13. ledna 2019 • 21:30

SESTŘIHY: Třinec skolil těsně Spartu 2:1. Liberec i Kometa prohrály

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SESTŘIHY | Bílí Tygři dostali pod Bílou věží přes tlapy. Liberečtí hokejisté prohráli v bitvě s Hradcem Králové 1:3. O domácí výhře rozhodli Východočeši ve 3. třetině, kdy vstřelili všechny tři góly. Předposlední Chomutov nepřidal čtvrtou výhru v řadě a padl 3:5 s Mladou Boleslaví. Trápící se Zlín ve výročním zápase zabral a rozstřílel poslední Pardubice 5:1. Vítkovice si poradily s Karlovými Vary a oslavili triumf 4:1. Olomouc nestačila na Plzeň a před vlastními fanoušky schytala porážku 0:4. Brněnská Kometa padla s Litvínovem 3:5. Třinečtí Oceláři vybojovali těsné vítězství 2:1 nad Spartou a vrátili se zpět na první místo tabulky.



Třetí třetina stála Bílé Tygry zápas

Zápas začal velkým tlakem lídra soutěže. Liberec byl celou úvodní třetinu jednoznačně lepší než domácí a v prvních sedmi minutách si vytvořil tři velké šance. Nejprve měl možnost útočník Kvapil, ale gólman Maxwell, jenž se do brankoviště vrátil po zranění třísel, zasáhl. Podobně se mu vedlo i při dvou soubojích s Filippim. Liberecký útočník na něj nevyzrál střelou z kruhů ani ranou v přesilovce. Stejně dopadl také jeho spoluhráč Krenželok, když Maxwell vychytal jeho samostatný únik.

Na začátku druhé třetiny měl největší libereckou příležitost Kvapil. Ve středním pásmu obral chybujícího Zámorského, jel sám na bránu, jenže Maxwell stačil včas uzavřít mezeru mezi betony. Hradec byl pod tlakem, za což mohla i častá vyloučení. Například útočník Rákos byl na trestné lavici třikrát. Jeho třetí trest byl také potrestán. Obránce Šmíd se trefil ve 32. minutě přesně do horního rohu.

Ve třetí třetině pokračoval úporný boj. V útoku byl častěji Liberec, jenže Hradečtí byli čím dál nebezpečnější. V 50. minutě se jim povedlo vyrovnat, když Paulovič tečoval střelu Zámorského. O tři minuty později přišel zlomový moment: liberecký útočník Hudáček jel z pravé strany sám na Maxwella, ale domácí brankář zasáhl lapačkou. Hned z protiútoku Mountfield udeřil, když Koukal vypálil z kruhu a jeho pokus dorazil Chalupa.

Hosté měli poté několik šancí, tou největší byla Birnerova teč, kterou chytil Maxwell. Dvě minuty před koncem začali hrát Severočeši bez gólmana. Srovnat mohl Filippi, jenže zblízka přestřelil. Výhru Mountfieldu pak potvrdil střelou přes celé hřiště Zámorský.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Musím uznat, že Liberec ukázal, proč je na prvním místě. Dvě třetiny byl lepším mužstvem. My jsme tahali za kratší konec, všude jsme byli pozdě. Nevěděli jsme si s hrou Liberce rady. Musím ale vyzdvihnout náš tým, který ukázal velkou morální sílu, ve třetí třetině dokázal zápas otočit a najít cestu k vítězství. Za to hráčům moc děkuju."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme tady výborný zápas. Myslím, že padesát minut jsme tahali za delší konec. Byli jsme silní na kotouči, aktivitou jsme si vysloužili hodně přesilových her. Bohužel, když neproměníte čtyři přesilovky za sebou, tak se to podepíše na vývoji zápasu. Myslím si, že právě to rozhodlo. Hradec byl trpělivý, v závěru dal z tlaku do brány vyrovnávací gól. Už poněkolikáté jsme nezvládli závěr zápasu v Hradci a ztratili jsme ho v posledních sedmi osmi minutách."

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 3:1. Domácí otočili zápas v poslední třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 49:08. Paulovič, 52:46. M. Chalupa, 59:09. Zámorský

Hosté: 31:16. Šmíd

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, Dragoun – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Rákos (A).

Hosté: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

Rozhodčí

Jeřábek, Mrkva – Frodl, Špringl

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5551 diváků


Bruslaři přerušili pirátské loupení

Utkání začalo v tempu a bez častého přerušování. V páté minutě stál Klhůfek na správném místě a vytěžil z tlaku do branky úvodní gól a vedení pro Chomutov.

Domácí si zanedlouho vybojovali přesilovku, ve které se oproti předchozím duelům k vážnějšímu ohrožení Krošeljovy branky nedostali. V 17. minutě to byl naopak bývalý Pirát Dlapa, kdo povedenou ranou od modré čáry překonal Peterse a vyrovnal.

Hned na začátku druhé části Pabiška vybídl v přečíslení Pláňka, jenž však při zakončení do odkryté branky selhal. Za pár vteřin už ale dorazil nahození od modré čáry nekrytý Musil, na jehož trefu Chomutov neodpověděl i kvůli další nepovedené přesilovce.

Udeřit tak mohli znovu Bruslaři. V rozmezí 27 vteřin se prosadili podruhé v zápase Musil a po něm i Šťastný, kteří navýšili skóre už na 4:1. Po Tomicově nadějném pokusu Piráti nevyužili další nabídnutou početní výhodu a měli tak před sebou na třetí dějství velkou překážku k překonání.

Ve 42. minutě skóroval poprvé v sezoně kapitán Tomica, na kterého nenavázal Sklenář z úniku ani Duda po nepovedené rozehrávce Středočechů. Zanedlouho si domácí v pěti proti čtyřem vypracovali další střelecké pozice, kontaktní branka přišla ale až krátce poté, když z mezikruží zavěsil Jank. Finální podobu výsledku však dal z úniku Žejdl.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Chomutov): "První třetina byla z naší strany dobrá. Hráli jsme přesně, co jsme chtěli. A podařilo se nám jít rychle do vedení. Škoda trochu laciné branky, kterou jsme inkasovali na 1:1, když jsme si špatně přebrali hráče po buly. Měli jsme šance, abychom vedli. Druhá třetina nás stála zápas, protože jsme dostali tři rychlé slepené góly a prohrávali 1:4. Ve třetí třetině jsme chtěli s duelem ještě něco udělat, nechtěli jsme ho odevzdat zadarmo. Musíme před hráči smeknout, protože jsme hned vsítili branku, což nás nakoplo a byl nás plný led. Bohužel jsme šance nevyužili, jednoznačně jsme měli na to, abychom dotáhli zápas k remíze. Bod bychom si zasloužili, ale Boleslav nás potrestala, protože využila jakoukoliv naší chybičku."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Jsem hrozně rád, že jsme získali tři body, ale zápas jako takový se mi nelíbil. Udělali jsme strašně moc chyb nebo úplných propadnutí. Naštěstí nám tam spadly ve druhé třetině tři střely, takže jsme se dostali do vedení. Ubránili jsme to na poslední chvíli. Zápas mohl skončit remízou a klidně jsme mohli i prohrát."

SESTŘIH: Chomutov - Mladá Boleslav 3:5. Za hosty se dvakrát trefil Musil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:26. Klhůfek, 41:01. Tomica, 54:29. Jank

Hosté: 16:48. Dlapa, 21:46. P. Musil, 27:41. P. Musil, 28:08. Šťastný, 56:43. Žejdl

Sestavy

Domácí: Peters (Pavlát) – Flemming, Jank, Knot, Antropov, Trefný, Dietz, Buchtela – T. Svoboda, V. Růžička, Marjamäki – J. Stránský, Sklenář, Raška – Duda, Vantuch, Tomica – Klhůfek, Huml, Koblasa.

Hosté: Krošelj (Kantor) – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka – Vondrka, Klepiš, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Najman, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

Rozhodčí

Pavlovič, Hejduk – Gerát, Hynek

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

4 651 diváků


Dynamo vybouchlo i s Lubinou

Na den přesně 90 let od svého prvního oficiálního zápasu slavil dnes zlínský klub. Velká sláva byla před zápasem, kdy do síně slávy zlínského hokeje byl uveden trojnásobný mistr světa a kapitán zlínského mistrovského týmu z roku 2014 Petr Čajánek. Jeho dres s číslem šestnáct byl vyvěšen pod strop tamního stadionu a číslo navždy vyřazeno z užívání. "Jsem rád, že jsem tu mohl být s rodinou. Děkuji moc fanouškům za tu atmosféru, kterou vytvořili," vzkázal Čajánek.

Pak už se šlo na boj o extraligové body. Berani v replikách dresů z vicemistrovské sezony 1995/96, kdy Čajánek začínal kariéru, zcela ovládli první třetinu. V sedmé minutě překvapil Hamerlíka střelou na bližší tyč Šlahař, načež měly Pardubičtí dvě možnosti srovnat stav, jenže ránu Duška ani hrubou chybu gólmana Kašíka za brankou v gól nepřetavili.

A právě Dušek seděl na trestné lavici v moment, kdy na 2:0 zvyšoval střelou z kruhu Valenta. Čas 17. minutě Berani vedli už o tři góly, když teprve pátá střela na Hamerlíkovu branku skončila opět v síti. Prosadil se Fořt, jenž tak předčasně ukončil účinkování pardubického gólmana v utkání. Nahradil ho Kacetl.

Naději Dynamu vystřelil po pauze Ihnacak, následně ale Pardubice opět upadly do své dlouhodobé krize. Téměř přesně v polovině zápasu se prvního gólu ve zlínském dresu dočkal Anděl - 4:1.

Velmi živo bylo dvacet vteřin poté. Nejprve Holland v potyčce roztrhl Kubišovi slavnostní dres, načež dostal nejprve dvouminutový a poté také osobní trest do konce utkání trenér Pardubic Lubina, který tak musel putovat na tribunu mezi rozzuřený zlínský dav.

Berani měli následně možnost téměř čtyřminutové hry v pěti proti třem, kterou hned po 12 vteřinách využil v náhradním dresu hrající Kubiš. Ve zbytku druhé a ani v celé třetí třetině už se fanoušci dalšího gólu nedočkali, pouze bitky po závěrečné siréně, ve které byl nejaktivnější hostující Holland a také on si vysloužil trest do konce zápasu.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Bylo to pro nás těžké utkání po psychické stránce; věděli jsme, že to musíme urvat. Pomohl nám vstup do utkání a narvaný zimák. První třetina jasně rozhodla, my jsme se uklidnili a dovedli duel do vítězného konce. Kdyby to nebylo hned 3:0, mohli jsme být nervóznější. Třeba 'Káša' si tam jednou srazil málem puk do vlastní sítě, mohlo to být 1:1. Kluci si zaslouží poděkování, stejně tak diváci za neskutečné choreo, měl jsem z toho husí kůži. V tabulce se teď díváme spíš pod sebe, nemůžeme být namyšlení, takže dneska zlaté tři body."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Zápas se rozhodl v první třetině. Příčinou byl náš laxní vstup do utkání, kdy jsme zaostávali v bruslení, což se projevilo na skóre. Ve druhé třetině jsme se chtěli pokusit o zvrat, dali jsme branku, ale to bylo od nás všechno. Ve třetí třetině už se utkání pouze dohrávalo, já jsem ho strávil mezi diváky na tribuně."

SESTŘIH: Zlín - Pardubice 5:1. Dynamo nezvládlo další zápas, Lubina skončil na tribuně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:25. Šlahař, 14:50. Valenta, 16:12. Fořt, 30:06. Anděl, 31:16. Kubiš

Hosté: 23:36. Ihnačák

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Nosek (A), Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Valenta, Zbořil, M. Novotný – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš – Šlahař, Fryšara, Anděl – Werbik, Popelka, Herman. Hlavní trenér: Robert Svoboda.

Hosté: Hamerlík (17. Kacetl) – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, Budík, Cardwell, Děrvuk – Hovorka, Marosz (A), Rolinek (C) – Machala, Ihnačák, Voženílek – Mandát, Poulíček (A), Kusý – Koffer, Dušek, Perret. Hlavní trenér: Ladislav Lubina.

Rozhodčí

Pavel Hodek, Tomáš Veselý. Čároví: Milan Kis, David Klouček

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

5316 diváků


Tybor srazil Energii hattrickem

Vítkovičtí i necelých 24 hodin po vítězné bitvě s Třincem na sobě nedali znát známky únavy a do zápasu vstoupili aktivněji. Ve 13. minutě si Zdráhal ze vzduchu zpracoval přihrávku Schleisse a střelou mezi Kuchařovy betony otevřel skóre.

Hosté mohli rychle kontrovat, Dolejš si ale hned v následující minutě krkolomně poradil s pokusem Balána. Tybor se pak v 16. minutě v přesilovce při vyloučení Skuhravého šikovně uvolnil kolem mantinelu a přesně zamířil do horního rohu hostující branky.

Dvougólové vedení domácí uklidnilo a ve druhé části rychle soupeře dorazili. Zdráhalův pokus ještě ve 23. minutě zazvonil na tyčku, ale vzápětí se v útočném pásmu znovu obratně uvolnil Tybor a zavěsil potřetí.

Vítkovice z převahy udeřily ještě jednou. To když se v 34. minutě těsně po nevyužité přesilovce opět rychle zorientoval Tybor a bekhendem zkompletoval čistý hattrick.

Až pak se dostali ke slovu i hosté a Balán prudkou ranou nad ledem připravil Dolejše o nulu. Karlovarští ještě v závěru druhé části mohli snížit na dvoubrankový rozdíl, ale proti Kohoutovi skvěle zakročil Dolejš a domácí tak dohrávali závěr bez nervů.

Západočeši se i v třetí části snažili s výsledkem něco udělat a byli v ní celých dvacet minut lepší. Měli však smůlu, že vítkovická dvojka Dolejš měl svůj den: ve 45. minutě zlikvidoval sólový nájezd Grígera a vyřešil i několik dorážek ve dvou přesilových hrách soupeře. Vítkovice si připsaly šestou výhru z posledních sedmi kol.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (Vítkovice): "Pro nás bylo důležité, že jsme dali rychle branky. Po sobotním utkání s Třincem to bylo těžké utkání po psychické a emoční stránce. Jsem rád, že jsme ty branky dali, víc to asi nebudu hodnotit. Do kabiny směřuje obrovské poděkování. Kdyby mi někdo před víkendem řekl, že budeme brát šest bodů... Já jsem věčný optimista, ale tohle byl sen."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Chtěli jsme po sobotním těžkém utkání Vítkovic na domácí zkusit zatlačit. V utkání se ale jasně ukázalo, v jakém rozpoložení jsou oba týmy. Nám se nedaří dávat branky, nejsme produktivní. Za každou chybu jsme nekompromisně potrestáni. To se ukázalo i v dnešním zápase. Mužstvo musím pochválit za to, že makalo a bojovalo a vytvořilo si zase šance, které se nám nedaří proměňovat. To je alfa a omega té série, ve které se nacházíme."

SESTŘIH: Vítkovice - Karlovy Vary 4:1. Hattrickem hosty sestřelil Tybor
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:19. P. Zdráhal, 15:35. Tybor, 24:31. Tybor, 33:39. Tybor

Hosté: 34:59. Balán

Sestavy

Domácí: Dolejš (Bartošák) – Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Černý, Trška – Olesz (C), Lev (A), Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Baláž, Poletín – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Hosté: Kuchař (F. Novotný) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Kozák, Šafář, M. Rohan (A), Podlipnik – T. Rachůnek, Gríger, Flek – O. Beránek, Balán (A), Kohout – Stloukal, Skuhravý (C), J. Černý – T. Mikúš, R. Vlach, Lapšanský.

Rozhodčí

Šír, Obadal – Jindra, Zíka

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 003 diváků


Skolení mistra řídil Hübl s Kašparem

Kometa začala aktivně, jakoby chtěla navázat na povedený start z pátečního zápasu proti Karlovým Varům. Jenže Litvínov byl na tuto variantu dobře připraven, na své modré čáře vytvořil pevný obranný blok, přes který se domácí kombinačně neprosadili. Individuálně to zkusil Plekanec, ale když už objel gólmana Petráska, nezasunul puk mezi tyče.

Hosté trpělivě čekali na své šance. A ty přišly hned dvě v krátkém časovém rozmezí 36 vteřin. Nejprve Hübl nedal sólo, ale vzápětí střílel zcela volný a otevřel skóre, brzy poté se navíc prosadil ještě na podzim člen brněnské sestavy Kašpar.

Nečekané manko vyburcovalo Brno k větší aktivitě směrem k bráně, Holík ve svém 500. zápase v extralize korigoval skóre, ale dvoubrankový náskok si Litvínov po další nedůslednosti domácí obrany vzal zpět díky Válkově trefě z 19. minuty.

Pouze dvě chycené střely z pěti posadily na lavici náhradníků juniorského reprezentanta Dostála. Vejmelka sice nebyl úplně bez práce, ale více starostí měli jeho spoluhráči směrem dopředu. Ve snaze o snížení náskoku jim však překážela velmi pevná a organizovaná obrana Vervy, která ponížila počet brněnských šancí na minimum.

Blízko ke korekci výsledku měli znovu Holík a Ondřej Němec, ten ale trefil jen tyč. Brnu navíc nevycházely přesilovky a tak gól úlevy trefil těsně před klaksonem ohlašujícím druhou pauzu kanonýr Mueller po vzorné spolupráci celého elitního útoku Komety.

Jelikož ani ve třetím dějství neuhnul Litvínov zcela zákonitě ze hry ze zabezpečené obrany, neslo se celé ve snaze Brna o vyrovnání. Příliš šancí k tomu ale Kometa neměla. V 54. minutě navíc přidal čtvrtou trefu Litvínova Hanzl. Už po 34 sekundách ale snížil Ondřej Němec. Brnu nevyšla přesilovka v samotném závěru a ani power play, při níž zmar obhájce titulu dokonali Severočeši Hüblovým gólem do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Nevstoupili jsme do zápasu dobře, nebyly tam emoce, agresivita, celá první třetina byla špatná a od toho se odvíjel celý zápas. Neustále jsme museli dotahovat ztrátu, kterou jsme nabyli. Mohl nás nakopnout gól na konci druhé třetiny, ale Litvínov díky tomu, že vedl, hrál velmi pozorně v obraně a hrozil brejky. Hosté vyhráli zaslouženě a náš výkon nebyl rozhodně ideální. O střídání brankářů se rozhodlo o přestávce. Dnes mladého Dostála nepodrželi hráči v poli, střídáním jsme chtěli dát týmu nový impulz."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "My jsme samozřejmě strašně rádi, že se nám povedlo utkání vyhrát. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ale neudrželi jsme si dvoubrankové vedení, neboť Brno vždy snížilo na jednobrankový rozdíl. Klid přinesla až power play. Takže hodnocení bude jednoduché - po delší době se na mám podařilo vstřelit pět branek, hráči dodržovali po většinu duelu taktické pokyny a náš výkon hodně podpořil gólman Petrásek."

SESTŘIH: Kometa - Litvínov 3:5. Brno mocně dotahovalo, ale tři body si odváží Verva
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:37. P. Holík, 39:47. Mueller, 53:44. O. Němec

Hosté: 08:33. V. Hübl, 09:09. Kašpar, 18:47. Válek, 53:10. M. Hanzl, 59:47. V. Hübl

Sestavy

Domácí: Dostál (21. Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Mallet, Plekanec, Střondala – Vondráček, L. Čermák (C), Hruška – Köhler, R. Zohorna, Kusko.

Hosté: Petrásek (Janus) – Graborenko, Piché, L. Doudera, Ščotka, Suchánek, Baránek, Březák – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Helt – Petružálek (A), M. Hanzl, Trávníček (C) – Jícha, M. Havelka, Jurčík.

Rozhodčí

Horák, Pešina – Gebauer, Lederer

Stadion

DRFG arena


Eberle sestřelil "svojí" Olomouc

Do domácí sestavy se po delší pauze vrátili nejproduktivnější hráč Irgl a kapitán Vyrůbalík, jenže Olomouc už po 34 vteřinách prohrávala, když otevřel skóre po otočce kolem branky Gulaš. Hanáky tento okamžik nabudil a v následujících minutách se do dobrých šancí dostali Knotek a Burian, ale ani jeden z nich nedokázal přesně zakončit.

V průběhu první třetiny mohly padnout také vlastní góly na obou stranách po odrazech od bruslí obránců. Štěstěna ale byla spravedlivá a puk v obou případech zamířil vedle tyče. Minutu před přestávkou při přesilovce Plzně vyrazil do brejku Knotek, ale po nepřesvědčivém zpracování kotouče musel zakončovat v pádu a Frodla překonat nedokázal.

Stejně jako v první třetině se hned v první minutě druhé části do zakončení dostal Gulaš, jenže trefil Lukáše do masky. Pak ujížděl sám na olomouckého brankáře v oslabení Straka. Ani on ale nebyl úspěšný, protože vůbec netrefil branku. Skvělým zákrokem se jen o malou chvíli později prezentoval Lukáš, který nejdříve přečetl Kracíkovu kličku a následně i vsedě vychytal střelu od modré čáry. Olomouc se dostala do dobrých střeleckých pozic z vrcholku kruhů pro vhazování. Přestože náznaků šancí bylo ještě několik, druhá třetina žádnou další branku nepřinesla.

Ve třetím dějství se Plzeň dostala do několika závarů před Lukášem při přesilových hrách. Přestože bylo v brankovišti domácího brankáře pořádně rušno, stav se neměnil. Olomouc se do šance dostala zásluhou Irgla a jeho střely z úhlu. Frodlovi sice vypadl puk do brankoviště, ale tam nebyl na dorážku nikdo z olomouckých hráčů.

Dobrou hru Hanáků v oslabení potvrdila také situace, kdy na Frodla ujížděl osamocený Knotek. Brankář Plzně byl však opět bezchybný. Ve stejné přesilové hře se blýskl i jeho protějšek Lukáš, který zasáhl proti střele Kováře, kterou před ním ještě nebezpečně tečoval Gulaš.

Plzeň o svém vítězství definitivně rozhodla v posledních pěti minutách. O druhou trefu se postaral Němec, který se šikovně protáhl před branku a prostrčil Lukášovi puk mezi betony. Vzápětí se po nahrávce exolomouckého Eberleho prosadil Kodýtek. Sám Eberle pak po přečíslení skóre uzavřel.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Dnes bylo na výborné úrovni pouze naše oslabení. Utkání velmi ovlivnil první gól, který jsme dostali po hrubé chybě. Jsou to laciné chyby, které nás pak stojí body nejen tady, ale i na hřištích soupeřů. Je to už druhý domácí zápas, kdy jsme nevstřelili gól. A když nevstřelíte branku, nemůžete počítat s bodovým ziskem. Musíme se vrátit k poctivému jednoduchému hokeji, jinak budeme prohrávat. Nechtěl bych se do toho moc zamotávat, protože se mi utkání hodnotí velmi špatně. Nicméně musím pogratulovat soupeři, který zaslouženě získal tři body."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Podařil se nám vstup do utkání a Milan Gulaš hned dal gól. Tím jsme se trochu uklidnili, ale zároveň před námi bylo celých 60 minut. Bylo to urputné utkání nahoru dolů, šance se přelévaly na obou stranách. Jsou to důležité a cenné tři body, z Olomouce si jich velmi vážím. Zároveň je pořád na čem pracovat. Především individuální výkony ještě nejsou optimální, ale oproti minulému zápasu se to radikálně zlepšilo. Také musíme zapracovat na přesilovkách, které nám dnes vůbec nefungovaly a mohly nás stát zápas, protože Olomouc nám tam párkrát ujela. Samozřejmě jsme rádi za tři body, které nám teď v tabulce pomůžou."

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 0:4. Kapitulaci domácích dovršili Západočeši třemi góly v posledních minutách
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 00:34. Gulaš, 54:56. V. Němec, 56:21. Kodýtek, 58:18. Eberle

Sestavy

Domácí: Lukáš (Brož) – Jaroměřský, Staněk, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Rutar, Vyrůbalík (C) – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Kolouch, V. Tomeček – Laš, Skladaný, Mráz.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – D. Kindl, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – Indrák (A), Kracík, V. Němec – Pour, Preisinger, Kantner.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Ganger, Hanzlík

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

3953 diváků


Rozhodla Chmielewskeho teč

Třinci chyběl jeden z forvardů elitní formace Marcinko, který v sobotním derby ve Vítkovicích vyfasoval po závěrečném klaksonu trest na pět minut plus do konce utkání. Na druhé straně Sparta udělala po předchozí výhře v sestavě jedinou změnu - do branky poslala Sedláčka, jehož získala v průběhu týdne ze Zlína.

Nová akvizice Pražanů inkasovala z první vážnější šance domácích. Sparta při přechodu do útočného pásma ztratila kotouč, hru rychle otočil Polanský a Svačina ze sólového úniku zamířil přesně do levého horního růžku. Hosté přitom byli do té chvíle aktivnější, dobře narušovali rozehrávku Třince, ale nedorozumění Rotha s Bukartsem nevyužil zblízka Pech a trefil jen tyč.

V dalších dvou velkých šancích Sparty se vyznamenal Hrubec. Kudrna, který se ocitl před ním sám, ale ani nadvakrát třineckého gólmana neprostřelil. Později zlikvidoval gólovou dorážku i Klimkovi. Pražané se přesto dočkali zaslouženého gólu. Bukarts přihrál v útočném pásmu nepřesně a Piskáček, který naskočil do hry z trestné lavice, zakončil nájezd ranou pod horní tyčku.

Od prostřední části přeházel domácí trenér Varaďa složení útočných formací a jeho svěřenci měli optický tlak. Největší šanci si však vypracoval hostující Smejkal, který v oslabení pláchl třinecké obraně, ale nenašel místo mezi betony Hrubce.

Zanedlouho udeřilo na druhé straně. Galvinš našel střílenou přihrávkou hůl Chmielewského, od níž se puk dostal těsně za čáru odkryté branky, což potvrdil i sudí u videa. Polský útočník mohl v dalším střídání skórovat znovu, ale v přečíslení dva na jednoho tentokrát netrefil přesně.

Sparta se ve třetí třetině dlouho nemohla nadechnout k nějakému náporu, i když v úvodu hrála přesilovou hru. Poté ji navíc oslabil Jones, jemuž se nelíbilo, když ho rozhodčí přísně vyloučili a za slovní protesty byl poslán do sprch. Do kabin předčasně zamířil v čase 55:38 i domácí bek Musil, který narazil v útočném pásmu na hrazení Piskáčka a rozhodčí mu udělili trest na pět minut plus do konce zápasu.

Třinec ale kritickou chvíli přečkal bez problémů i díky nedisciplinovanosti Sparty, jejíž dlouhou přesilovou hru zkrátil faulem Košťálek. Domácí ještě mohli při power play pojistit výhru, ale jejich pokusy skončily vždy těsně mimo.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): "Jsem rád za výsledek po včerejším těžkém zápase ve Vítkovicích, kde jsme sahali po bodech. Nástup měli sparťané lepší a my jsme hlavně v první třetině hledali své nohy. Nebylo to ono. V podstatě z ničeho jsme dali parádní branku, vzali jsme tím Spartě trochu vítr z plachet, ale pak jsme jim laciný gól vrátili zpátky. Od druhé třetiny jsme za to vzali, velmi dobře jsme bruslili a i když sparťané hrozili hlavně z brejků, myslím si, že jsme si dobře poradili i s jejich forčekinkem. Ve třetí třetině to kluci odbránili fantasticky a nepouštěli Spartu do žádných velkých příležitostí. Zápas jsme ubojovali. Je vidět, že hosté nejsou náhodou první v extralize v bodech získaných na hřišti soupeřů, udělali nám to v naší pomlácené sestavě těžší."

Uwe Krupp (Sparta): "Myslím, že jsme začali dobře a odehráli solidní první třetinu. Zatlačili jsme Třinec, vytvořili si šance, trefili jsme tyč, domácí jsme nepouštěli ke střelbě, ale stejně jsme ji prohráli. To byl rozdíl a stálo nás to zápas, ve kterém byl Třinec celkově o trošku lepší než my. Líbil se mi ale náš výkon, nasazení a způsob, jakým jsme hráli proti jednomu z nejlepších týmů v soutěži. Nevyužili jsme ale naše šance a je velmi těžké vyhrát zápas, když dáte jen jeden gól. Brankář Sedláček chytal velmi dobře."

SESTŘIH: Třinec - Sparta 2:1. Slezská defenzíva udržela těsný náskok, Oceláři si tak spravili chuť po derby
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:41. Svačina, 34:21. Chmielewski

Hosté: 16:25. Piskáček

Sestavy

Domácí: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Martin Růžička (A), M. Kovařčík, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (A) – Dravecký, Hladonik, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.

Hosté: J. Sedláček (Machovský) – Piskáček, Delisle, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman (A) – Kumstát, Pech (A), Rousek – Jones, Sill, Klíma.

Rozhodčí

Hradil, Nikolic – Svoboda, Lhotský

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Zlín - Pardubice: Lubina neudržel nervy na uzdě a rozhodčí ho vykázal na tribunu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Třinec - Sparta: Domácím se zkomplikovala cesta k vítězství, Musil vyloučen do konce zápasu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Třinec - Sparta: Přísné vyloučení Jones nevybíravě komentoval, sudí ho poslali do sprch
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Třinec - Sparta: První potyčka, Chmielewského dotírání se nelíbilo hostujícím obráncům
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud