Kryštof Rossmann
21. prosince 2018 • 22:50

Will nejen o Kvapilovi: Překvapilo mě, jak snáší, že by série měla skončit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jistota. Na Romana Willa se mohou Bílí Tygři spolehnout. Po zápase v Plzni, kde Liberečtí utržili vysokou porážku 3:7 a jeden z nejvytěžovanějších gólmanů extraligy musel přenechat už v první třetině místo Marku Schwarzovi, předvedl na domácím ledě proti Pardubicím (3:1) téměř bezchybný výkon. Prohloubil se tak rozdíl mezi výkony druhého celku tabulky v Home Credit Aréně a u soupeřů. „Jsme tým, který potřebuje dominovat. Do Plzně jsme nejeli vyhrát, ale zkusit vyhrát. Dal bych ruku do ohně za to, že nepříznivou statistiku venkovních duelů co nejdřív zlomíme,“ prozradil liberecký gólman.



Co k zápasu s Pardubicemi říct?
„Všichni věděli, že to bude extrémně těžké utkání. Pardubicím nezbývá nic jiného, než vyhrávat a myslím, že u nás odehrály dobrý zápas. Hrozně si vážím toho, že jsme to zvládli.”

Měli jste v hlavě, že jste s Dynamem předtím v obou zápasech dvakrát prohráli? (0:2 a 1:4)
„Samozřejmě, že jsme si na statistiku vzpomněli, ale že bychom nějak chodili se svěšenými hlavami, to určitě ne. Sérií je v hokeji mraky a člověk si nějakou vždy může najít… Kdybychom měli řešit všechny série, nebylo by to ideální.”

Na Pardubicích ale nebylo úplně vidět, že by zažívaly krizi.
„Nic jiného jim nezbývá. Musejí vyhrát nějaký zápas a převrátit to na svou stranu. Jsem rád, že jsme to nebyli my, kteří s Dynamem prohráli.”

Pro brankáře šlo asi o těžké utkání, že?
„Každé utkání je těžké. Celkem jsme je tlačili, v některých pasážích jsme dominovali, ale přišel rychlý protiútok… Jsem v brance od toho, abych pomohl týmu a dal mu šanci vyhrát.”

SESTŘIH: Liberec - Pardubice 3:1. Poslední Dynamo prohrálo podvanácté za sebou
Video se připravuje ...

V Plzni jste vysoko prohráli (3:7), nyní doma vyhráli. Už je to relativně ohraná písnička, ale čím to, že se vám u soupeřů nedaří?
„Těžko se to hodnotí. Začátek sezony jsme hráli venku výborně, vyhráli jsme těžké zápasy… Nicméně teď v posledních čtyřech zápasech jsme totálně u soupeřů vyhořeli. Přišlo mi, že jsme tým, který chce dominovat. Naposledy jsme to zkusili, nevyšlo to a za stavu 0:4 už se těžko hraje… Přišlo mi zkrátka, že jsme jeli zkusit vyhrát a ne vyhrát.”

Mohou vás tedy srážet také vysoké nároky, které se třeba nepovedou plnit od začátku?
„Samozřejmě. Jsme tým, který chce dominovat a hrát na puku. Když nedáte jednu šanci a vzápětí dostanete dvě branky, nikomu to nepřidá. Každopádně jsem schopný dát ruku do ohně za celý tým. Věřím, že budeme makat na zlepšení a vyplatí se to.”

Série skončila Marku Kvapilovi. Co jste si říkal?
„Měl jsem hroznou radost, když Markovu druhou asistenci nahlásili. Osobně myslím, že by se na záznam měli ještě podívat. Někteří hráči si nahlašují daleko horší asistence, pokud byla alespoň trochu regulérní, mohli by jí Markovi připsat. Zasloužil si ji. Doufám, že dodatečné připsání klapne. A když ne, je to profík. Byl jsem až překvapený, jak si nedělal hlavu z toho, že by série měla skončit. Přitom jsme se dozvěděli o odebrání nahrávky v kabině, někdo to dohledal.”

Góly

Domácí: 08:31. M. Zachar, 23:03. P. Jelínek, 24:46. Filippi

Hosté: 26:17. Hovorka

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Holland, Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Hrabal, Nedbal – Hovorka, Bubela (C), Rolinek – L. Horký (A), Marosz, Kusý (A) – P. Sýkora, Dušek, Skokan – Mandát, Poulíček, Perret.

Rozhodčí

Bejček, Pražák – Kajínek, Zavřel.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

6 291 diváků

Taylora Dohertyho z Liberce nachytal Marek Trončinský z Pardubic
Taylora Dohertyho z Liberce nachytal Marek Trončinský z Pardubic

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud