiny hráli hosté 64 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, avšak Janus skvělými zákroky svůj tým podržel. V 49. minutě byl už krátký na Fořtovu střelu zblízka a bylo opět srovnáno. Nerozhodný stav vydržel pouhé čtyři minuty - Kašpar geniální zadovkou našel volného Ščotku a ten bez problémů poslal puk do sítě.

Za další tři minuty vyslal Lukeš do šance Válka, ten prokázal zabijácký instinkt a s přehledem zvýšil na rozdíl dvou branek. Litvínov si už cenné tři body pohlídal a navrch se posunul před dnešního soupeře.

Hlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, se kterým máme nelichotivou bilanci. Podařilo se nám jít do vedení, ale soupeř pár vteřin před koncem první třetiny srovnal. Rozhodující bylo, že jsme přežili dvojnásobné oslabení. Jsme šťastní za to, že jsme získali tři body. Strašně jsme to potřebovali. Výkon z naší strany byl efektivní, i když se to nějakým divákům nemuselo líbit. Přežili jsme i tlak soupeře."

Robert Svoboda (Zlín): "Je to pro nás hrozně mrzuté. Povedl se nám dobrý výkon jako doma s Třincem, deset minut před koncem máme bod a na konci nebereme nic. Trápíme se v produktivitě. Měli jsme několik vyložených šancí i přesilovou hru pět na tři. Je to pro nás zklamání, že jsme neuhráli nějaké body."

Góly

Domácí: 14:37. F. Lukeš, 16:53. V. Hübl, 38:27. Válek, 52:09. Ščotka, 55:16. Válek

Hosté: 09:10. Fořt, 19:58. Lakatoš, 48:10. Fořt

Sestavy

Domácí: Janus (Petrásek) – Ščotka, Porseland, Baránek, L. Doudera, Suchánek, Romančík, Březák – Kašpar, J. Mikúš, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Trávníček (C), Gerhát, Myšák – Jurčík, M. Hanzl, D. Tůma.

Hosté: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Valenta, Gazda, Zbořil – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Herman, Lakatoš, Okál – Popelka, P. Sedláček, Fryšara – Poletín, Honejsek, E. Kulda.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Kis, Rampír

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5 176 diváků


Kometa porazila Plzeň počtvrté za sebou

Zápas mezi Kometou a Plzní sliboval ofenzivní hokej. A ten se také od samotného začátku utkání praktikoval. První velkou šanci měli hned v úvodu hosté, po přihrávce Kováře nepřekonal Vejmelku z ideální pozice Stach. Kometě zákrok svého brankáře pomohl, od té doby se domácí dostali do velkého tlaku, který byl korunován krásnou kombinační akcí: Zaťovič našel před bránou Muellera, jehož čtrnáctá trefa sezony poslala Brno do vedení.

Aktivita Komety pokračovala a hosté nevěděli, kam dřív skočit. Běžela devátá minuta a Plekancova formace zatopila Indiánům v předbrankovém prostoru. V něm se nejlépe zorientoval důrazný Zohorna a uklidil puk do sítě. Pro nejmladšího z bratrské trojice to byla vůbec první branka v probíhajícím ročníku.

Na to už se trenér Plzně Ladislav Čihák nemohl dívat a vzal si oddechový čas. Hostům pořádný průvan pomohl, zvýšili tempo a dočkali se kontaktní branky. Od modré čáry napřáhl Jones, Vejmelka nic neviděl a poprvé v zápase lovil puk ze své sítě.

Poté si Indiáni zahráli přesilovku, když Mallet dohrál u hrazení ostrým zákrokem Jonese a vyfasoval souhrnný trest do konce utkání. Početní výhodu měli i Brňané, další střelci se ale do přestávky již neprosadili.

Druhá třetina nabídla znovu pohledný hokej, kterému nechybělo ani jiskření mezi Kovářem, Plekancem a Zaťovičem. Dohrávaly se souboje a bylo patrné, že vzpomínky na jarní bitvy play off tam stále žijí svým životem. Vyhecovaný souboj pro všechny aktéry orámovala 29. minuta, kdy Hruška v osobním souboji přetlačil plzeňského obránce Kaňáka, tím se dostal do střelecké pozice Dočekal a svižnou ranou nedal Frodlovi šanci.

SESTŘIH: Brno - Plzeň 3:2. Západočechům skončila série tří vítězství
Video se připravuje ...

Znovu to bylo o dva góly a znovu tento stav dlouho nevydržel. Denis Kindl si po kombinaci s Vojtěchem Němcem najel mezi kruhy a Vejmelkovi nedal šanci zareagovat. V závěru třetiny mohl bekhendem zvýšit stav Hruška, jenže Frodl jej v jasné tutovce vychytal lapačkou.

Ofenzivní festival před vyprodaným hledištěm pokračoval i ve třetím dějství. Oba gólmani se však činili. Nejprve Frodl po samostatné akci Zaťoviče, který v oslabení pádil sám na plzeňskou branku. Na druhé straně musel Vejmelka čarovat po střele Gulaše. Vůbec největší možnost měl po pasu Dočekala staronový útočník Komety Vondráček. Sám před Frodlem však zakončil jen do jeho výstroje.

Nervózní utkání pokračovalo faulem Vráblíka, který vyvolal emoce na plzeňské střídačce. Na ní neudržel emoce na uzdě asistent Špaček a inkasoval nejprve menší trest a poté i ten větší a musel se odebrat do kabiny. Málo vídaný moment nabídl Brnu hned dvojnásobnou přesilovku pět na tři. V něm Brňané ostřelovali skvěle chytajícího Frodla, jež svůj tým držel v naději na vyrovnání. Hosté zkusili v závěru power play, ale marně.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Měli jsme výborný vstup do utkání. Po oddechovém čase soupeře se hra srovnala a Plzeň snížila. Pak to byl vyrovnaný zápas. Oba týmy hrály výborně v oslabení, přičemž naše kluky musím pochválit za hru v defenzívě. Několik oslabení jsme ubránili a mohli naopak zvýšit po brejcích. Zápas jsme dovedli nakonec do vítězství. Karel Vejmelka nás několikrát podržel a jsem rád, že jsme předvánoční duel zvládli. Chtěl bych poděkovat skvělým divákům."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Utkání skončilo tradičním výsledkem 3:2 pro Kometu. Jen s malou změnou, že jsme tentokrát prohráli špatným vstupem do utkání a nikoliv v závěru. Nemůžeme pustit soupeře hned v úvodu do takového náskoku a pak jej složitě dotahovat. Byť jsme snížili a od té doby hráli vyrovnaný hokej, víc už jsme nezvládli."

Góly

Domácí: 03:26. Mueller, 08:23. R. Zohorna, 28:53. Dočekal

Hosté: 10:58. Jones, 32:27. D. Kindl

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Kašík) – O. Němec (A), Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Kučeřík – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – M. Erat, Plekanec, R. Zohorna – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Hruška, Mallet.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Jones, J. Kindl (A), L. Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán – Gulaš (C), Jan Kovář, Indrák (A) – Kratěna, Kracík, Stach – D. Kindl, Preisinger, V. Němec – Eberle, Kodýtek, Straka – Kantner.

Rozhodčí

Hodek, Šír – Ondráček, Špůr

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 diváků


Liberec doma slaví podeváté v řadě

Gólem a asistencí se na libereckém vítězství podílel Tomáš Filippi. Nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil tentokrát v dresu Bílých Tygru vyšel naprázdno a jeho série s alespoň jedním bodem se tak zastavila na 23 zápasech.

Lepší vstup do utkání měl domácí Liberec a Kacetl musel být hned od počátku ve střehu. Nejprve v dobré šanci vychytal Ordoše, následně si na něj nepřišli ani Hanousek se Šmídem. Bílí Tygři však stupňovali svůj tlak a v deváté minutě se dostali do vedení. Stříteského ránu umě tečoval mezi Kacetlovy betony mladík Zachar.

Dynamo mohlo odpovědět hned vzápětí, Perret ale se svým blafákem neuspěl. Poté si Pardubice zahrály přesilovku a po pěkné kombinaci měl vyrovnání na hokejce Kusý. Téměř jistému gólu však zabránil bleskovým přesunem Will.

SESTŘIH: Liberec - Pardubice 3:1. Poslední Dynamo prohrálo podvanácté za sebou
Video se připravuje ...

Do dvougólového vedení tak unikli v úvodu druhé části Severočeši. V signalizované výhodě usměrnil Dohertyho střílenou přihrávku za Kacetlova záda Jelínek. Liberec navíc pokračoval přesilovou hrou a tu dokázal výstavní ranou pod horní tyč využít Filippi.

Také Pardubice se však dokázaly prosadit v početní výhodě, dělovkou bez přípravy snížil Hovorka. Bílí Tygři si mohli vzít tříbrankové vedení rychle zpět, Kvapilovu střelu ale zastavila pouze levá tyč.

Na začátku třetího dějství byl blízko kontaktnímu gólu Rolinek, Will ale svůj tým podržel. Na opačné straně mohl čtvrtou branku domácích přidat aktivní Filippi, tváří v tvář Kacetlovi ale neuspěl.

S přibývajícím časem se Východočeši stále více tlačili do útoku, Mandát ani Hovorka ale Willa nepřekonali. V přesilové hře neuspěl ani z ideální pozice střílející Dušek. K závěrečnému tlaku už však Liberec soupeře nepustil a vítězství si zkušeně pohlídal.

Hlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme extrémně těžký zápas. Věděli jsme, že soupeř přijede dobře nachystaný. Zápasy s podobnými soupeři, ještě navíc v tomto vánočním období, nejsou vůbec jednoduché. Nehráli jsme moc pěkný hokej, ale dokázali jsme najít cestu k vítězství. To je pro nás velmi důležité. Teď se dobře připravíme na dva venkovní zápasy a já pevně doufám, že ven teď odjedou jiní Bílí Tygři, než tomu bylo doposud v první polovině sezony."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Jsem rád, že jsme dnes podali dobrý výkon. Hráli jsme mnohem lépe než poslední zápas s Vítkovicemi. Myslím si, že o ještě lepší výsledek jsme se sami připravili zbytečnými fauly a také neproměňováním vyložených šancí."

Góly

Domácí: 08:31. M. Zachar, 23:03. P. Jelínek, 24:46. Filippi

Hosté: 26:17. Hovorka

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Holland, Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Hrabal, Nedbal – Hovorka, Bubela (C), Rolinek – L. Horký (A), Marosz, Kusý (A) – P. Sýkora, Dušek, Skokan – Mandát, Poulíček, Perret.

Rozhodčí

Bejček, Pražák – Kajínek, Zavřel.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

6 291 diváků


Hradec drtil, Pavelka má nulu

Domácí v utkání oblékli symbolické zelené vánoční dresy. První třetinu sice začali šancí hosté, ale puk se po nečekaném odrazu snesl jen na tyč branky, v níž stál gólman Pavelka. Ten tentokrát dostal přednost před Američanem Maxwellem. Hned poté se do tlaku dostali favorizovaní domácí. Ve třetí minutě byl sám před Petersem Koukal, napálil však puk nad bránu.

O tři minuty později už ale Hradci vyšla perfektní akce. Na dlouhou Rosandičovu přihrávku si mezi obránce najel Dragoun a únik proměnil ranou mezi nohy. Mountfield byl aktivnější, další jasné příležitosti si však vypracoval až na konci první části v přesilovce. První formace mačkala Piráty celé dvě minuty, gól mohl dát dvakrát Smoleňák a jednou Zámorský, Peters přesto odolal.

SESTŘIH: Hradec Králové - Chomutov 5:0. Mountfield bodoval ve vzájemných zápasech podvanácté za sebou
Video se připravuje ...

I proto se skóre změnilo až ve 22. minutě. Domácí předvedli perfektní kombinaci - puk šel rychle od Dragouna přes Radovana Pavlíka a Cibulskise až ke střelci Vincourovi, jenž skóroval do prázdné branky.

Od té chvíle se hrálo o zlomový gól. Hradci by přinesl klid, Chomutovu naději. Domácí Smoleňák trefil tyč, hostující Duda mířil po šikovné otočce kolem brány těsně vedle. Mountfield byl nakonec úspěšnější, ve 28. minutě prostřelil Peterse po Smoleňákově přihrávce od zadního mantinelu Koukal. Hosté se nevzdávali, jenže Pavelka chytal velmi dobře, navíc mu po Stránského pokusu pomohla tyč.

Ve třetí třetině nedovolili domácí pochyby, kdo bude vítězem. Ve 44. minutě obral Koukal hosty o puk, Smoleňák přihrál před prázdnou branku Chalupovi, jenž snadno skóroval. O čtyři minuty později Královéhradečtí využili přesilovku, když do horního rohu napálil puk Vincour.

Hlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Zápasu jsme se trošku obávali. Přece jen jsme hráli po dlouhé přestávce, a to člověk nikdy neví, jak do toho tým naskočí. Začátek tomu také odpovídal. Chomutov začal výborně, měl dvě stoprocentní šance, cinkla tam tyčka a podržel nás Jarda Pavelka. Vzápětí jsme vstřelil branku, která nás trošičku uklidnila. S výsledkem jsme spokojeni, ale průběh nebyl jednoznačný. Dávali jsme krásné góly, naopak Chomutov své šance neproměňoval, držel nás brankář Pavelka. Jsme šťastni, že jsme to dotáhli do vítězného konce."

Jan Šťastný (Chomutov): "Pokud chcete bodovat s takovým soupeřem, musíte podat abnormální výkon. A my jsme ho nepodali. Udělali jsme v utkání špatná rozhodnutí, chybovali jsme. Nabídli jsme soupeři šance, které tak zkušení hráči, jaké Hradec má, využijí. Domácí celý zápas výborně bruslili, byli agresivní, což nám dělalo problémy. I když jsme pár šancí měli, celou dobu jsme tahali za kratší konec. Sportovně musím uznat, že na výborný Hradec jsme neměli."

Góly

Domácí: 04:01. Dragoun, 21:24. Vincour, 27:37. Koukal, 43:35. M. Chalupa, 47:11. Vincour

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (D. Dvořák) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos (A) – Vopelka, Cingel, Bezúch.

Hosté: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný – T. Svoboda, V. Růžička (A), Koblasa – J. Stránský, Klima, Sklenář – Duda, Vantuch, Tomica (C) – J. Havel, Klhůfek, Marjamäki.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Pešek, Malý

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5165 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Takhle začínala hokejová sláva ve Vítkovicích
Takhle začínala hokejová sláva ve Vítkovicích

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud