16. ledna 2019 • 11:06

Kometa expres podruhé v akci! Pojede do Vítkovic a poveze 1000 osob

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé ve své mistrovské éře vypravuje brněnský hokejový klub zvláštní vlak na venkovní zápas. V pátek po poledni vyrazí Kometa expres z nádraží v Králově Poli do Vítkovic, kde padne úvodní buly v 17:30. Po utkání se zase vrátí do Brna.



O jízdenky byl mimořádný zájem, mimo jiné se o ně losovalo i na předchozích pěti domácích zápasech Komety. Takže i pro tento mimořádný vlak platí to, co pro většinu utkání v DRFG areně: je vyprodáno.

Modrobílý expres bude mít 15 vagónů a pocestuje v něm kromě zhruba tisícovky fandů včetně dvou stovek dětí také celý tým. Poprvé takto pojede na zápas Komety i navrátilec z NHL Tomáš Plekanec. "Je to skvělá myšlenka, která přitáhne spoustu pozornosti. Není to jen sportovní téma, ale i společenské. Navíc může ke sportu přitáhnout další děti. Je vidět, že to v Kometě funguje správným směrem," citoval klubový web dlouholetou oporu Montrealu Canadiens.

Lídr brněnské Komety Martin Erat se zdraví s mladým fanouškem po příjezdu do Prahy
Lídr brněnské Komety Martin Erat se zdraví s mladým fanouškem po příjezdu do Prahy

Naopak Martin Zaťovič si takovou cestu vyzkoušel už před Vánocemi v roce 2017, kdy jeli Brňané do pražské O2 areny na zápas se Spartou. "Bylo to famózní, jen jsme tehdy na Spartě nevyhráli. Nyní to musíme napravit, aby cesta domů byla příjemnější," řekl člen elitní formace Komety.

Výjezdy Kometa expresu do Prahy a Ostravy nejsou náhodné. Obě tato města disponují moderními multifunkčními halami, která naopak Brnu chybí. "Byl to smutný podtext toho, že Brno takovou halu nemá a potřebuje ji," nechal se tehdy po cestě do Prahy slyšet majitel klubu Libor Zábranský.

Nové vedení města v čele s primátorkou Markétou Vaňkovou (ODS) má výstavbu multifunkční haly na místě stávajícího velodromu v těsném sousedství BVV ve svém programu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud